Propolis (arısakızı) ihtiyacı

Propoliste alerji ve yüksek doz konusunda şikayet eden ya da rapor edilen bir duruma henüz rastlamadım…

Tabi yüksek doz denince litre litre içmekten bahsetmiyoruz. :smiley:

Evet bende sakız gibi çiğnemiştim ama 10 dakika sonra acımaya başlamıştı.Bu böyle olmaz demiştim.Piyasada satılan extraklar var.Yok 7 etkili yok 5 etkili
Peki onlar nasıl oluyor.

Etken maddesi önemli. Yani saflaştırma ile ilgili. Belki de 2-3 çözelti ile sırasıyla çözmek gerekebilir. Etken maddesi de sanırım asitler…O nedenle bazı forumlarda alkolü uçurmak gerekir şeklinde okudum da. Mesela alkol 73 derecelerde kaynnama noktası. Siz bu propolisin belki de değerli kısmını da uçurabilirsiniz alkolü buharlaştırayım derken. Belki de propolisin değerli kısmı 60 derecede buharlaşır. O nedenle saflaştırma öyle keyfi olmaz! Bunun için ciddi ARGELER gerekir. Yani beni aşıyor şu an o detaylar. Ama dediğim gibi ETkEN maddesi değerini belirler. Saflaştırmak bu yüzden önemli. Olayın bilimsel yönü böyle.
Penicilin de böyledir saflaştıkça değeri artar.

Etil alkolde çözülen propolis ekstraktının daha kaliteli olması için alkolün uzaklaştırılması mümkün. Bu işlem için vakum pompası ile basıncı düşürüp 20 C sıcaklıkta kaynıyor ve ısıl işlem görmeden rahatlıkla alkol alınıp %95 ekstrak elde ediyorum. % 100 saf propolis için biraz daha uzun ve zahmetli şekilde yapılabiliyor. Kullanılacak olan propolis tozu öğütülmüş ham propolis değil öğütülmüş SAF propolis olması gerekiyor…

elimde tas kovanindan cikma saf dogal propolis var 1kg 1.200kg civarinda 200 tl su an bulgaristandayim carsamba turkiyede olucam alici olursa yanimda getircem bana mesajla ulasabilirsiniz 05462539170

http://www.555.bg/обява/продавам-горски-пчелен-клей/d0ed?b

Propolisi kullanmakta ne var ki :slight_smile:

Küçük parçalar halinde buzluğa atıyorsunuz don halinde küçük öğütücülerden geçirin toz haline geliyor.

**Hayırlı işler ;D

Konu propolisin öğütülmesi değil kullanılmasıdır…

Sizin öğüttüğünüz bu ham propolis sağlık için kullanılmamalı, önce işlenecek sonra kullanılacak…

Selahattin ağabeyim benden propolis isteyenler için biriktiriyorum hayrıma veriyorum.

İşlemesini biz yapabilirmiyiz yada benden alanlar yapabilirmi tarif edebilirmisiniz?

Yarim kilo kadar ham propolis almak istiyorum, ucreti mukabilinde. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

Ham propolis.

Daha da ayrıntılandırmak lazım.

Tuzaklarda toplanmış / Kazıma yöntemi ile elde edilmiş.

Farketmez efendim…

O zaman…

Ne yapacağınızı öğrenmemiz gerekir. :wink:

Çünkü bu 2 ürün arasında ciddi farklar var.

Bir merhem yapmaz istiyorum, birde midem icin destek tedavisi amacli kullanacagim. Ne gibi farklar var arasinda acaba?

Ham propolis insan sağlığına fayda yerine zarar verir. Saf propolis diye ham propolis aramayınız…

Peki hocam hangi propolisi kullanmamız lazım?

Internette yaptigim arastirmalarda bir japon doktor hakkinda bazi seyler okudum. Kendisi propolis ile kanser daha dogrusu ileri derecedeki kanser hastalarina uygulamis, sonuc sasirtici. Kendusijin hazirladigi slaytan uyguladigi propolis oranini buraya koyuyirum, musait olunca slaytitamamende koyacagim. Doktorun adi Osamu Mizukami

Yalniz resim koymayi beceremedii

Cancer of the esophagus, stomach and intestinesPropolis. Chew purified propolis, 3 g 3 times a day for 15 minutes. Saliva to swallow. Course - 1.5 months. Chewing propolis must be combined with the reception propolisnoy tinctureinside.Propolis.Take 40 drops of20% ofthe firstpropolis tinctureof 0.5cups boilingwater 3 times aday for 3months.

3gr gunde 3 kere cignenecek 15 gun boyunca diyor saf propolis icin.sonra 40 damla yuzde 20mlik oranda(cozelti galiba) yarim bardak kaynatilmis su ile 3 ay boyunca 3 kere

Benimde ısrarla söylediğim konu bu saf propolis işlem görerek bütün yabancı maddelerden arındırılmış içerisinde hiçbir şey olamayandır, Ham propolis ise arılardan bir şekilde toplanmış propolisdir. Saf propolis daha sonra % 10 - 20 - 30 - 50 lik solüsyonlar haline konur, bunun için değişik çözelti ürünleri kullanılıyor…