Oksalik Asit Buharlaştırma

Blogumdan değil, web sitesinden olacaktı…

Devreye girene kadar kadar, blogdan. :smiley:

Halil Bey; Hani kahve sohbati için Bandırma'da buluşacaktık. Bekliyorum. Babdırmaya'da gelip gittiğinizi zannediyorum. Adres değişikliği yapıldığse, yeni yer neresi?  Selamlar.

;D mehmet bey takip edildiğiniz hissi uyanmasın :smiley: :smiley: çok yakından takip ediliyor bloğunuz…tesekkur edrim. :smiley:
biz elçiyiz inanın organik asitlerle yapılan mücadeleyi sahada elçiniz gibi anlatmaktayız gucumuz yettiğince.halen buyuk ve kucukbaş hayvan ilaçlarıyla mucadele edilmekte varroayla malesef. :-[ :-[

İrfan bey teşekkür ederim, organik asitlerle mücadele herkesin olduğu gibi benimde ilgimi çekiyor.

Organik asitler, Varroanın direnç gösteremediği en etkili mücadele yöntemlerinden birisi.

Fakat uygulamadaki sıkıntı bilinen bu mücadele şeklinin geri planda kalmasına sebep oluyor.

Varroa var olduğu müddetçe, ister ruhsatlı ister yasaklı, kimyasal yöntemlerle mücadele de devam edecek.

Toplumda, bal bilinci oluşup, arıdaki zararlılara karşı mücadele yöntemleri sorgulanmaya başladığında, organik asitlerin kullanımı daha da yaygınlaşacak.

Ben bunu erken görenlerin arasına katılmak için, Varroayla, üç senedir organik asitlerle mücadele ediyorum.

Bu mücadelede etkili organik asitlerden biri olan oksalik asidi, daha seri ve güvenli uygulanabilir hale getiren bir aparat geliştirdim.

Organik asitlerle çalışmak isteyen bir çok arkadaşımız var, ama uygun olmayan malzemeler kullanarak kendileri için risk oluşturacak hiç bir yöntemi önerip destekleyerek, vebaline ortak olmamak için azami düzeyde hassas hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz.

Formik asit kullanımının internet ortamında çok farklı uygulama tarifleri varken, sorulan soruları hep geçiştirdik, güvenlik önlemlerini alan herkesin rahatlıkla uygulayabileceği, Halil Bilen, Eskişehir ekibi, Kenan Gişan ve benim de benzerini kullandığım bir metodu, forumda paylaştık.

Amacımız, faydalı olmaya çalışırken, başka bir şeye zarar vermemek, hiçbir şey insan sağlığından değerli değil.

Faydalı fikirleri olan arkadaşların çalışmaları da muhakkak vardır, bunları paylaşırlarsa hepimize ışık tutabilir.

S.A. Arkadaşlar ben oksalik ve formik asit ararken, burda sabun imalat işi yapanlarda oksalik asit buldum, fakat çin malı dediler, bunları kullanabilirmiyim sakıncası olurmu, yada bu oksalik asidin çeşidi bulunurmu.

Bu konuyu forumda çok tartıştık, yerli firmaların sattıkları oksalik asidin %90’dan fazlası Çin üretimi.

Sertifikalı, makası üzerinde tanınmış firmaların ürünleri de piyasada satılmakta, ama fiyetları da diğerinin neredeyse on katı pahalı.

Çin üretimi olup, güvenle kullanılacak saf, katışıksız oksalik asit piyasada mevcut.

Nerde buluruz, nasıl anlarız dersen, etiket üzerinde formülü ‘’ C 2 H 2 O 4 - 2H 2 O’’ dihidrat ve altında ‘‘ChemPure’’ yazılı olanı güvenle kullanabilirsiniz.

Geçen sene bu konuda epey araştırma yaptım, Alman malı ‘‘MERCK’’ marka oksalik asidin kg fiyatı, 44 Euro+ KDV.

Analiz laboratuvarlarında kullanılabilir nitelikte olan oksalik asidi, Ankara’da bir firmanın pazarladığını öğrenince iletişime geçtim.

Deneme çalışması için biraz nümune gönderdiler, buharlaştırma sonucunda sorun çıktı, dikkat ettiğmde dihitrat formunda olmadığını gördüm.

Tekrar iletişime geçtim önce dihitrat formunda ürün olmadığını söylemelerine rağmen, arge çalışması yaptığım için, istediğim özellikte ürünü temin edip bedelsiz gönderdiler.

Bu firma bildiğim kadarıyla, küçük ambalajlı ürün satışı yapmıyor.

Ürün gönderdiği kimyasal madde satıcılarında sanıyorum bulunabilir, fiyatı da ‘‘8-15 TL+ KDV’’ aralığında.

Bu sene daha iletişime geçmedim, fakat Ankarada’ki arkadaşlar, nasıl temin edeceğimi bizim adımıza araştırabilir.

Firma ismi, KİMETSAN, vakit ayırıp araştırabilecek arkadaşlar benimle irtibata geçerse, orada görüşecekleri ismi ve iletişim bilgilerini verebilirim.

Bu sene daha iletişime geçmedim, fakat Ankarada'ki arkadaşlar, nasıl temin edeceğimi bizim adımıza araştırabilir.

Firma ismi, KİMETSAN, vakit ayırıp araştırabilecek arkadaşlar benimle irtibata geçerse, orada görüşecekleri ismi ve iletişim bilgilerini verebilirim.

Mehmet Abi firmanın telefon ve adresini aldım ben araştırabilirim bu gün öğleden sonra 14:00 gibi gidebilirim oraya.

Çok iyi olur, en azından ciddi bir firmadan destek alabilir, kaliteli ürün temin edebilirsek, bütün arkadaşlara faydalı oluruz.

haydi hyayırlısı

Mehmet abi Kimetsanı telefonla aradım şahsa perakende satmadıklarını şirketlere ve bayilere verdiklerini söyledi.
Sizin daha önce iletişime geçip temin ettiğiniz kişiler varmı abi Ankara da.

0 312 4174977 nolu telefondan Gülcan hanımla görüşmüştüm.

En azından nerelere ürün verdiklerini veya firma ismi verebilirlerse oradan temin etme yoluna gideriz.

Görüşürsen forumdan mevcut potansiyelden bahsedersin.

Bana Bülent beyi bağladılar aynı numaradan.Bayi ve firma ismi, adresi vermesini rica ettim vermedi.
Ulus şehir çarşısında medikalcilerin aldığını söyledi sadece.Biraz garip geldi bana yinede araştırmakta fayda var.
Medikalcilerde olurmu sizce?

medikalcilerde olma ihtimali varsa tanıdığım medikalci var. görüşebilirim.

Adem abi bi telefon et abi varmı.
Varsa nasıl alabiliriz incelemekte fayda var.

Siz Ankara’da böyle zorlanırsanız, biz taşrada n’aparız?
Modern Çarşı - Şehit Teğmen Kalmaz Cd. - Posta Cd. - Ulus - Ankara

Ya da bir eczaneye gidin, rica edin; sizin için getirtsin… Medikalci de olur.
O da Türk Arıcılığı’na katkıda bulunmanın hazzını yaşasın. :slight_smile:

Modern Çarşı…
Ankara’nın en bilinen yerlerinden biriydi.
Tam olarak yılını hatırlamıyorum ama sanırım dört beş yıl önce yandı. Şimdilerde otopark…

Medikalciler, Karyağdı Türbesi ile eski valilik civarındaki çeşitli binalara dağılmış durumdalar.

mehmet bey açıklamalarınız için çok teşekkür ederim sağolun

Eczanelerde fiyat sıkıntısı oluyor. Ben 3 sene önce eczacı bir arkadaştan 1 litrelik formik rica etmiştim. Gelen şişenin fiyatı 75 TL idi.

Araştırma laboratuvarları için saf oksalik asit medikalcilerde, bulunabilir.

Bizim aradığımız vasıfta olanı da bu zaten.

Araştırmakta yarar var.