Bir çerçeve kapalı yavruyla bölerken iki tarafına da çerçeve koy, yavrulu alanı ısıtabilecek kadar yoğun arı olsun. Bölmeye bol bol işçi arı çırp. Tarlacılar uçtuktan sonra yeterliliğini kontrol et.
Kapalı yavrulu çerçeve yavru çıkartmaya yakın olsun.
Özcan bey kovanın durumu hakkında tam bilgi verememişsin.
Şuan iki duvarda tam ballı çerçeve, merkeze doğru azalan ballı çerçevelerin olması lazımdı. Yavruluları da; şu kadar adet çerçevede kapalı yavru (çerçeve yüzünün 2/3’ü kaplı), şu kadar adet açık yavrulu, şu kadarı ballı, yavrulu çerçevelerde şu kadar kemer gibi. Sen ne olması gerektiğini biliyorsan önemli değil.
Eğer şerbet verdikçe ana arı yumurtluyorsa, azar azar şerbet verdiğindendir. Stokların eksikse seri bir şekilde 2 şeker/1 su oranında şerbet ver. Bir defada 3-5 litre şerbet güzel stok yaptırır.
Özcan Bey,Kovanda sadece iki Anagözü var, biri Cercevenin Üst Citasina üc dört santim kadar yakin,Öbürüde
baska Cercevenin alt kenarinda.Benim kanaatim bu Koloni Ana degistirecek, Ilk gözde herhangi bir Proplem
yoksa (Varoa hasari gibi) Ana cikinca Öbürünü bozar,büyük ihtimalle Koloni kisi iki Anayla gecirir,ilk Baharda yavru faaliyeti artiginda boyali Ana buharlasir.Özcan Deger Beyin bahsettigi risk i göze alirsaniz. sadece takip etmenizi tavsiye ederim,Cünkü, Ogul egilimi az olan Kolonilerin bu sekilde Ana degistirdigini düsünüyorum.
Tercih sizin Basarilar.