MERHABALAR

Herkese Selam , iyi günler
Sitede tanışma ile ilgili bir başlık göremedim yeni konu açtım varsa kusuruma bakmayın ama baya bi inceledim

istanbul’da yaşıyorum Muğla Üniversitesi Arıcılık programından mezun oldum 2 sene önce , 2 senedir de Türkiye’nin en büyük bal paketleme firmasında tedarik & lojistik bölümünde çalışıyorum
Sezonlarda ülkenin değişik yerlerine gidiyoruz ve bal topluyoruz.
Sorularım olacak çogu zaman , forumdaki arkadaşların ve deneyimli abilerimizin yardımcı olmasını temenni ederim.

Ben de bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşacağımı düşünüyorum

NOT:Bu mesajın aynısını beyazkovanda da yayınladım.Bir mahsuru yoktur umarım

ÖZGÜR İŞLER

Özgür bey, hoşgeldiniz.

En büyük bal paketleme firması dediğinize göre hepimiz anladık. :smiley:

Çok mu zor Balparmak demek. ;D

Arıcılık programı mezunu olmanız bizler için çok hoş, ama çalıştığınız yer nedense hobi arıcılarının kontrollü davrandığı bir yer.

Bunu sizde biliyor olmalısınız ki Balparmak dememişsiniz.

Sorularınız olması çok doğal ve bizlerinde size soracaklarımız olduğu gibi…

Ancak peşinen şu durum tespitini yapayım.

İşiniz çok zor.

“Beyazkovan’da bu forumda aynı kişiye ait olduğundan ne mahsuru olacak ki.”

Hoşbulduk ,
Zor değil elbet , Balparmak :slight_smile: Hangi iş kolay Halil bey :smiley:
Elimden geldiğince merak ettiklerinizi cevaplarım , herkesin kafası biraz karışık gibi zaten firmalar konusunda

hoş geldin ben de muğla uni. personeliyim…hayatımda ilk defa sağım yaptım bu hafta :)çok güzeldi, yemesi de pek hoştu

Aramıza hoşgeldiniz ozgur_can. Demekki sizde bu virüsü kapmışsınız. Geçmiş olsun. Tabiki maksadınız 

üzüm yemekse? Selamlar.

bal firmaları olunca bizim gibi hobi arıcıları sanki her an kandırılacakmışız gibi hissediyoruz. çalışma sistemlerini az çok bildiğimizden dolayı çekincelerimizin olması gayet normal. kandırılmamak dileğiyle…

Hoşbulduk
Arılarınız nerede esem bey?
İyi huylu bi virüs bizimkisi :slight_smile: üzüm yemek sözünü pek anlamadım açıkçası Kamil bey
Hobi arıcılık yapanlar çok kötüsünüz :slight_smile: çalışma sistemimizi görseniz belki düşüncelerinizde bir değişiklik olacağını düşünüyorum

Sayın özgür_can:

Hobi arıcılar kötü değil çok iyi niyetli, çok saflar. çok temizler, arıcılık adına bilgiler öğrenmek için çalışıyorlar.
yazdıkları yazılardan çok kolay anlaşılır.

daha büyük arıcılar bir şekilde sizin firmayla tanışmış ama !!!
ondan rahatsızlar.

Sayın Murat Akın bey teşekkür ederim. 

Sayın ozgur_can biz kötü filan değiliz. Biz amatör arıcıları tanısanız böyle düşünmezdiniz. Hem siz beni 

tanımazsınız bende sizi! Sayın ozgur_can ben şizin şahsınıza müspet olmayan bir yakıştırma yapmadım. Siz

hakkımda, dolayısıyla tüm amatör arıcıları genelleyerek bir ithamda bulunuyorsunuz. Bir kere buna sebep

olduğum için siz hariç forumdaki tüm üyelerden özür dilerim. Sizi de daha düzgün yazmaya davet ederim.

bence özgür bey espri yaptı burada ki kötüsünüz manası başka anlamda olabilir

yav bi dinleyelim bakalım sorularım var diyor dinleyelim öğrenelim

sakin olalım neden takılıyorsunuz hemen sinirli sinirli ne yazdıkki :slight_smile:
ben kimseye amatör demedimki :slight_smile: sizde özür dilemek zorunda değilsiniz bu arada bişey yok ortada zaten , sakin olmanız yetelidir.

daha büyük arıcılar bir şekilde sizin firmayla tanışmış ama !!! ondan rahatsızlar. demişsiniz
neden rahatsızlık var onu söylerseniz belki bizimde söyleyecek birşeylerimiz vardır değilmi arkadaşlar abiler

bu arada kimse sanmasın ben masa başı akşama kadar yelleme yapıyorum sonuçta bizde emekçi bi insanız
taraflı değiliz neyse oyuz yani

sorularım var derken bi kaç tane vadı sordum onlarıda cevaplar için teşekkürler

iyi akşamlar

iyi de ne sordun ne zaman sordun kim cevapladı ben bişey anlamadım :frowning: ?

sorular başka baslılara sorulmulştu Mustafa bey

Sayın özgür_can:

Rahatsızlığı anlamanız için o firmadan ayrılıp serbest olarak arıcılık yapıp toptan bal satmaya başlamanız gerekir.
yani kendinizi arıcılık yapan, bal üreten, teneke hesabı bal satan bir kişi olarak görmeniz gerekir.

Biz size bir şey demedik zaten firmanızı söyledik.
o firmada bu gün varsanız yarın olmayabilirsiniz, ama arıcılık bilgileriniz hep olacak, bu bilgiyle yapacağınız işlerle karnınızı doyurmaya çalışacaksınız.

Sizde bizden birisi olacaksınız.

valla arkadaşlar özgür can beyefendi bu konu hakkında konuşmaya başladı başlayalı sanki insanlar arasında bir gerilim oldu, insanların tansiyonu yükselmeye başladı sanırım. hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki bunu sadece balparmak firması için söylemiyorum tarımın bütün dallarında üretimi yapan her zaman kazıklanacak kaz gibi yolunacak kandırılacak saf şapkalı köylü olarak görülürler. halbuki bilmezlerki o insanlar binbir türlü zorluklarla üretirler alın terlerini akıtırlar ve tüccarın biri gelir elinden öldüm fiyatına çarpar giderler. o çiftçininde beli kürek sapına döner satsa bir türlü satmasa bin türlü kapıda alacaklı, banka alacaklı, tarım kredi kooperatifleride alacaklı olarak beklemektedir. şimdi soruyorum ne yapsın bu çiftçi 1 kg balını 5-6 liraya 1 kg buğdayını 41 kuruşa satsınmı satmasın mı? e haliyle özgür can kardeşimizede pek iyi tepki verilmeyecektir diye düşünüyorum. eğerki bu foruma bir arı sevdalısı olarak katılsaydı hepimizin tepkisi daha yumuşak olurdu sanırım. çünkü kulvarlarımız farklı.

İster misiniz gidip firma yetkililerine istifasını versin. :smiley:

Olaya farklı boyutlardan bakalım…

O firmada tedarikte arıcılık programı mezunlarının çalışması bizler için sevindirici…

Zaten çok kez bahsettiğimiz teorimize göre de büyük bal firmaları hobicilikten başlayarak büyüyen arıcıların eline kalacak… Kim onlar?

Bizler işte… Ya çalışıp ya da emekli olup, kollarında serum takılı olanlara…

Nasılsa asgari geçimimizi sağlayacak gelirimiz var iken o firmaların bizim elimize kaldığını düşünsenize…

Balparmak firmasının çalışanlarından Sn. Taylan Samancı’nın yaptığı sunumda o kadar güzel bir istatistik-analiz verisi vardı. Ama herkesin gözünden kaçtı…

Analiz verilerine bayılırım ben…

Veri şu…

Bal tedarik ettikleri profesyonel arıcılardan arıcılığa ne zaman başladıkları soruluyor anketle.

5 yıl ve daha yakın zamanda başlayanların oranı nedir biliyor musunuz?

%5 idi…

Yani profesyonel olarak arıcılığa başlayan yok denecek kadar az.

Velhasıl şu andaki firma kurucuları görürler mi bilmem ama hobicilerle başa çıkmak zordur.

Özgür Bey’in bu firmayı savunmak gibi bir görevi olduğunu da sanmıyorum.

Özde arıcı arkadaşımız…

Devletin hiçbir avantaj sunmadığı bir meslek yüksek okulu programını bitirmiş. Daha ne yapsın.

Ben en başta işi zor demiştim. Yanılmamışım.

balparmak firmasının hataydaki ballara geçen sene ne kadar düşük fiyat verildiğini bir duysanız valla balparmak firmasının adını bile ağzınıza almazssınız.
Malesef ülkemizde tekelleşme almış başını gitmiş…

SLM ARKADAŞLAR siz sanmayın muglada iyi para veriyorlar birde pişkinlikle biz olmasak daha da düşer gibi yorum yapma kalar ben 12 yıldır toptan cılara inat afyona getirip millete direkt satmanın mutlugu yetiyor .

KİME NE? 

Ben melamet hırkasını kendim giydim eğnime
Ar ü namus şişesini taşa çaldım kime ne?

Haydar Haydar taşa çaldım kime ne?

Sofular haram demiş, bu aşkın şarabına
Ben doldurur ben içerim, günah benim kime ne?

Haydar Haydar günah benim kime ne?

Kah çıkarım gökyüzüne, seyrederim alemi
Gah inerim yeryüzüne, seyreder alem beni

Haydar Haydar seyreder alem beni

Gah giderim medreseye, ders okurum Hak için
Gah giderim meyhaneye, dem çekerim aşk için

Haydar Haydar dem çekerim aşk için

Nesimi’ye sormuşlar, yarin ile hoş musun?
Hoş olayım olmayayım, o yar benim kime ne?

Haydar Haydar o yar benim kime ne?

Aşık Nesimi 

"Kah çıkarım gökyüzüne, seyrederim alemi
Gah inerim yeryüzüne, seyreder alem beni "

Verende,alanda bir hoş olunca;eleştirir dururuz.Atı alan Üsküdarı geçiyor.Ah marketler,kredi kartları.Küçümser olduğumuz mahalle bakkalını.Akşamları evin önünden geçen yoğurtçuyu,bozacıyı,balıkçıyı unutturdular.Komşuluk bile kalmadı.
FATİH tebdili kıyafetle esnafımı göreyim demiş.Birine sabah sabah şundan ver,bundan ver demiş.Üçüncüye gelince var olduğu halde yok demiş.Karşı komşum istiftah etmedi.GİT ONDAN AL!!! demiş.
1980 küsürunda;akşam bana ailece gelecek misafirle manavların önünde durunca;iki taraftan;" Buyur abi,buyur abi…"nidası.İkisine baktım;"Sen 2 kg.portakal;sende 2 kg elma tart."dedim.Şaşırdılar.Şimdiiiiii.