Kemal ALPER Arılığı

Kovanlar yükseğe alınacak. Öndeki çukur, hendek bile olsa, kovanı yükseğe almış olamaz;

Kovanın konulduğu yer (sehpa, briket, taş) dengeli ve sağlam olacak;

Kovanların duruşları dengeli olacak ve dengeli olduğu konusunda hiç kimsede endişe yaratmayacak;
(Aksi halde komşuların köpeğinin kuyruğu değer, devirir.)

Kovanlarda yumurtlamakta olan genç analı koloniler olacak.
(Aslında, anası olmayan arı topluluğuna koloni denmez!) :wink:

Günün aydınlık olsun!

[quote author=M. Cahit SÜMER link=topic=10611.msg210176#msg210176 date=1398576169]
Kovanlar yükseğe alınacak. Öndeki çukur, hendek bile olsa, kovanı yükseğe almış olamaz;

Kovanın konulduğu yer (sehpa, briket, taş) dengeli ve sağlam olacak;

Kovanların duruşları dengeli olacak ve dengeli olduğu konusunda hiç kimsede endişe yaratmayacak;
(Aksi halde komşuların köpeğinin kuyruğu değer, devirir.)

Kovanlarda yumurtlamakta olan genç analı koloniler olacak.
(Aslında, anası olmayan arı topluluğuna koloni denmez!) :wink:

Günün aydınlık olsun!
Sağol Cahit abim dediklerinizi teker teker yapacağım inşallah.Sizin de gününüz aydın olsun.

Geçen pazar 20 nisanda arılarımı 2 şer çerçeve böldüm ve hala hazır ananın çiftleşmesini bekliyorum.Henüz anayı satın almadım ve benim böldüklerimin ana memelerinin en irisini bıraktım bugün yarın kapanır.Sizce bu saatten sonra hazır ana vermek mi mantıklı yoksa bekleyip kendi anasını yaptırmak mı? 2 çerçeve arıyı bala yetiştiremem herhalde :slight_smile:

Bugün sordum ana arıyı alacağım abiye ve hala arı yumurtlamaya başlamamış.10 gün oldu bölmeler hala anasız.

Durum bir atasözünü anımsatıyor… :frowning:

Bölmelerin hepsinde birer-ikişer anamemesi vardı, değil mi?

Anlaşılan, onlara razı olacağız.

Aynen Cahit Bey,şu yumurta bi de hazır anaya dayansaydı :slight_smile:

Kovanlarınız ve arılığınız hayırlı olsun.

Teşekkürler Eren Bey.Sizlere ve tüm değerli arıcılarımıza hayırlı,bereketli sezonlar diliyorum.

Bu arada benim kovanlar fotoda gerçekten düşecek gibi çıkmış;ama arılıktayken hiç öyle bi durum gözükmüyor :slight_smile:

Daha şimdiden bu forumdan öğrendiğim bilgilere yılların arıcılarının bile sahip olmadığını görünce foruma olan bağlılığım daha da artıyor.Cahit Bey,Halil abi,İbrahim abi… ve daha pek çok arıcı abilerim ve arkadaşlarıma sonsuz minnettarım.
Hepinizden Allah razı olsun.

Hepinizin Kandili mübarek olsun.Nice kandillere erişmek dileğiyle…

kemal bey arılıgınız yeni kovanlarınız ve kandiliniz mubarek olsun…

Sağolun Kazım Bey sizin de kandiliniz mübarek olsun.

Kemal bey arılığınız bereketli kandiliniz mübarek olsun.

Teşekkürler.Sizin de kandiliniz mübarek olsun.

http://www.imagesturk.net/images/2014/05/06/20140504_154311cb7d6.jpg

Sonunda arılarımın altını yükseltebildim,kütükleri taşımak biraz uğraştırsa da deydi…

Güzel olmuş.

http://www.imagesturk.net/images/2014/05/06/20140503_170744b5ec5.jpg

Bunlar da bugün yarın içinden ana arının çıkmasını beklediğim ana memeleri(2şer çıta böldüğüm arılardan).En son bunları bıraktım acaba çok mu küçükler?

Teşekkürler Kadir.Bide senin gibi ana çiftleştirme kutusu işini kaparsam kafam daha rahat olacak gibi.

http://www.imagesturk.net/images/2014/05/06/20140503_170723a1cf0.jpg