ayçiçeği balı almak ve satmak isteyen küçük işletmeler ilanlarını buraya bıraksınlar. hepinize bol ve hayırlı kazançlar.
Ay çiçeği balı satışlarımız devam etmekte. Dost ve müşterilerimize duyurulur.
arılara kek yapmak için 2 teneke ayçiçeği balı almak istiyorum bana fiyat verebilirmisiniz kargo sizden olmak kaydıyla . Not ballar herhangi bir hastalığa bulaşmamış kovanlardan olması kaydıyla
sayın araştırmacı08 balın herhangi bir hastalığa karışmamış kovanlardan olduğunu nasıl anlayacaksınız sadece merak ettiğim için soruyorum. :-\
300 TL den aşağıya vermeyi düşünmediğim 15 teneke ayçiçek balım var satılık…
saygı değer yaşar hocam tekesi 280 tl olmazmı? hiç pazarlık payın yokmu?
hocam şu işin ortasını bulsak olmaz mı?
Yani toptan olduğundan o fiyat. Yoksa zaten kilosu 25 tl den satıyorum. Kışta uzun daha. Toptan 10 tl nin altına düşdüyse yapmaya da gerek yok bu işi. Ama sizin gibi dostlara bedava da veririz. Sizin yeriniz başka biliyorsunuz Sn altaylar ve Hüseyin abi…
hocam biliyoruz bizimkisi latife de muammer hocamı bilmem
sayın altaylar size 190 tl den verebilirm.
AY ÇİÇEK BALININ ÇERÇEVE FİYATI NEDİR ACABA
ortamı bozmak istemıyorum.yasar bey bılıyorsun arkadaslıgımız 1997 lere dayanır.gelıbolu zıyaretı donusunde evreşe köyünden( orta köyün yanında )tenekesını 105 lıradan 4 tenek aldık .kek ıcın ve satmak için.istersenız ınternet ortamından marmara.ve trakya bolgesındekı bırlıklere fıat sorabılırsınız
Sayın adalı:
Petekli ayçiçek balı kısa sürede tüketilmelidir.Hoş biz petekli bal tüketimini önermesekte böyle.
Ayçiçeği balı bahara kadar petek gözleri içinde bile donabilir, ondan dolayı petekli ayçiçeği balı sonbaharda satılır kışa kalmadan biter.
Kuluçkalıktan veya sepet kovanlardan alınan ballar ayçiçeği balıyla birlikte diğer ballarla karışık olduğundan bu ballar daha geç donarlar.
Kristallenme yüzünden ayçiçeği ballarının tamamına yakını süzülür.
Kanalo balı da aynıdır zaten kanalo balı süzülüp ayçiçeğine yer açılır.
Sayın semihsağıır:
Traya bölgesinde şu anda bal satışı yok denecek az.
Nedeni bal fiyatları; hiç bir arıcı bu fiyata bal satmıyor, atıyor deposuna bekletiyor nasıl olsa bozulmaz diyor.
sn murat bey verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim fakat çam balının kovanlarda bırakılmamsı gerekiği hakkında bir yazı okumuştum çam balını kovandan alıp en ucuz bal olan ayçiçek balını koymayı düşündüğüm için bu fiyatı sordum tşk
Sayın adalı:
Bazı uzmanlar kışlatmak amacıyla % 100 ayçiçeği olan bal verilmez diyorlar.
Gözlemim:
kuluçkalıktaki çerçevelerde bir sorun olmadığını görüyorum.
Eğer tam ayçiçeği balı olursa, donarsa, bazı yıllar iri kristallenme oluyor, bu durumda arılar petek gözünü açıp kristalleşmiş balı bırakıp arsındaki sıvıyı balı alıp geriye kalanları suyla çözmeye çalışıyorlar.
Erken baharda veya kış aylarında yaşlı arılar bu sır ve kristalleşmiş bal işinle uğraşırlar.
Yaşlı arılar azaldıkça bu işlem zorlaşıyor.
2009 yılını ileriki dönemlerde hep hatırlayacağız sanırım.
Tavşana kaç tazıya tut sistemiyle, ülke çapındaki bal rekoltesi geçen yıla göre çok düşük olmasına rağmen, bal fiyatları geçen yıla göre yüzde 60 oranında düşürüldü.
Tanıdığımız bütün arkadaşların balları depolarda bekliyor. Genel eğilim, bu fiyata bal satmaktansa depoda dursun daha iyi. Ve seneye de çoğunluk arı sayısını azaltmayı bala çalışmamayı düşünüyor.
İzmir tarafına çam balına arısını götüren bir arkadaşımız, geri dönmek için mazot parasına muhtaç kalıyor, yalvar yakar 5 teneke balını, tenekesi 80 liradan peşin paraya satabiliyor.
Denebilecek tek şey, ayıp günah. Bazı şirketlerin zararını karşılamak piyasaya yeniden çıkartabilmek için, bütün ülke arıcısını ekonomik olarak bu hale düşürmek. İnsan hissettiklerini anlatmaya kelime bulamıyor.
BENCE MADDİ BAKIMDAN ARICILARIN ZORLANMASINDA ARICILARINDA BUYUK GUNAHI VAR MESELA
1.ARICILAR BALI TUKETICIYE İYİ PAZARLAYAMIYOR (İYİ PAZARLAYANDA 40-50 DEN SATIYOR)
2. PASTORİZE EDİLMİŞ BALIN NE KADAR FAYDASIZ OLDUĞUNU ANLATAMIYOR(GOOGLEDAN PASTORİZE SÜTÜN ZARARLARI DİYE ARATIRSANIZ BUNDAN SONRA PASTORİZE SÜT İÇMİYECEĞİNİZİ TEMİN EDERİM BEN 2 SENEDİR İÇMİYORUM) BALDA EMİN OLUN AYNIDIR
3. DAHA ARICI BALIN KRİSTALLEŞMESİ KONUSUNDA İNSANLARA BİLGİ VERMİYOR YA DA VEREMİYOR (TÜKETİCİ BİLGİSİZ)
4.SAF BAL URETEN BALINI 40-50 LİRADAN SATMAYA ÇALIŞIYOR Kİ BENCE BU ÇOK FAZLA BANA GÖRE 20 TL DEN FAZLA OLAMAZ
5.ARICI SADECE BALA YÖNELİYOR BALDAN ÖNEMLİ OLAN POLEN,ARISUTU VE PROPOLİSİ ÜRETMİYOR BUDA ROMAYA GİDİP PAPAYI GÖRMEMK GİBİ Bİ ŞEY OLUYOR VESSELAM
arkadaslar ben bu işi 10 senedır anlayamadım.ben her zaman ıddaa edıyorumkı. bal satmaktansa arı satışı daha matıklı.bu yıl sakarya boyunda bılecık tarafında gebzelı bır arıcı amca vardı nusret malcı bu dayının 200 e yakın arısı vardı ben bala hazırlıyorum evlat dedı.kurban bayramında bayramlaşmak ıcın aradım.sohbet sonrası.bana evlat sıkıntı var.para lazım 10 teneke bal gondereyım satabılırmısın dedı.90 teneke bal varmıs…yazık koca yaz donemını gurbetlerde cadırlarda gecırıyorsun ve balın ı satamıyorsun .benım 14 teneke suzme balım vardı.banada cevremede dukkanımdada yetti arttı.ama arı satışı garanti …al gülüm ver gülüm.sen bal peşınde koşerken.ben bır kovan arıyı bır sezonda 3 yapıyorum.dediğim gibi kendınıze al üretimi lonusunda bır kota uyugulaması yaparsanız daha ıyı olur gıbı gelıyor.ben her sene 30 arımı bala diğerleri bolme ve takvıye olayına yoneltıyorum…
ne yani arı çok bal çok…para yok.ne uzadım ne kısaldım.umarım bu arıcılıktan bır gün soğumam. >:(
Bizler çoğumuz amatör arıcıyız ve hem ek iş olarak hem de hobi olarak arıcılık yapmaktayız. Bal üretenlerin sorununu en güzel Sn Murat ÇAKIR abi anlatmış. Dolayısıyla bu konuyu konuşmaya gerek yok. Benim de 1 Ekim 2009 da Ege ve Akdeniz gezim olmuştu. Muğla’daki arıcı (yani geçimini bu işten kazanan arıcı) arkadaşlarla sohbet etme imkanı bulduk. Onlarında dönüş için kamyonlarına mazot koyacak paraları yoktu ama ucuza da vermeyi hiç düşünmüyorlardı. 27 kilo bal= 80 TL olacak iş değil, isterse 190 olsun. Ben 300 tl den aşağıya vermem. Aç ölürüm, dağıtırım, dökerim ama bu işin simsarlarına vermem, vermem, vermemmmmmm… Varsın veren de versin. Ne diyeyim. Sn Murat AKIN Hocamın da dediği gibi Ayçiçek balı tamamen ayçiçek değil ki: O dönem de açan bütün çiçeklerin tadları mevcut. Mis gibi yiyorum da 20-25 arası satıyorum da
;D