Akasya balı amber renkli olduğu söyleniyor. Sizinki ayçiçeği, yer çiçeği, ova yada yayla balı dediğimiz karışık ve sarı yer çiçeklerinden yada ıhlamurdan biri olabilir. Bölgenizde hangisi varsa. Mat görüntüsü varsa Bir ihtimal sarı polen karışmış olabilir bala. En iyi laboratuvar analizinde çıkar. Balın rengine takılmayınız. Eger yaylada iseniz, o balı seneye ilkbahara saklayip verirseniz ariya süper yavru yapar yürür gelisir ari. Şaşarsiniz ne oldu buna diye. Yayla bali yavru için birebir kıymetli bir bal tipidir. Tecrübeyle sabittir.
Bana bulgaristandan bir arkadaş akasya balı getirmişti.
Bildiğiniz su gibi renksizdi.
Açlık oğulu gibi gözüküyor. İçerde bal yok, dışardan da gelmiyor zaten muhtemelen yağmurlar sonrası, kapalı tüplü yada yönü aşağiya baksn cicekler de yoksa merada nektar ve polen de gelmiyodur. Basra ihtimali de yok. Sıcak yok, gündüz gece ısı farkı yok fazla.Tek çözüm doğduğu yer değil doyduğu yer sanırım.
Akasya balı konusunda tecrübem yok. Bal rengi menşei laboratuvar tanımı amber rengi diyor.
Birde bali aldiktab sonra yüklü miktarda şurup vermeniz lazim ki kovan açlık stresi ve yokluk hissine kapılmasın kovana küsmesin. Ana yumurtlamasi duraksar ve mevcut yavrular bakilamaz. Kovan tarlacilari ya harakiri yapmak yada kovan terketmek eğilimi gösteriuor aclik stresinden
Kuluçkalıkta bal kemerlerinde az bal varmış ki hayvan aç kalacağım korkusuyla kovanı terk etmiş.
Bazı oğulları kovana koyarsınız birgün sonra bakarsınız kovanı terk eder.
Sizin ana arı da yumurtlamadığına göre kendini oğul sanmış.
Bu terk süresi bana uzun geldi.
Ana nektar akımından önce kattaki kabarmış peteklerin içindekinin nektar mı yoksa şerbet mi olduğunu nasıl anlayabilirim?
Hocam kuluckada bal polen var ana yumurtlamadigindan hemen hemen gozler dolu gibi bisey .
Katta 8 cerceve vardi 5 ini aldim kalani ham ve kabariyordu.Öylece kapattim öglen 1-2 gibi aldim aksam 7 de gittim suzdugum petekleri koymak icin , baktim ari agacta.
Gecen sure bu kadar ben bali aldikdan hemen sonra ciktiysa bilmiyorum.
.Balın Rengi açık sarı biraz şeffaf gibi ve kıvamı cok koyu deyil cıvık biraz.
iftardan sonra tadarak ![]()
:)) Ayırt etmesi kolay mı abi?
kolay. şurup toz seker gıbı dişlerinle ciğNeyince kıtır krtır oluyo. bal ses cıkarmiyo. surup
istah kesiyo bal kesmiyo. surup icinde toz toz oluyo dilin üstünde bal olmuyo.
Sayın Turan Saraçoğlu,Balıktaki çerçeveler kabarmış ve sen şerbet verdiysen şerbettir. Görünüşle anlaşılmaz. Verdiğin şerbette arının midesinden geçmekte. Birisinin yazdığı gibi, çiğneyince kıtır kıtır etmez.
yanlış bilgi muammer
kendim denedim gecen sene. şurup verip denedim.benim dişlerim bozuk diyorsunuz yani. uzatmayacam bu konuyu isteyen laboratuvara göndersin bari
Akasya balı çok açık renkli(su gibi adeta) olur.donunca da beyaz renkte kremalaşır.hoş bir kokusu vardır.çok lezzetlidir.favorim diyebilirim. ![]()