Ara sıra temizlik yapılırsa hiçbir sıkıntı olmuyor.
Varoaların dökülmelerinide gözlemleyebiliyorsun.
Ve kış aylarında kapak açmadan koloninin yavruya yatıp yatmadığınıda kestirebilirsin.
Ara sıra temizlik yapılırsa hiçbir sıkıntı olmuyor.
Varoaların dökülmelerinide gözlemleyebiliyorsun.
Ve kış aylarında kapak açmadan koloninin yavruya yatıp yatmadığınıda kestirebilirsin.
bugün kullanılmiş bir plastık kovan tabanı gördüm polen tuzagı egri büğrü olmustu.hepsi böylemidir bilemiyorum ama ben vazgeçtim bilginize
Yok yanlış görmüşsün Süleyman,şuanda ki tabanlar kalitelerini ve kullanılırlıklarını arttırdılar ,bende çok eleştiriyorum,belki defoludur
gördüğünüz,
Fakat nedeni nedir bilemiyorum,Kocaman tepsi temizle dur,çalışması zor menteşe sistemi kenarından erkek arı çıkışı yapılmış ama polen
taşıyan arıda giriyor ve polen ziyan oluyor. Aparat sayısı çok.
Mustafa abi
Aşağıdaki plastik tabanda sanırım fazla hava girişi olmaz diğer plastik tabanlar kadar diye düşünüyorum birde sizlerin fikrini öğreneyim
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160222/8b82837b46682050e219ea16bdedf357.jpg
Evet Mustafa çok iyi yaptın bu model iyi bir model.
aynısından aldım bu yıl deneyecim
Piyasada çok ürün var.
Kendim dün sipariş verdim.
10 adet plastik altlık 230 tl artı kargo 30 tl.
En pahallısı en kalitelidir diye birşey yok.
Aldığım ürünlerin polen toplama ızgaraları arkadan sürmeli.
Ve 2 senedir ayı modeli kullanmaktayım.
Alt kısmı komple açık olmasına rağmen bir sorun olmadı.
üstte resmi olan kovanlar için söylemiyorum ama piyasadaki çoğu plastik tabanın altı tamamen havalandırma ızgaralarıyla dolu muhtemelen varroa mücadelesi ön planda tutuldu.peki soğuk havalarda alt tarafta bu kadar havalandırmanın olması olumsuz bir durum yaratmaz mı?
Eğer arıcı sabırsızlık gösterip,(özellikle soğuk bölgeklerde) böyle yalancı bahar günlerinde,
Anayı yavruya teşvik ederse,ısıtamayacağı kadar yumurta attırırsa
Sıkıntı olur.
Ancak arıcı bölgesinin durumunu iyi analiz eder,(özellikle gündüz ve gece sıcaklık farkını )ne zaman besleme yapılacağını,ne zaman
kapak açılacağını iyi bilirse,üst izalosyonda güzelse hiç sorun olmaz kanaatindeyim.
Yukardaki plastik tabanı İzmir fuarında gördüm 10 adet alırsam fiyat ne olur diye sordum 230 tl dediler piyasada okadar tabanlık var fiyat normal gibi geldi bana henüz almadım ama aşırı hava girişi olan bir tabanlık değil gibi görünüyor ilk fırsatta alacağım Allahın izniyle inşallah
Mustafa abi
Öneriniz için teşekkür ederim
Henüz alamadım ama ilk fırsatta alacağım fabrikası İzmirde [emoji2]
selamunaleyküm kıymetli arıcı dostlar …15-20 civarı polen tuzaklı kovan ihtiyacım var fakat taban ahşap mı olsun plastik mi olsun yönünde kararsız kaldım… Marangoz haber bekliyor kararımı vermeden sizlerin görüşlerinizi almak isterim…Hali hazırdaki kovanlarım hep ahşap taban polen tuzaklı, plastik taban hiç kullanmadım kullanışlımıdır sağlıklımıdır değilmidir hiç bir fikrim yok… Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum…
Ömer şahsen ben yeni yaptıracak olsam ahşap polen tuzaklılardan yaptırırım bende çoğu plastik taban ama eski model yeni modeller biraz daha iyi.
habire tepsi temizlemek istemiyorsan ahşaba devam.Yen, ahşap yaptıracak olsan boydan boya polen tuzağını yaptırırdım.Hem polen taşıyanlar dengeli dağılır hem havalandırma olur.Varroa kontrolüde kolay olur.
O ölçüde tepsi var mı?
Hangi tepsiyi kullanacaksınız?
Ne gerek var Hocam tepsiye ,gerçi bazılarına öyle yapmıştım.
Sinek telli ahşap yapılır. Biraz uzun olur o kadar.
Eğer yaparsam 18 cm uzunluğunda ve arka taraftan yan taraflarla orantılı boşluk bırakırım.
Mustafa Kemal abim öneriniz için teşekkür ederim…KOvanlarımın tek tip olması açısından ve plastik tabanda parça sayısının fazla olması dezavantajından dolayı sanırım ahşap taban daha mantıklı olacak…saygılar
Merhabalar
Bende bu sene kovanların bir kısmını bölüp sayısını arttıracagım.Kullanılmamış ballıklara plastik taban takacagım
Bir yakınıma rica ettim.Sağolsun tabanları getirdi.Fakat merak ettiğim bir sorum var.Bu malum markada A,B,C,D,F diye ölçülerine göre numaralandırmış.Benim ballıklar 43,5x51 arkadaşım uygun fiyatlı olsun diye ölçüsüne bakmadan en ucuzunu almış 42x50 ölçü biraz küçük değiştirmekle uğraşmayayım diyorum.Birde fiyat farkı var.Kullanmada sıkıntı yaşatmaz heralde?
Vidalarken sorun olabilir.
5 tane almıştım.Şimdi değiştirmek istesem kargosuyla hesapladıgınızda maliyeti artıyor.
Bir tanesini deneme amaçlı sabitledim.Vidalarken kenarlarından çatlama yapar diye düşünüyordum.Neyseki sıkıntı yaşamadım.
Gayet güzel olmus. Hayirli olsun. Deneme amacli aynisindan 1 tanede ben yaptim