Arkadaşlar merhaba ben Ömer Allah nasip ederse aranıza yeni katılacağım 1 mayısda 6 kovan arı gelecek 5 cerceveli siparişini verdim eski babamın arılıgını
yıkıp yeniden bir arılık yapacaz vede babamla birlikde tekrar babamın eski hastalıgına geri dönecez. Babam bu sene emekli oldu öğretmendi kendisi ve eskiden
kendi köyünde öğretmenlik yaparken 16 sene arıcılık yaptı şehire gidince tabi arılar bakımsızlıkdan talan oldu kendiside gidip gelemedi 50 kovan arı sıfırlandı
arada 3-5 kovan alır koyardı amma onlarda bakımsızlıkdan ölürdü hep şimdi emekli olunca artık yeterince boş zamanı olacak nasipse bende desdek olacam
babam bunun için siz deneyimli arıcı abilerimden desdek bekliyorum arılık calışmalarına baslarken sıfırdan resim atarım.
Hayırlı olsun.
Malum siteden almışşsınız sanırım arıları.
Bu sene çok bal alamazsınız.
Bal akım zamanına kadar arıyı güzel besleyip yumurta attırın.
Bal akım zamanında birleştirir, balı aldıktan sonra tekrar bölersiniz.
hemşerim şu mevsimde 5 çıta arı bence yeterince iyi hazirana kadar 3 tur yavru çıkar güzel beslenirse.
bi aksilik çıkmaz ise de yeterince bal alabilir arkadaşımız.
benim kovanlar da hep 5 çerçeve biri hariç ve umutluyum :)))
Arkadaşlarım, abilerim dönüşleriniz için çok sağ olun evet tarihin biraz geç olduğunun farkındayım fakat babam Alanya da ve mayıs sonu gelecek ben nisanda
alayım dedim amma pek kendimede güvenemedim bakım konusunda birde düzen kurmak konusunda zamana ihtiyaç var gibi sanki. Arıları internetten değilde
babamın kuzeninden sipariş ettik Antalya da arıları mayısta getirecekmiş o zaman teslim alacam artık ne kadar yapabilirsem Biz bu seneyi zaten yok
saydık gibi babam öle demişdi 6 arı alırız 3-4 de ormandan buluruz dedi bu seneyi 10 arıylan kapatabilirsek seneye Allah kerim demişdi artık ya nasip diyecez
:). Babam gitmeden ormanın belli bölgelerine 10 adet kovan koydu gecen sene bu sekilde 3 arı yakaladı fakat kışın vede sondabarda hiç yanına gitmeyince
Hocam daha önce flora olarak cok takip etmedim arıcı gözü ile nasıl olur bilmem fakat bizim köyümüz hem ova hem orman köyü ayrıca barajımızda mevcut
yaylacık ormanının başlangıcı Domaniç boğazı olarak geçiyor yani tarlalarda vede ormanda çalışma imkanı fazla arıların artık ya nasip diyeceğiz ne denir birde
elimizden geldiğince bakmaya uğrasacağız fakat ustaların dedikleri gibi bal sezonuna yakın iki kovanı yavru çerçeve desdeği ile güçlendirip bala çalıştırmak
mantıklı geldi bana gerisi ya nasip bizim için; hemen bir konum atayım
Hafta sonu köydeydim vede biraz çalışdım eskiyi imar etmek kadar zor bişi yok 40 kadar kovanı elden geçirdim düzenledim çoğu kullanılmaz halde gelmiş baya
eskimiş içlerinden 6 tane ayırdım sehire götürdüm evin bodrumuna koydum gelecek hafta sonu zımpara, yakma, yıkama , boyama işlemlerini yapacam nasipse
sonrada kovanları arıcı arkadaşa teslim edecem arılar çok felaket çalışıyorlar evin yanındaki erik ağacına oğul geldi sandım 10 metreden arıların uğultusu
geliyordu birde kendim hazır dilinmiş kelesteden kovan yapmayı düşünüyorum nasıl olur bakalım kafamda planlar var yapınca paylaşırım
Hafta sonu köydeydim ve arılarımız hala gelmedi artık nasip bir gün gelir inşallah bende boş durmayım dedim ;D
Ninemin bir kümese ihtiyacı vardı kümes yaptım vede arkasından geçenlerde bir arkadaş çiftleştirme kutusu paylaşmıştı çok hoşuma gitti daha arılar gelmeden arılığı kurmadan
elim değmişken çiftleştirme kutusu da yaptım 5 adet :o