merhabalar ben forum nasıl açıldığını bulamadım o sebeple buraya yazıym dedim arkadaşlar bende kestane balı satıyorum bu sene ilk şim ilk deneyimm inanmıycaksınz ama 100 kovan arıdan anca 100 kilo bal alabildim hiç şekersiz olduğu için biraz acı yani tamamen organik ilk olduğu için en iyisi olsun dedim aslında az olduğu için önceleri satmıyım kendime ayırıyım dedim hani sene boyunca ailece yeriz dedm ama bu aralar sıkışığım ne kadar diycek olursanız bence paha piçilmez çok emek var ama forumdanda anladığım kadarıyla kestane balı fiyatı belli ama benimkinden çok eminim kalitesi konusunda hiç katkısıs olduğundan mecburen 60 diycem piyasası bu malesef teşekkürller ilietşim için 0547740329
katkısız ballar 60 tl den mi başlıyor. bunu mu anlamalıyız? biz 30-35 e zor satıyoruz, onunda çoğu veresiye gidiyor zaten. bizim ballar katkılı mı oluyor bu durumda?..
çok mu zahmet çektiniz? ben den çok zahmet çekmiş olamazsınız.
organik bal oldu diye bişey yoktur. yaptım deyince o bal organik olmaz.
forumun sağını solunu biraz daha incelerseniz dediklerim daha kolay anlaşılacaktır. saygılar…
olabilir sizinki 35 olabilr ama benimki bu kadar ben balımın bu fitat adiceğini düşünüyorum siz isterseniz 10 a verin beni ilgilendirmez
katkısız balın biraz acı olduğunu yeni duyuyorum.benim bal insanın boğazını yakıyo.benim arılar herhalde komşunun şeker çuvalını yağmaladılar busene. ;D
demek hiç şekersiz bal ürettiniz. şekersiz bal üretim tekniklerinden bahseder misiniz biraz bize.
‘‘az ürettebildim, çok zahmet çektim, sıkıştım. öyleyse balım pahalı olmalı’’ bu kadar mı yani?
100 kovandan 100 kg bal ilginç!!
Bu sene birçok yerde kestaneden nektar gelmedi, güçlü koloniler birşeyler topladı ama zayıflar kendi yiyeceğini bile getiremedi.
Arkadaşlarıma ve büyüklerime…
Ben başta olmak üzere bu forumda bal ile ilgili bilgi yazan arkadaşlarımıza hep birlikte hurraaa yükleniyoruz.
Bence şöyle yapsak…
Önlerine ekledikleri sıfat ne olursa olsun ballarının hiç ilgilenmesek ki bu bilgi zaten bizlere değil ki, biz salyangozu ne yapalım hepimizde bol bol salyangoz var teneke teneke…
Tekrar söylemekte fayda var ki bu foruma bal ile bilgili yazmak Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır.
Bırakın satmaya uğraşsınlar…
Biz yüklendikçe gerçekten hoş olmuyor…
Birkaç gün uzaktan izledim konuyu ve böyle bir öneri getireyim dedim.
Takdir sizlerindir.
Kestane balı 60 TL.'mi? Yok canım daha neler!!! ![]()
İsterseniz bu reklam işini komple kaldıralım forumdan
kesinlikle murat hocama katılıyorum. bu reklamları kaldıralım bal alaçak kişiler alacağı balı zaten alıyorlar.burdaki reklamlar yanlızca burada kirlilik yarattığını düşünüyorum bütün arıcı abilere selamlar… ![]()
murat ve halil abilerim; siz daha iyisini bilirsiniz ama ayrı bir bölüm açılsa ‘‘satılık ballar’’ yada ‘‘pazarlama’’ gibi balını satacaklar oraya yazsalar. diğer yerlerde de bilgi paylaşımı devam etse hani ne güzel olurdu…forumdaki ilk mesajı satılık bal olan birine sataşmadan canım rahat etmiyor.
arılar kestaneleri presleyip petek gözlerine doldurmuş arkadaşta arılara yardım etmişki çok meşakkatli elde etmiş anlaşılan ,60 tl. bile az
arılar o ballar için canlarını veriyor. millet 60 tl vermiş çok değil. satıcı arılar olsa millet bal yiyemez vallaha.
Ben 2002 yılından beri internette arıcılık ile ilgili yayın yapıyorum.
İşi bilen arkadaşlar bunun üzerime yükleyeceği maddi, manevi ve zaman külfetini iyi bilir. İlk yıllar defalarca sitenin yayınına son vermeye karar verdim, kızdığım o kadar çok şey vardı ki.
Fakat zamanla dikenli yollarda yürüme melekesine sahip oldum, madem bu misyon bize nasip olmuştu sonuna kadar da götürmeliydim.
Eleştirin, karşı çıkın, hayatta bir tavrınız olsun…
Fakat çok kızıp kontrolünüzü kaybetmemeyi öğrenin. Kontrolü kaybedince insanları da kaybediyorsunuz, kimin kazanç kimin kayıp olduğunu anlamanız zorlaşıyor.
Niye bu kadar laf ettim; bazı şeylere ben de çok kızıyorum, hatta verdiğim toplam emeğe bakınca herkesten çok kızma hakkı da bende.
Ama kızgın adamların doluştuğu, kızgın lafların uçuştuğu, kişilere yönelik yayınların yapıldığı ortamlar, kısa zamanda saygının yitirildiği ortamlar oluyor.
İnsana saygının yitirildiği ortamların ise hiç kimseye verebileceği hiçbir şey yok.
İnternette bir çok örneğini zaten izliyorsunuzdur.
Yaşım birçoğunuzdan büyük, ağabey konumunda olduklarıma, biraz da nasihat babında, söyleyebileceğim bir hayat tecrübesi bu.
bu güzel forumu en güzel şekilde idare ettiğinizi ve size minnettar olduğumu belirtmek ister, size çok teşekkür ederim. arıcılık gibi çok çetrefilli ve karmaşık bir uğraşıda her kafadan çıkan fikirlere karşı en uygun ve yerinde cevapları verebiliyor olmanıza da ayrıca hayran olduğumu belirtirtmek isterim. ALLAH elinizi dara düşürmesin. işlerinizde başarılar diliyorum.
(bunları dün yazacaktım ama yanlış anlaşılabilir diye yazmamıştım. yazınızı görünce cesaretlendim.)
Murat çakır bey formunuz ve idareciliğiniz için sizi kutlarım
kızanlardan biriside bendim aslında kızmaya hiç gerek yokmuş kızmak yerine gülmek daha iyi olacak
arkadaşlar ben Sinop’tan yazıyorum.arılar bu sene kestaneden çok nektar alamadı ama yine de az çok aldılar.kestane balı değerli bir baldır ve diğer ballara göre daha acıdır.bizim bu çevrede de fiyatı 50-60 tl’dir.biz geçen sene kovan başı 10-15kg aldık ama bu sene bir kaç kiloyu geçmez.
alan ve satanlara emsal olsun diye yazıyorum.
ben dahil çevremde kestane balı fiyatı 35-40 tl.
bu seneki üretim ortalama 3-5 kg. ben ortalama 6 kg bal aldım. ancak bunu sağlamak için ektradan epey çalışma ve düzenlemeler yaptım.
genelde ballar çok sulu. nerdeyse kaşıkta durmuyor.
ekşime ve köpürme şikayetleri var-bende yok.
giresun’da yerel üreticilerden bal alıp satan biriyle görüştüm. daha önce bal satttğım birisi idi. bu sene toptan kg ı 22 tl den kestane balı almış. ancak memnun değil. ballar hem çok sulu hem de köpürmüş ve ekşimiş.
bilgilerinize saygılarımla.
Balı olgunlaşmadan almışsın. Kaşıkta durmadığına göre.
yanlış sayın murat_e. 25 gün bekledim suyun uçurulması için. ayrıca baldaki sululuk sadece benim değil bölgenin genel sorunu. nemli ve yağışlı havalar bunun nedenidir.
kovanı her açışımızda sülükler ve mantarları temizliyoruz. sizde böyle bir sorun var mı?