SELAMIN ALEYKUM, herkese saygı ve selamlar. ben ankaradayım bu işi öğrenmek ve uygulamak ıstıyorum internetden bı kurs bulamadım yardımı olacak arkadaşlarımın ve abilerime şimdiden teşkkür ediyorum.
şehir hayatından o kadar bunalıyorum kı inş. bi kaç sene içinde bi koye yerleşip orda arılarım la toprakla zaman geçirmek istıyorum neyse sozu uzatmayalım bu işi zormu veya kolay mı? çok mu kazandırır ?azmı kazadırır? gibi sorular derdim değil tek derdim arıcılık yapabilmek zira bu bi aşk galiba aşkın da olçusu para olamaz…
bakmakla usta olunsaydı kediler kasap olurdu. bismillah diyerek bu işe aslında ilk adımı atmış oluyoruz… ???
Hoş geldin Ayyıldız,
Hep bilmiyorduk,bilenlerden öğrendik öğreneceğiz.Ama bilmediklerimizi ayağımızın altına koyarsak başımız göğe erer(Bu söz bana ait değil galiba imam-ı azam)selamlar.
Merhaba Ayyıldız,
Bende Ankara’da ikamet ediyorum.
Atatürk Orman Çiftliğinde arılığı bulunan Kürşat Bey üçretsiz arıcılık kursu vermektedir.
Onunla irtibata geçersen muhakkak yardımcı olacaktır. Bende şuanda onun yanında C.tesi günleri arıcılık kursu görmekteyim.
Eğer Elvankent civarında olursan giderken senide alabilirim.Selamlar
Kürşat Beyin cep telefonu.5322139995
ilginiz için tşkr ederim
Ankara olmaz derseniz Kdz-Ereğli’de ağırlamaktan çekinmem. Arılara şurup verilecek sıkışan arılara ballık konacak, polen kapanları hazırlanacak, arı sütü için hazırlıklar yapılacak…
Tabi gezmekten arılara bakmaya vaktin olmuyor, hazır yardımcıyı görünce misafir ederim diyorsun. ![]()
Yok abi yanlış anlama, sadece öğretmek yardımcı olmak için dedim. İş yapacak adam arasaydım sizi çağırırdım değil mi? ![]()
Eyvallah, ne zaman sıkışırsan haber ver yeter. ![]()
Allah dostlarımı eksik etmesin. İYİKİ VARSINIZ…
inş abi bi kaç sene sonra o taraflara gitme hevesim ozamn çırağın oluruz.
Mehmet abi, git git…
Takım elbiseni de al yanına… ![]()
Havalar sıcak gömlek yeterli, spotlar ısıtıyor ortamı…
Taım elbiseyle gideriz, tulumu maskeyi de, çantada götürürüz. ![]()
Bakarsın gerçekten yardım gerekiyordur, hazırlıklı olalım. ![]()
Ya abi ne yardımı?
Arılara Ballıbaba bakmıyor ki…
Anlamaz arı işinden…
Yanlışsa yanlış desin. ![]()
İlk yazımda dedim ya, gezmekten arı bakmaya fırsat bulamıyorsun diye.
Demek ki doğru tesbit yapmışım. ![]()
Karadenüzlü hemşerüme fazladan tokunmayun da…
Sevgili hemşerim, Selahattin bey benim tertibim, hatta ay farkıyla abim olur. ![]()
Birbirimize kırılmayız biz. ![]()
Karadeniz başka bir güzel. Vona ( Perşembe )de kaldım. Balıksız iki gün geçmezdi. Yeşil ve mavi yan yana.
Hemşerim can kadeşim;
Bu güzel ortamda kim kimi kırabilirki. Bir arı sokması olur, ee onun yanında balıda var. Hele birde Ballıbaba olursa değme keyfine.
Doğru söze ne denir ki, Sayın Bilen doğru söylüyor.
Arılkta 75 koloni var ve tüm işleri sağolsun eşim yapar, sadece hamaliye işleri bana aittir. Allah ondan razı olsun yoksa benden ne köy olur ne kasaba…
Arada bir bende arıcıyım diyorum, inşallah kusuruma bakmazsınız ![]()