Kemal ALPER Arılığı

Abi gün gelecek işçi değil kovanın kendisi olacan.sende bizim gibi acemilere nasihat lerde bulunacan

kemal bey arıları kimse tutamaz havalar ısındı aç kalmasınlar yeter.
bereketli olsun.

Bugun verdim gitti İbrahim abi.Hatta birine kabarmis da verdim

İnsallah o da olacak bizler icin…Memlekette bazen nasihatler eder olduk da forumda ustalarim varken daha seslenemiyorum :wink:

Tesekkurler size de bereketli olsun

Kemal bey,

biraz cesaretini topla bildiklerini dök ortaya,

biz öyle yaptık,biraz sopa yedik ama olsun,ustanın vurduğu yerde gül biter. :slight_smile:

Kabarmış değil ham verip şişirteceksiniz ki kabarmışlar ballıkta lazım olacaklar. Ben daha kabarmışları çalıyorum ve ballık için saklıyorum. Bal zamanı bal mı yapacaklar yoksa petek mi şişirecekler.? :frowning:

Straforlu cuvalin cerceveye bakan kisminda (son cerceve)petek örulmus ve gunluk atilmisti önceki baktigimda.Araya soguk hava girdi ve dün hava duzelince baktim o gunlukler kapanmis mi diye,icinde 1 tane bile yavru kalmamis.Bunu hava soguyunca yapmislar diye dusunuyorum

Dogru İbrahim Bey baslayacagim insallah

Evet aslinda ari notlarima da bastira bastira yazmisim “bidaha kabarmistan once ham ver” diye ama
burda elmalar cicek acmadi henuz,acmak uzere versem kabartabilirler mi acaba?

Yarindan itibaren ham verecegim ozaman hatta Yalcin Beyin yaptigi gibi calacagim :slight_smile: baze kararmis cercevenin tek tarafi 1/4 kabarik duruyor bu tarafi kabartirmi ari merak ediyorum yoksa bunu degistirmem mi gerekir daha kabarmis cerceveyle?..

Kemal bey,

hemen yavru alanını genişletmeseniz iyi olur birazdaha havaların ısınmasını bekleyin,

daha elmalar çiçek açmadıysa soğuk bölgedesiniz veya rakım yüksek.1513 müş ;D

strafor tarafına petek asmasına aldanmayın,arı sıcak tarafı biliyor.

Tamam İbrahim Bey sagolun biraz bekleyim ozaman.iyi geceler diliyorum hepinize Allah rahatlik versin

Bugün sıcaklık 19 derece kovanları iyi bi gözden geçireceğim inşallah.Fotoları da yüklemeye çalışacağım.

kemal bey,

bugün petek isteyip istemediklerini sana söyler arıların,

biz ne dersek diyelim sen onları dinle. ;D

Aynen öyle oldu İbrahim bey canları henüz istemiyormuş anladım :slight_smile: Geçen haftalardaki soğuktan sonra yavru atımı biraz azalmış.Biraz daha bekleyeceğim

Gecen sene dondurucuda 3 gun bekletip kovanlara oldugu gibi koydugum kabarmis peteklerin birinin tek yuzunde % 25 oranda pamukcuklanma olmus bu petegi kullanabilir miyim acaba? Gecen sene yeni kabartmislardi…İyi aksamlar

Güçlü ya da orta güçlü bir kolonide kullanabilirsiniz.
Kovana koymadan önce güzelce şerbet püskürtürseniz daha iyi olur Kemal Bey.

Tesekkur ederim İbrahim hocam peki pamukcuklanmayi kürdanla filan temizleyim mi yoksa bunu da arı temizler mi?Bugun biraz denedim temizlemeyi zahmetli olacak gibiydi