Karabuğday (Karabaşak) üretimi

Çok güzel bir analiz!
Dekara bal verimi, ilgili çiçeğin kovana gönderdiği toplam nektar sıvısı toplamı olarak algılanmalı.

68 kg bal, arıcı gözüyle şeker olarak kabul edersek; 68 kg şeker kabaca = 200 lira. Gelir…
1 dekar yerin kabaca toprak hazırlığı, gübreleme, tohum maliyeti de kabaca = 200 lira Gider…

Bir birini karşılıyor gibi…

Elde edilecek diğer ürünler; ot ve dane mahsülünü artı değer olacaktır.

Sn. Celal Bey, kusura bakmayın iletinizi yeni gördüm.
İzmir / Menemen de Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü var muhtemelen orada bulunuyordur.
Tel : 0 232 846 1331

[quote author=Emrah Altay link=topic=8179.msg244108#msg244108 date=1429945638]
Sn. Celal Bey, kusura bakmayın iletinizi yeni gördüm.
İzmir / Menemen de Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü var muhtemelen orada bulunuyordur.
Tel : 0 232 846 1331
[/quo
Teşekkürler Emrah bey,

uygun zamanda arayıp öğreneceğim.

Arılık civarına sizce kara buğday mı fazelya (arı otu) mu ekmek iyidir bunlar ekilsikten sonra toplamazsak tohumlanıp gelecek sene yetişirmi imkan yoksa sulama sıklığı nasıl olmalı nezaman ekilir nasıl yapılır

https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=8179.0;topicseen

Diyer bir değişle hadfini bil yeniliklere kapslu ol mu diyorsunuz

siz nasıl anladınız bilmiyorum ama ben bu cümleden pek bişey anlamadım.

Sayın Enesöz,

Size haddinizi bilip yeniliklere kapalı olmayı öneren yok.

Tersine, okuyup yeniliklerden, farklı uygulamalardan haberdar olun, aklınızdaki sorulara cevap arayın diyenler var.

Okuyun.

Okuduklarınıza ilişkin sorarsanız hep birlikte mesafe alırız.

Sayın Tural, sizin sorduğunuz soruya ilişkin daha önce yapılmış tartışmaların linkini vermiş ki okuyun, tartışma oradan devam etsin…

Çünkü açtığınız başlık zaten oraya ışınlanacak(tı)…

Diyer bir değişle haddini bil yeniliklere kapalı ol mu dşyorsunuz

Aklımdan öyle bir cümle geçseydi o şekilde söylerdim

yok öyle bir düşüncem

sadece biraz okumanız için link verdim

link vermek bile okumaya bağlı neyin nerde olduğunu bulmak için

forumu okumalısınız

okumazsanız sürekli link verilir. :wink:

İbrahim bey merhaba,

arkadaşımızın bir sorusuna ben cevap verme talihsizliğinde bulunacaktım.

Murat Akın hocama verdiği cevaplardan sonra yazılarını okumuyorum bile.

Enerjinizi ve bilginizi hakeden forumdaşlarımız için harcarsanız gereksiz tartışmalar azalır.

Size sabırlar dilerim.

Selamlar

Ben linke bişey demiyorum siz konu açılfığında elinizde olanlar la yetinmeli… Gibi bişey demiştiniz ben ona dedim

Ben öyle bir cümle kullanmadım.

O zaman türkçe zayıflığımdan ben cümleyi yanlış yorumlamışım

herkese haırlı akşamlar arkadaşlar…

internette bir karabuğday masalıdır almış başını gidiyor… bazı makalelerde 1 dekar karabuğday ekili alandan 15-18 kg bal elde edilebildiği yazıyor…

tabi ki bu kadar övülen bir bitki insanın dikkatini üzerine çekiyor. şahsen benim arılarımı koyduğum yerin yakınlarında bize ait ve boş araziler mevcut.

soru ise şu, bu karabuğday hakkında bir tecrübesi olan var mı ? bizi bu konuda bilgilendirecek tecrübeli bir arkadaş çıkar mı acaba ? verim bana biraz abartılmış gibi gelse de böyle bir bitkinin boş araziye ekilmesinden yana bir sıkıntı olmayacağı kanısındayım. yeter ki emeğinin karşılığını versin… emeğinin karşılığı derken dekar başına 15 kg değil 6-7 kg bal verse benim gönlüm olur…

ha bide bu balın kalitesi nedir acaba? yani tat, koku, kristalleşme hızı vs. konusunda başarılı bir bal alabilirmiyiz?

herkese hayırlı ramazanlar bol bereketli bir sezon dilerim…

Hesap kovan başına değil… :slight_smile:

öncelikle kara buğday diye arattığımda bu sayfayı bulamadım sizi de zahmete soktuğum için kusuruma bakmayın…

elbetteki hesabın kovan başına olmadığının farkındayım… kovan başına 60-70 kg bal hasadı yapılabilecek bir bitki ancak hayallerde olur sanırım :slight_smile:

Arkadaslar bizim bir tanıdık 10 dekar karabugday ekmis su an cicek acmis durumda .

Bu tarlaya arı koysak faydalanirmiyiz . Mesafe 3-4 km belki 5km geri dönüş olabilirmi . Yoksa ari cicegi gorunce kalirmi orda.

Toplam 5 kovanim var 10 dekara kac kovan koymaliyim

Kovanları taşıdığınız akşam uçuş deliklerini açınca, önlerine ağaç dalları koyulursa arıların geri dönmeyeceğini belirten görüşler var.

https://mehmetyuksel1.blogspot.com.tr/search/label/yakın%20mesafe%20kovan%20yerini%20değiştirme%20tekniği?m=1

bence geri gelmez 10 dekar için 5 kovanıda götürün arılar eğer 20 çerceve civarındaysa güzel bal alır