Kemal ALPER Arılığı

Diğer kovanlarınızın da sağlığı için ,çerçevelere kıyıp yakmanız, kullanmamanız en iyisi

Sağolun Mehmet Bey.Bir sorum daha var 9 çerçeve olan kolonimde de yavru çürüğünü az da olsa gördüm ve sanırım ana arı ölmüş.Çerçeveler meme doluydu 2 tanesini koydum.Memeler kapanmış bile…Memeleri tüm kesip hazır ana mı versem gerçi bu kovandan da bal almamam lazım bu sezon(okuduklarıma göre).Öyle olunca hazır ana da sanki mantıksız gibi geliyor.Ne dersiniz?

9 çerçeve olan koloniye hazır ana kabul ettirmek kolay olmayabilir.

Bunu daha önce de duymuştum.Teşekkürler.En iyisi kendi analarını çıkarsınlar,belki de çıkardılar. 2 koloni + 2 bölmeden bu sene olursa 1 kovandan bal alabileceğim.Belki sağlam olan bölmeme de takviye yaparsam olabilir…Benim analar çıkalı 1 hafta oldu hala çiftleşme belirtisi yok,belki de ben anlayamadım en geç nezamana yumurtlar acaba bala yetişirmi sağlam olan bölme?Neyse ben çok soru sordum galiba size şimdi ana arımın fotosunu ekleyim.

http://www.imagesturk.net/images/2014/05/14/20140510_1657343eaf2.jpg

http://www.imagesturk.net/images/2014/05/14/20140510_16582495154.jpg

Bu da ilk bölmem ve kendi çıkardığı ilk ana.Kafasını saklamış biraz nazlı sanırım :slight_smile:

Kemal bey, biraz sabırlı olun önümüzdeki hafta içinde başına kötü bişey gelmezse kesin yumurtlar.

görüntüdeki ananın duruşuna bakıldığında çiftleşmiş gibi duruyor.

Ana arı görünce kanat kesesim geliyor artık :slight_smile:

Bereketli olsun.

Bu yavru çürüğü olayı beni biraz yıldıracak gibi oldu;ama yılmadan ve daha da dikkatli bir şekilde davranarak arıcılığı bırakmaya niyetim yok.Benim en büyük eksiklerimden biri 4 arıya bile saatlerce bakmam.Bunu bi aşabilsem arıyı çoğaltmaya niyetleneceğim ama sanırım daha erken bunun için.
Öğrendiğim en önemli şeylerden biri de arıyı sıkıştırarak çalıştırmak oldu.Geçen sene belki de yavru çürüklü filan sağım yaptım bilmeyince…Hatta belki de o petekleri verince geçti hastalık…Kapalı gözler acaba hep sarı renkli mi olmalı hastalık yoksa,ben bunu ayırt edemiyormuşum bu zamandır.Bir de kapalı gözlerin arasında ara ara boş gözler de oluyor bu da anormal bi durum mudur?Herkese iyi geceler diliyorum.

Teşekkürler İbrahim abi.İnşaallah öyledir.O fotoyu çektiğimde ana çıkalı 3yada 4 gün olmuştu.

Niye ki :slight_smile: Sağolun Adem Bey.Herkese bereketli sezonlar diliyorum.

Kemal bey,yavru çürüğünü en iyi anlamanın yolu,

1-kovan uçuç tahtasında pislenmeler olur siyah renkte.

2-kovanı açtığında burnuna pis bir koku gelir.

3-kolonide belirgin bir düşüş olur.

seyrek yumurta atılan her kovan yavru çürüğü değildir, ana arının yaşıyla alakalı bir durumdur bu.

Değerli bilgilerinize sonsuz teşekkürler…

Şu sıralar çok kanat kestim. Kesilmemiş kanat görünce gözüm kanata takılıyor.

Lisedeyken tetris çıktı. Oynaya oynaya kafamız şişiyordu. Yolda giderken, gördüğümüz geometrik şekillere bakıp, şu L şuraya, şu I şuraya diye kafa hesap yapmadan durmuyordu.

Şimdi de böyle oluyor.

:slight_smile:

http://www.imagesturk.net/images/2014/05/14/20140506_1332357eede.jpg

Bunlar da sınıfımın arıları :slight_smile:

Sınıftaki arıların çoğu erkek :smiley:

İşçi değil de mühendis, doktor olsunlar inşallah :slight_smile:

:slight_smile:

İnşaallah Adem Bey :slight_smile: