Kocaeli bölgesinde arıcılık yapmaktayım, Kovanlarım Langstroth standard çerçeve boyutundadır.
Çerçeve üst uzunluk 47,5 cm.,
yükseklik (dıştan dışa) 25,0 cm.
Çerçeveleriniz bu ölçülere uygun olması koşulu ile satın alınabilecektir. Aksi halde kendi kovanlarıma uymayacağından satın alamayacağımızı önemle arz ederim.
Arılarınız, tarafımızca arılığınıza gelinerek kendi kovanlarıma aktarılmak üzere ve
En geç 06 Nisan 2013 de tarafıma teslim edilebilecek şekilde;
Uzunluk, 47,2 cm.
Yükseklik (dıştan dışa) 25,0 cm.
Henüz hiç bir teklif gelmedi, bu nasıl iş ya,
nerede hata yapıyorum, acaba alış fiyatı mı söyleseydim?
TAB, Türkiye’nin Kuzey Avrupa ülkelerine paket arı satışından söz ediyor,
20.000 Paket arı siparişi alınmış bile, hani nerde yetişen arılar,
nerede bu ülkenin arı yetiştiricileri, yok mu arı yetiştirip satan.
Belirtiğiniz en geç 6 nisan tarihinde, bulunduğunuz bölgeden alacağınız 6 yavrulu çerçeveli olan kovan seçilecek arılıkta 500 tane arılı kovanı olmalı ki içinden seçebilesiniz.
Sayın Murat Hocam,
Bu işte biraz acemiyim, belirtilen sayılar esnetilebilir,
Ben ortalama 6/8 çerçeveden kovan hesabı ile ortalama 50 kovan,
çerçeve hesabı ile yaklaşık 400 çerçeve almak istediğimi kastetmiştim
Halil Bilen ustanın önerisinden yola çıkıp Arı üretim çiftliği
kurmalı diye düşündüm şimdi.
Sayın Hüseyin Basri Hocam,
Aydın’daki arkadaşınızın elinizdeki iletişim bilgilerini özel ileti olarak bana verebilir misiniz?
Evet abi… Ben değil arkadaşım satıyor 7-8-9 çerçevelik arıları bu fiyata verecek daha 3 gün önce Bir başkası için konuşmuştum ondan biliyorum. Arkadaş Mersinde kışlayan Sivaslı bir arıcı… bilgisini ve arı ile ilgilenmesini oldukça beğeniyorum.
Yok Mustafa bey siz boş kovanınız ve aracınız ile gelip arılıkta istediğinizi beğenip kovanları aktaracaksınız akşam ezanı ile yükleyip alacaksınız. Bizim buralarda alışkanlık hep bu şekildedir.
Yalnız birisi daha var Erdemli de o sürekli Tarım kredi kooperatiflerine arı satar sanırım onun kamyonu var ve genelde haftada bir Anadoluya seferleri oluyor geçen sene Niğdeye bir akrabama arı bırakmıştı ondan biliyorum
Mustafa bey burada hep bu şekildedir. Bende aldım başkasına da aldık veya alım satım yapanları gördük hep bu şekilde
Genelde ya çerçeve hesabı verilir yada en çok yapılan satış şekli mesela 4-5-6 çerçevelik arılara bir fiyat belirlenir 7-8-9 çerçevelik arılara bir fiyat belirlenir Sizde başlarsınız kovanları yoklamaya beğendiğinizin üzerine taş koyar devam edersiniz. Bitince de başlarsınız aktarmaya
Ben mesela çerçeveden ziyade kapağı kaldırınca yere dökülen arılı kovanlara hasta olurum. Örneğin 8 çerçeve vardır kovanda ama duvarın dışında arı azdır. 7 çerçeveli bir başka kovan vardır kapağı kaldırınca bir gürültü ile yere arılar dökülür sığmaz ya işte o 8 çerçeveyi alacağıma o 7 çerçevelik arıyı alırım
Abdullah bey,arı alırken kriter bumu,arıların son çerçevede dolu dolu olmasımı,yoksa 8 çerçeveli kovanda 6 çerçeve yavru olmasımı daha iyi,aydınlatırsanız sevinirim.
Sayın ibrahim bey,
Sinop’ta olabilir, bana Mersin’den daha yakın
Tabiki 6 yavrulu 8 çerçeve daha iyi,
Ancak aranızda bir fikir farklılığı yok
Beni mutlu eden bu kadar ilgisiz kaldıktan sonra
güzel tekliflerin gelmesi