Propolis (arısakızı) ihtiyacı

Bir senelik 5 kolonide uygulama ile karar vermeyin.

İlk önce bu yöndeki kaynakları okuyun.

Propolis üreteceğiniz kolonileri tarlacı arısı çok olacak şekilde ayarlayın.

Etrafınızdaki propolis kaynağı bitkileri araştırın tanıyın ve çoğaltmaya çalışın.

Tüm kovanlarda değilde belirli bir sayıdaki kovanda çalışmak avantajlı olur.

Bulundugum bölgede bolca kesane var. Zaten kestane balı üretiyorum. Ancak cevrede bolca kavak , meşe , gürgen ağacları da mevcut. Propolis toplama istedigim kovanlarda olusan o cirkin görüntüyü yoketmek ve bu propolisi toplayıp milli servete katmak. Hiçbirsey yapmasam bile ürünü evde depolasam o bile kar olur. Propolis bazı kovanlarda cok oluyordu. Peki tarlacının cok oldugu kolonilerde deneme yapacağım.

Teşekkur ederim.

daha önceki mesajımda “toplumda propolis kullanımının yaygınlaştırılması” ile ilgili olarak çalıştığımızı belirtmiştim. Konuyla ilgili proje desteği bulduk. 250-300 kg ham propolis satın almak istiyoruz, bu miktarda ham propolis temin edebilecek üretici varsa ve fiyat teklifi verebilirlerse birlikte çalışmak isteriz.
ilginize teşekkürler

Propolis.

Şuan üretimi zor. Ancak stoklarda varsa bir araştırmak gerekiyor. Araştıralım bakalım bulabilirmiyiz.

Profilde öğretim üyesi yazdığına göre bir kaç soru sormamda sakınca yoktur sanırım.

Bölgesel, kaynaksal farkları olan bir ürün propolis. Bu bölgesel içerik farkları sizin için ne kadar önemli?

Tuzaklar dışında toplanmış ( yani kazıntı, bal mumu içeriği yüksek ) propolis işinizi görür mü?

Size ne zaman lazım?

Proje kaynağını bulduysanız, planlamayı belirli üreticilere propolis ürettirecek şekildemi yaptınız yoksa, ham ürünü piyasadan mı toplayacaksınız.

sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım:

• Aralık 2011 sonuna kadar ham propolisi almak istiyoruz.

• bölgesel farklılıklar önemli, ancak proje kapsamında bu farklılığı da inceleyeceğimiz için bizim alırken hangi bölgeye ait olduğunu bilmemiz yeterli.

• balmumu içeriği ne kadar az olursa bizim için o kadar iyi olur, projenin sonunda ülkemizdeki ham propolis kaynaklarının temizliği ve saf propolis içeriğini de ortaya koymaya çalışacağız.

• ham Propolisi piyasadan toplamayı planlıyoruz.

yöntem olarak da kısaca bahsedeyim:

• ham propolisi tedarik etmeyi taahhüt edecek kişi/firmadan az miktar numune (10 gram kadar) ve proforma fatura isteyeceğiz. Uygun fiyat veren kişi/firmadan ham propolisi satın alacağız.

Proforma fatura…

Üreticiden alırsanız bu durumu unutun derim.

Diğer bir konu…

Aralık 2011 tarihine kadar yüksek miktarda ham propolis talebinizi karşılayabilecek misiniz bende çok merak ediyorum…

Çünkü sonuç itibarıyla stoktaki propolislere talipsiniz.

Stokta propolis saklama konusunda kurumları-şirketleri bilmiyorum ama arıcının böyle bir davranışı yok…

Nereden biliyorum?

Belki de ülkemizin en yoğun propolis derlenen bölgesindeyiz ve arıcılar ellerindeki tuzaklarla topladıkları propolisleri kendi çevrelerinde değerlendiriyorlar. Kazıma propolisleri ise verdikleri kurum-şirket ve kişiler var…

Dolayısı ile bu tür taleplerinizi bir sezon önceden belirtmelisiniz.

Propolis bulmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Çevreme kg fiyatını 100 TL ye alıyorum dedim, ancak 2 kg bulabildiler.
bu arada hala ellerinde kg si 100 TL ye propolisi olan varsa bana e-mail atabilirler. Önümüzdeki sezon için tüm arıcı arkadaşları buradan uyarmak istiyorum. 10 kg bal yerine 1 kg propolis üretmeye bakın, bir şekilde alıcısı olacaktır, etrafımda propolis üzerine projesi olan bir çok insan var. Önümüzdeki yıllarda talep daha fazla artacak görünüyor.

Ohhhhh ne güzel…

Ben stoklarımızı bir kontrol edeyim bari…

Öncelikli sorun zamanlama.

Şuan üreticide üretim girişimi yok. Özellikle tuzakla toplanan propolis için.

Son bahar aylarında propolis istediğiniz bölgelerde arıcılar birliğine başvurun.

Gerekirse projeye bir üretim ayağı ekleyin. Şöyle düşünün, birlik kanalı ile arıcılık yapanlara alt yapısı olanlara ulaşılsın ve

Kısa bir propolis üretim eğitimi verilsin. Gerekirse tuzaklarında istenilen kalitede ve şekilde teminini sağlayın.

Üretilen ürünün satış garantisi olduğunu gören üretici hayır demez.

Ancak bu olay zaman olarak en az bir bucuk sene sürer. Sizin istediğiniz takvime yetişmez.

Eldeki propolisler için benim benim bölgem sıcak olduğu için az miktarda oda kazıntı şeklinde olur. Tuzakla toplanan çam alanları var ama sınırlı .Ancak etrafa bakarız yine.

;D ;D

Demin ki iletimi şimdi bir daha okudum.

Propolis üretimi son bahar aylarında olur gibi bir hava vermişim yazıya.

Sonbahar aylarında eğitim işini ayarlayıp bahar aylarında üretimi gerçekleştirmek gerekiyor.

Propolis soğuk havalarda sertleşir, arılar tarafından taşınıp işlenmesi zorlaşır.

Kaynak olarak bitkilerin genç sürgünlerini ve bazı bitkilerin salgılarından derlendiği için bahar aylarında üretilmeis gerekmektedir.

İlk mesajımda bir yanlış anlaşılmaya sebeb vermişsem düzeltiyorum saygılarımla.

Bende sonbahar aylarında oluyor. Şu anda tüm hava akımı oluşacak yerleri kapatmakla meşguller. Bu kapattıkları yerleri baharda açmaya başlıyorlar. Propolis fiyatı belirtilen rakamlarda olursa uğraşmaya değer.

Arkadaşlar cümleten selam…HAM (işlenmemiş) Propolis ihtiyacım var diğer adıyla arısakızı. Yaklaşık 500 gram.
Kapanla toplamış ilaç ihtiva etmeyen hakketen sağlık konusunda işimizi görebilecek arakdaş varsa fiyatıyla birlikte belirtsin. Anlaşırsak alırım.

Kazıma propolis fiyat
Kapanla toplanmış propolis fiyat. veriseniz sevinirim. Biraz da fiyatı makul bekliyorum. Geçen bir arkadaş 180-200 tl kg teklif etti ondan aldık bir miktar. Elinde fazla yoktu. Sağlık amaçlı kullanacağız.

Bazı arıcı arkadaşlar ücretsiz teklif etti almıyorum, teşekür ediyorum onlara da.Özelden mesaj atabilrisiniz.

Foruma hoş geldiniz.

Sağlıkla alakalı, kullanım yollarını biraz açıklarmısınız?

Teşekür ederim hoşbulduk. Ben bunu, basur,ülser, kitlesel tümörlerin engeli için kullanmayı planlıyorum…

Kardeşim geçmişolsun ALLAH şifa versin bensize propolis vereyim 1kg kadar var fazla yok ancak sizde bize bunu nasıl kullanacağımızı öğreti verin lütfen bizim de yakınlarımızdan hasta olanlarımız var

sayın seyyidi foruma hoş geldin

Arkadaşlar cümleten selam. Kullanımı gayet basit, biliyorsunuz bazı maddeler suda çözünmez. Propolisi de zaten bir miktar aldım suya attım çözünmedi bir arkadaştan almıştım, agzımda çigne çigne yok çözülmüyor. Yani HAM olarak işinize yaramaz (ancak %10 bi getirisi var diye okudum)
Peki nasıl çözülür? Etil alkol ya da gliserolda ama bu gliserolun da içilebilir tipi sanırım.
Etil alkol diğer adıyla etenolda çözünüyor fakat etenolun piyasada satılması yasak. Eczanelerde bulabilrisniz ama içilebilir olmalı.Ya da tıbbi ürün satan alanlarda bulunuyor.

NOT: Kafanıza göre etil alkol alamazsınız. İçilebilir tipleri olmalı saf olmalı bunlar önemli. %96- 99 luk türleri var. Propolisi de %70 %30 oranında yani 70gram alkol içinde 30 gram propolis koyarsınız çözer onu… Sonuç olarak çözünen kısmı süzersiniz o çözünen kahverengimsi su propolis oluyor. Bir de bunun alkolden arındırmak var fakat günlük 5-10 damla bu çözeltiden kullanacağınız için zararı yok kanımca. Ama hacılar biraz karşı buna…Onlarda artık gliserol deneyecek. Bu gliserol olayını tam incelemedim ama içilebilir tipi olmalı.

Porofesyönel yapmak: Bu biraz derin mevzu. Aletiniz laboratuvarınız olması lazım. O nedenle yukarıda bahsettiğim yöntemle de kısmen işinizi çözebilirsiniz.

Yok illada alkol olmasın diyorsanız farklı yöntemler var gliserol vs…Yine içilebilir versiyonları seçmek çok önemli! Yoksa zehirler.

Bildiklerim bukadar…piyasada da propolis çok değişik fiyatlar var; ham 50-100 tlye satan oldugu gibi daha özenle toplanmış tuzaklarla kapanlarla vs bunlar da 150-200 tl arası değişiyor rakam. Ben daha denemedim çok övdüler biz de bakalım dedikleri kadar varmı diye başladık …

Kendimde göreceğim değişikilik olursa yazarım…Yine hasta yakınlarımız var onlardaki durumu da yazarım burdan.

http://meyerfarmproject.files.wordpress.com/2013/01/imgp8673.jpg?w=640&h=425

PROPOLİS böyle birşey suya attığınızda böyle renk alamazsınız.(resmi görüyorsanız).

O sıvıyı TENTÜR diye kullanmışlar… Tabi bunu çözerek kullanılabileceği gibi, farklı katıhal formları da mevcut.

Önemli not: Alerjisi olanlarda olabilir. O nedenle bu tür ürünlere uygun dozajda almak lazım mesela en fazla 10 damlayı geçmeyin özel durumlarda! Belkide bazıları hiç kullanamaz!Fazlası bağarsaklara zarar verebilir!

Sonuçta bu bir antibiyotik etkiye sahip ürün…