Kemal ALPER Arılığı

:slight_smile: temizler :slight_smile:

Bende alt tarafı küflü çerçeveleri verdim .mecburiyetten .şuan temizlemisler ana yumurta bile atmış .bende korkarak verdim birşey olur falan diye

[quote author=İbrahim TURAL link=topic=10611.msg243576#msg243576 date=1429478572]
:slight_smile: temizler :slight_smile:
Sağol abi

Sağolasın Özer kardeş ya ben biraz da resmini gösteremedim burada ondan da meraklanıyordum.Bana hiç temizlenecek bi şekilde gelmediği için merak etmiştim.

Şimdi içim rahat İbrahim abi de sağolsun yardımcı oluyor bana.Allah da onun yardımcısı olsun.Arıcılığı baya öğrenmeye başladım derken bilmediğim yeni bir şeyle karşılaşıyorum :slight_smile: bu da ayrı bir zevk benim için…

Bu peteği kurcalayacam derken üstten hafif kırılmış hatta bu olayı bazen yaşıyorum tamamen üstten kesilmiş gibi kırıldığı oluyor telde asılı kalıyor ama ben yine de bunları kullanmıyorum.Doğru mu yapıyorum bilmiyorum…Peki bunları kullanabilir miyim arı yapıştırabiliyor mu uygulayanlar bilir :wink:

Kemal kardeşim,

arının işi dalak asmak bal yapmak,

onlar için bu tip işler çocuk oyuncağı,

kırılan petekleri arı tamir eder,hele üst çıtadan ayrılanı daha çabuk tamir eder,

ancak bu tamirat sırasında estetik bozulabilir,

bu tip konuları kafana takma,doğruları deneme yanılma yöntemiylede bulabilirsin.

kemal bey alıntı yaparken quote den sonra devam edersen ileti alıntı yaptığın iletiden ayrılmış olur.

İbrahim abi biliyorum da telefondan yazmıştım sıkıntı var telefonda ondan böyle oldu sağolasın

Tüm değerli arıcı dostların,abilerin ve tüm islam aleminin Regaip kandili mübarek olsun…

Bugün 5 adet kovan daha geldi geçen seneki ahşap kovanların aynısı(katların ve kapakların kenarları sac olan kovanlar). 11 adet kovanım oldu 2 si dolu henüz :slight_smile:

Sizinde kandiliniz mübarek olsun Kemsl bey Karaman’da havslsr nasıl ?

Bu kovanların katlarını üst üste koyarken,kendi aralarında takas yaparken biraz zor geçiyor saclar umarım sıkıntı olmaz ileride…

Karaman da havalar çok soğudu hatta bugün kar yağdı 23 nisanda ilk defa gördüm karı.Ona rağmen çocukları sınıfa sokup töreni yaptık karın altında.

Kat aşamasına ben daha gelmedim tek katlı kovan kullanıyorum tabii bu benim tercihim şimdilik kovan sayısı artışı yapmada çabalıyorum

Kemal bey izmirde durum aynıydı 23 nisanda havaların soğuk gideceği önceden kestirilemedigi için çocuklara tam bahar havasını andiran kıyafetler seçilmiş çocuklar dışarda adeta dondu

Kemal abi hayırlı ve bereketli olsun yeni kovanlarınız

Kovan sayınızı güncelleme zamanı gelmiş

Evet malesef oyle oldu.Biz durum oyle olunca cocuklari siniflara aldik sirasi gelen cikti girdi.

[quote author=Mehmet Dinler link=topic=10611.msg243953#msg243953 date=1429811267]
Kemal abi hayırlı ve bereketli olsun yeni kovanlarınız

Kovan sayınızı güncelleme zamanı gelmiş
[/quote
Tesekkur ederim Mehmet kardesim sizlere de bereketli sezonlar diliyorum.Bos olunca kovanlar guncellemek aklima o yuzden gelmedi sanirim :wink: