Kara kovan mı yoksa modern kovanlar mı?

Eş dost kontenjanı ne kadar acaba? :stuck_out_tongue:

Kim nankörmüş…

Bu yıl karakovandan bal hasadım, Linkden bakabilirsiniz.

http://selahattinguney.blogspot.com/2010/10/karakovan-bali.html

Kara  kovan  neden  denir ..?  Yoksa   her  kar  yağdığında   kara  kış  dendiği  ğibimi..!

Dedemden kalan hemen hemen kırk senelik böyle bir kovan var. Bu sene o kovanın dezenfektesini yaptım , arı koydum , arılığın yanındaki çınar ağacının tepesine yerleştirdim.

Bu kovanın uçuş deliğide testere ağzı gibi , dışardan hiçbir besi taviyesi yok.

Varoa ile mecadele kurutulmuş portakal kabuğu , defne yaprakları ve ardıç katranı .

Önemli olan koloninin , gidişatını gözlemlemek , 2011 Ağustos ilk haftası koloniyi sadece ozaman kontrol edeceğim.

Beşyüz senelik meşe ağıcının kovuğundaki arı kolonisi dört senedir problemsiz yaşar durur , arada bir gider koloniyi seyreder dururum , bakalım benim koloninin ömrü ne olur .

Dostlaraın kontenjanı daha olmadı, sadece okadar söyleyebilirim. :smiley:

çok zevkli bir iş gerçekten çok hoşuma gitti ama videodaki müzik olmasaydı daha iyi olurdu anlatımın bazı yerlerini anlayamadım

.

Tabiatın nankör olduğuna da katılıyormusun?

.

Sayın ensar, anlamadığın yerleri tekrar anlatırım, önemli olan faydalı olmak değil mi? Gelecek yıl 130 yıllık tarrihi kovandan bal alırken bir video çeker müzik eklemem olur…

Sayın Şeref KORKMAZ:

Neden “kara kovan” denilmiş:

Biraz konu dışına çıkacağım kusura bakmazsan.

Dışını kara (siyah) renge boyanması olarak düşünmeyiniz, tabiki boyalı değil.

Buradaki kara kelimesi eski anlamına kullanılmış.

“Kara” bir renk olduğu gibi aynı zamanda yer küre, toprak, büyük, en kötü, en zor,vb. anlamlarıda vardır

Örnek:
Karadeniz türkçe bir kelime;
Türkler batıya doğru göçettiklerinde karşılarına çok büyük bir su parçası çıkınca; büyük anlamına kullanmışlar.

“Kızılay kara gün dostudur” kelimesinde en kötü gün olarak.

“kara humma” en kötü hastalık.

“karaya ayak bastı”

Gibi anlamları vardır.

Sayın Selahattin Bey;
Köyde ağırda çalışsa videoyu sonuna kadar zevkle izledim.Maşallah demeye başlayınca ballı kasnak petekler çıktı.Gerçekten nostaljik kütük kovan.
1-Maske yok,eldiven yok. Arılar sakinmi?
2-Dumanlama aracı enteresan.Yakıtı nedirki üflemeyle bitmiyor?
3-Baştaki peteklere bal yetiştiremedilermi?
4-Kasnak konduğuna göre beton veya plastik çaplı malzemeden istifade edilebilirmi?
Sağ olun.Bereketli olsun derim.

Kara kelimesi bizim orda basit anlamında kullanılır.

Hiçbir teknik özelliği olmayan, basit mekanizmalara ya da basit yöntemlere de kara düzen denir.

Mesela karasaban kelimesi de böyledir.

Toprağa girdiği yerde pulluk gibi demirden parçası olana saban denir, hiç bir demir aksamı olmayana da karasaban denirdi.

Murat  Akın  hocam  teşekkürler.

Sevmediğimiz , beğenmediğimiz bazı şeylere kara demişiz gibi geliverdi bana.

Birde şunu açıklamam lazım ; Her kar yağdığında , kara kış denmemesi gerektiği için bunu söylüyorum.

Herhalde  kara  kış  diyenlere  böyle  bir  soru  cümlesi  yöneltilir ,

Tabiatın nankörleşmesi cümlesinden,tabiatın eski cömertliğinin ,eski verimliliğinin kalmadığını anlatmak istiyoruz.(ifade şekli biraz keskin olsada)

Tabiat kendiliğindenmi bu hale geldi? Tabiki büyük suç insanoğlunun.Neden ve nasıllarını sıralamaya başlasak hepimiz bir şeyler söyleyebilir,bu forumda bir konu başlığı oluşturabilir ve sayfalarca yazabiliriz.

Ben karakovanın bir nostalji olarak anılarımızda kalması ,arılığımızın veya arıcılık müzemizin bir köşesinde bir tarihi eser gibi yerini alması taraftarıyım.

KARAKOVAN ARICILIKTA BİR ÜRETİM MODELİ OLARAK GÖRÜLMEMELİ,KARAKOVAN BUDUR AMA ARICLIKTA EN İYİ ÜERETİM FENNİ VE TEKNİK ÜRETİMDİR DİYE YENİ ARICILARIMIZI BU YOLA YÖNLENDİRİLMELİDİR.
(Bizim bu forumumuzun yaptığı gibi)

Bir kedi düşünün beslersiniz bakarsınız bazıları sizi tırmaladığında ne dersiniz. Nankör hayvan.

İnsanoğlu tabiata ne kattı, ne verdi?

Devamlı tabiatı kullanıyoruz.

Tabiattan biz faydalanıyoruz, onun bizden faydalandığı yok.

Hepimizin tabiattan faydalanıp üstüne zarar verdikten sonra tabiata nankör denilmesi bana yanlış geldi.

“İfade şekli biraz keskin olsada” demeniz hafif kalmış.

Karakovanla alakalı birşey yazmadım zaten.

Ben de fenni kovan kullanıyorum.

Aşık veysele yar olmuş toprak tüm Adem neslinede seve seve kucak açardı . Biz onu sevmesini bilseydik eğer.

Nankör tabiat denilince aklıma bir film geldi,

hatırlayanlar bilir " maymunlar cehennemi" diye bir filmin sonunda arka fonda yılkılmış gökdelenler, dünyanın harikaları içinde bulunan binalarda vardı.
Tüketilmiş dünyaya bir örnek.

Yine Atlantis kıtası da başka örnek olabilirmi?

Sayın Ballı Baba linkinize baktım harika .Benim ilgimi çekem nefesle üflenen körük ilk defa gördüm nasıl tedarik edebiliriz.saygılarımla.

Kara  kovan  kullanmamız  gerçekten  bir  nostalji  oldu.

Köylerde görürüm , köy imamının bahçesinde vardı , birde sepet kovan . Sepet kovan anadoluda halen kullanılıyormuş .
Bence bu modern kovanlarımızın yanında , bunlardan birer , ikişer olmalı . Yoksa yeni nesil bilemiyecek , sadece resmini görecekler.

Kara kovanımızı aslında güzel yanlarından nostaljisinden bahsederken ; Bir kardeşimiz benim puanımı karalamış(eksi) , eyvallah .!
Hatalarımızı yüzümüze karşı söylüyen , bizlere karanlıkdan aydınlığı doğru yol gösterendir.

Konunun dışına çıktım ama ; Eksi puanlamalarda , denmeliki şu sebepden dolayı sana eksi verdim. Hatamızı , yanlışımızı anlayıp o yanlışlıkları bir daha tekrarlamayalım , önerim.

Selamlar  Olsun.

Şeref Bey,

Zaman zaman biliyorsunuz bize forum sahibi, forum admini, forum polisi gibi ünvanlar veriliyor.

Son zamanlarda bizim de, forum fitnecisi, forum provakatörü diye isimlendirebileceğimiz bazı arkadaşlar türedi.

Bütün üyelerin diğer üyelere puan verme hakkı var. Bu puan üyenin genel durumuna göre artı ya da eksi şeklinde olabiliyor.

Bazı arkadaşlarımız, işi gücü bırakıp gözlerine kestirdikleri üyelerin puanlarını düşürmekle uğraşıyor.

Her üyenin yeni puan verme süresi 1 saatti. Bu süreyi 24 saate çıkardım. Çözüm olmazsa uygulamayı toptan kaldırırız.

Yani bazı üyelerimizin puanlarının geriye gitmesi, onların bu forumda yazdıklarıyla ilgili değil.

Bu yöntemle üyeleri rahatsız etmekten kim ne fayda umuyor ya da hangi amaçla yapıyor, hakikaten bilmiyorum.