Kemal ALPER Arılığı

Ha bir de bugün böldüğüm 2 koloninin de yaptıkları ana memelerinin bazılarını kestim.Kestim ;çünkü küçüktüler ve 5 günde kapanmışlar.
Bi abi 5 günde kapananları kes,9 gün gibi kapananları koy 2 şer tane demişti.Daha açık olanlar da var,onları ellemedim.Zaten forumdan da şimdilik böyle öğrendim:en iri 2 sini koy.Aslında ben hala çiftleşmiş ana bekliyorum.Yine de memelerin hepsini kesmiyorum ne olur ne olmaz diye.Bu hafta sonu çiftleşmesi lazımmış.Hayırlısı,beklemeye devam. Amcanın biri de bana kızıyor: Sen anaya niye para verecen kendin çıkarsana,diye.Benim amacım daha çok ve daha erken yavrudan arıyı daha erken çoğaltmak.Yanılmıyorumdur inşallah.

Dikdörtgen biçiminde çerçeve içersine takılan ballıkları bilirsiniz arı bunlara kendisi petek örüyor
iki çerçeveyi erkek örerse birisini işçi gözü yapıyor çerçeveyi ortadan bir çıta ile bölüp verdiğinizde yine bazılarını erkek gözü yaparken bazen tüm çerçeveyi işçi gözü yapıyor.

Kemal bey,bu alt kısmına petek örülmüş yemliği bölme yaptığınız kovana taşıyabilirsiniz ve böylece işçi arı gözlerini de ziyan etmemiş olursunuz. Eğer gözler imha etmek gerekirse sıkılarak imha edilir ve mum kısmı da eritilerek korunur. Bizim arıcı arkadaşlarda bir alışkanlık var gerek bal mumunu gerekse propolisleri atarak imha ediyorlar bu iyi bir alışkanlık değil bence. ben mumların kırıntılarını bile ziyan etmem ve yıllardan beri para ile ham petek almıyorum.!!

Sağolun Yalçın Bey ben de atmıyorum ama eritmeyi hiç denemedim şimdilik eritmeden vereceğim galiba.Eritmeyi de yapacağım ileride inşallah.Yavaş yavaş :slight_smile:

‘‘Biriksin’’ diye beklerken güvelenmesin! :wink:

Erittikten sonra güvelenmiyor demek… Yaaa bu acemilik gerçekten zor Cahit abi :slight_smile: Hepinize iyi geceler dilerim,gözlerim kapanmaya başladı :slight_smile:

Selamlar.Arılarımın yaklaşık 70 m aşağısında dere akıyor.Su ihtiyaçları için ekstradan bir şeyler yapmama gerek var mı sizce? Saygılar…

bence gerek yok bulur onlar suyunu

http://imagesturk.net/images/2014/04/26/20140421_130223.jpg

Yeni aldığım kovanlarım.Aldıktan sonra kapağın sac olması iyi olmaz diye duydum.Tahta olması makbulmüş…Sadece vernik var bu da olur mu sizce?

güzel görünüyor saclar kovan ömrünü ücte bir uzatır

Kemal Bey yeni kovanlarınız hayırlı olsun. :slight_smile:
Kapak sac olunca ne olur muş ki?

Al benden de o kadar :slight_smile:

Sundurma altinda olsa anlarimda dagin basinda yagmurun gunesin altinda deforme olacagina sac olsun daha iyi…

[/quote]

Sağol Bekir abi.

Sağolun İbrahim Bey.Bilmiyorum ama tahta olması makbulmüş.Bide Kapağı kapatınca altında kalan çıtalar(kovanı çevreleyen), 2 tane arkalı önü değil de 4 tane yani 4 tarafında da olmalı dedi…Ben de bu kovanları biraz ucuz almıştım ve bi daha almam ozaman diyordum.Sac kapağa devam :slight_smile:
Hepinize teşekkürler.

:slight_smile:

http://www.imagesturk.net/images/2014/04/27/20140421_130131.jpg

Sağdaki kovan polen tuzaklı olmayınca onu da yeni kovana aktardım biraz curcunalı oldu ama…

http://www.imagesturk.net/images/2014/04/27/20140426_175315.jpg

En son bu hali aldı.Şuan 6 çerçeve olan eski kovanı da 2 çerçeveli yeni bölmeyle(yeni kovan) değiştirmeyi düşünüyorum,polen alma ümidiyle…
2 kolonim 6 çerçevede 2 bölme ise 2 çerçeve.Ben bal alabilme ümidiyle(6 çerçeve olanlardan) şimdilik kovanları eşitlemeyi düşünmüyorum.Sizler ne dersiniz bu duruma?

Aynen öyle,teşekkürler Kaya Bey.