Sağım yaparken hangi petekler alınmaMAlı?

Sağım yaparken hangi petekler alınmaMAlı?

Açık yavrulu petekler.

Bazılarında yavru olanlar vardı, çıta durumu iyi olmasına rağmen almadım. Sırlanması az olan ve polen çakılı olan petekleri de aldım. Almamam mı gerekiyordu? Kilosu 1-1,5 kilo gelebilen sırı az petekleri bırakmalı mıyım?

LT22i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben arının durumuna göre genellikle ballıktaki çerçevelerin tamamını,eğer yavru yoksa kuluçkalıktan 10,9,8 ve 7 numaralı çerçeveleri alıyorum.Polenli olanlarıda süzüp iade edersin problem olmaz.

Süzme durumum maalesef yok. İki kovanım var zaten bunun için süzme makinesi almaya değer mi? Kuluçkalıktan da dediğiniz gibi yaptım ancak polen olan vardı onu alıp almamakta tereddüt ettim yine de aldım. Böylece satılması ya da tüketilmesinde sakınca var mı?

Balın polenli olmasında tüketme açısından problem yok ama arılar genellikle eski siyah peteklere polen koyarlar. Sıkıntı burada başlıyor,eski peteklerde ilaç kalıntısı problemi oluyor. Birde polenli peteklerin güvelenme ihtimali yüksektir.

Güvelenmemesi için derin dondurucu da bekletilmesi tavsiye edilmiş. Bu sorun için çözüm müdür?

Derin dondurucuda yirmidört saat bekletip sonrasında 5 kg lık şeker poşetiyle güzelce paketleyin güvelenme ihtimali pek kalmayacaktır.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Polenli peteklerde güve riski yüksek, dondurucu da her zaman çözüm olmayabiliyor.

Bu durumda ne öneriyorsunuz?

Polenli petekleri arıya bırakmayı :slight_smile:

Şuan bölmelerden birinin üzerinde 2 kat içerisinde bütün ballı polenli petekler var.bölme güçlüydü kat istiyordu bende böyle değerlendirdim .arada ızgara var.ana yumurta atamaz.En iyi kim nasıl korur sorusunun cevabı bana göre
Arı korur.

Arıları sıkıştırma yaptıkça bu kovana alınan petekler veriliyor .Hem besleme yapmış oluyorum .az olan balları aşağı kata alıyorlar Hemde benim için bu petekleri koruyor lar.
Bomboş petekler tabiki serin yerde

arıcılığı bırakmayı düşünmüyorsanız bir süzme makınası şart. 300 400 tlye var piyasada

Peki :slight_smile:

Güzel uygulama. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Devlet memuruyum bulunduğum yer buna müsait. Devam etmeyi düşünüyorum hobi olarak yapmaktayım. İlerisi için durumumun ne olacağı şuan belli değil. İki kovanım var bunu 4-5 kovana çıkarmayı planlıyorum. Bunun için değer mi sizce?

Bence 4 kovan için değer.Neden dersen sağdığında 4 kovandan 2kg fazla bal süzebilsen ki daha fazla süzersin 8kg fazladan bal demektir.Çarpı 50tl eşittir 400tl eder. Al sana makine parası.

Anladım. Mantıklı. Tavsiye edebileceğiniz bir ürün ve alabileceğim güvenli biri var mı? Bursadan alabilirim veya da internetten.

Yumus dostum bencede değer neden diye soracaksan arıyı bölüp çoğaltırken kabarmış petek cok önemli bir hazıne veya baharda arı gelişiyorken kabarmış cerceve verince arı hiç uğraşmadan direk yavruyu basar gecer arıcılıkda biraz zamanla yarışıyorsun ve bal akım sezonuna ne kadar güçlü girersen o kadar iyi bunun için gerekli bir tane kadarmış cerceveyi 10 tl ye satıyorlar bal maliyetinin yanında 20 cerceve kabarmış peteğin varsa etti sana 200 tl bende müsait bir zamanımda alacamda bir türlü müsait olamadık :frowning: