Şöyleki petek dik değil yatay tutulacak. Bu vaziyette çerçevenin üstteki çıtası dıştan hemde yukardan aşağı baskılama ile yatay duran bu ballı petek çerçevenin alttaki çıtası yine dıştan yani alttan yukari doğru baskılanacak. Resim yok malesef. Başka şekilde anlatacak olursak kovanın içine yukardan sarkıttığımız süzülecek olan petek yatay tutulur ama gözleri aşağı. İşte bu ballı çerçeveyi tutacak dev gibi bir pense lazım bize. Dev gibi pense arasında çerçeve. İşte bu pense silikon tabancasinin ta kendisidir. Bu tabancanın en üstte eğik bir demir var. Bunu düzeltebilirsek matkabın ağzina sokarsak sağ elle matkabı ve sol ellede tabancanın gövdesindeki sabit demiri tutariz. Silikon tabancasının resmi google amcada vardır. İçine silikon tüpü değil petek ortalayacağız. Kocaman bir kovanın içine doğru sarkıtacağız. Matkab 2 tarafli döndürülür. Bu zor geliyorsa başka bir yol aktarayım. Aynı şekilde petegi --sağ elinizle tutarak-- kovaya sarkitin. Sol elinizde de bir saç kurutma makinası. Ara ara çalıştırın. Amaç bir iki çerçe bal almak. Mumu eritmek değil. 30 derece sıcaklığıda geçmeyin. Kolay gelsin
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kusura bakmayın tekrar tekrar okudum anlamadım bir kaç ucuz malzemeyke çerçeve tutucu yapılabilir bunu yapabilirim matkaba taktık ama matkap ucundaki yalpalama ( balas ) matkap hıza ulaştıgında bütün emeği heba edebilir başka benim aklıma bir fikir gelmiyor yada bir makina almak