Bir kovana kabarmış petekli çerçeve verirken şartların oluşması göz önünde tutulur.
Önde koşul:
Arının kovan içinde yeterince sıkışmış olması.
Yumurtlama alanının son çerçeve de veya son çerçeveye dayanmış olması…
Bal özü akımının yeterli olması.
Bir kovana kabarmış petekli çerçeve verirken şartların oluşması göz önünde tutulur.
Önde koşul:
Arının kovan içinde yeterince sıkışmış olması.
Yumurtlama alanının son çerçeve de veya son çerçeveye dayanmış olması…
Bal özü akımının yeterli olması.
Sagolun Murat Bey.Cerceveler siklasmis koltuk petegine de yavru atilmisti 2 hafta önce. Arilari sahil yerden soguk olan merkeze getirince kontrol etmekten cekiniyorum bu gunlerde.Biraz erken getirdim ama eski yerinde de serbet veremiyordum uzak olunca.Hayirlisi bakalim
Selamlar arıcı dostlara,abilere… 2 adet kolonime ek olarak 8 adet kovanı 3 er çerçeve alarak doldurmayı düşünüyorum bu sezona nasip olursa.Arıları alacağım adam kafkas melezi olan 20 adet kolonisini geçen sene 100 adet İtalyan arı kolonisinin yanına koymuş ve bölmelerin analarını orada çiftleştirmiş.Sonuçta arılarım karniyol oldu diyor…Acaba bu arılar İç Anadolu iklim şartlarına ayak uydurabilir mi?
Bu arada 3 er çerçeve arı almaktan maksadım belki bal alırım düşüncesi…
Adam bugün vazgeçtim 2 ya da 3 kovanını doldurabilirim diyor.Bense almışken tek adamdan alıyım diyordum.Sizler ne dersiniz ustalarım? Ben kafkaz melezine devam etsem daha iyi olacak galiba…
Kafkasla İtalyanın çiftleşmesi sonucu Karniyol olması yanlış bir bilgi. Bölgenize uyumlu arılarla çalışın.
Kafkas arılarını İtalyan arının yanına koyunca karniyol arısının ortaya çıkması, arıcılığa yeni başlayıp ırk takıntısı olanları kandırmak için yapılan son uygulama bu olsa gerek.
Biraz da insanı hafif anlatımla, nasıl olsa sen anlamazsın yerine koymaktır.
Kim bilir belki bunu soyleyen gercekten oyle olacagini da sanan biri olabilir.
dogru sanilan yanlislardan biri de olabilir.
Teşekkürler değerli bilgileriniz için.
Sayın Uzuner dediğiniz gibi adam da öyle olduğuna inanıyordu…
Saf ırk anadan üretilen ama hangi erkekle çiftleştiği bilinmeyenlere de F1 diyorlar ![]()
[quote author=IbrhmAkgl link=topic=10611.msg242639#msg242639 date=1428683152]
Saf ırk anadan üretilen ama hangi erkekle çiftleştiği bilinmeyenlere de F1 diyorlar
Sağol hocam ben de bu F1 ne diyordum
formula arısı ![]()
Forumda birbirinden değerli o kadar çok bilgi var ki hepsini bi anda okuyup bitirmek istiyorum ama mümkün değil.En iyisi sindire sindire, uygulaya uygulaya bitirmek.
Havalar 3-4 gündür soğuk gidiyor arılara bakamıyoruz.Bu yüzden zaman da geçmiyor sanki.Arılara öyle bi alıştım ki onlarsız zaman geçiresim gelmiyor
Böyle devam ederse ki meteoroloji öyle gösteriyor ne olur nasıl gider bilmiyorum kek versek uygun olur mu acaba? Arının bal stoğu yok denecek kadar azalmış en son şerbet verdiğimde 7.çerçevenin dışında bile yavruyu görünce 8.yi vermiştim.O zamandan beri resmen kış geldi…
Bir de baktım ki işçi arı olmuşum ![]()
Hava 15 derecenin altında ve ben örneğin 5 derecede poşetle hızlıca şerbeti versem kapak altına arıyı üşütür müyüm? En az 1 hafta 15 derecenin altında gözüküyor sıcaklık…
salı gününe hava açıyor
bence kek de verilmeli şerbetin yanında…
böyle günlerde kek iyi oluyor kafa rahat oluyor.
kolay gelsin Kemal bey
hiç düşünmeden vermelisiniz,böyle günlerde kayık şerbetlik daha pratik oluyor,
kovanın sadece köşesini açıyorsunuz arı farketmiyor bile.(zayıf kolonilere şerbet verdiğinizi söylemelisinz
)
birazda ılık verirseniz değmeyin keyfine.
Sağolun Hakan Bey havalar ısınıyor bugün iyi,yarından itibaren daha da iyi gözüküyor