Şerbete limon katma

herkese hayırlı günler bir arkadasımdan aldıgım bilgiye göre serbetin içine az bir miktar limon sıkıyormus vitamin olsun diye böyle birsey varmı yapanlar varmı varsa faydası olurmu ???

Hakancan Bey şerbete birkaç damla limon sıkılması vitamin olsun diye değil.Şerbetin kristalleşmesini geciktirmek için.
Ancak ne kadar gerçekçi?Baklava şerbetine kristalleşmesin diye limon katıyorlar ama arı şerbetine limon katmaya gerek var mı bilemiyorum. :frowning:

ibrahim abi limonu bırak 2lt serbete yarım cay kasıgı tuzda katıyorlarmıs

tabiatdaki tüm canlıların tuz gereksinimi vardır…

Arılar hangi tuza gereksinim duyarlar acaba?

Murat hocam arıların hangi tuza gereksinim duyduğunu bilmiyorum

ama her canlı gibi, onlarında tuza ihtiyac duyduklarından eminim.

bal arısının tuvaletlere girdiğine, hayvan dışkı ve idrarlarına konduğuna, çorak topraklardaki su birikintilerine konduklarına hepimiz şahit olmuşuzdur., buralardan tuz ihtiyaçlarını karşıladıklarını sanıyorum.

sofra tuzu direk arıya verilirmi, bunun bir zararı olurmu ? bundan pek emin değilim.

Arının tuza ihtiyacı yoktur. Aşağıdaki ileti,sayın Murat Çakır’ın arıcılık gentr’de tuzla ilgili yazısıdır.
Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun MODERN ARICILIK TEKNİKLERİ kitabının yeni baskısının 140. sayfasından aynen yazıyorum.

Arıların bu dönemde tuzlu suya ilgi göstermeleri nedeniyle arıcılar arıların tuza gereksinim duyduklarını düşünerek suya, şerbete veya keke tuz atarlar. Arı bünyesinde parçalanan tuz sodyum ve klor iyonlarına ayrılır. Klor ise arılara zehirleyici etki yapar. Arıların tuzlu su tüketme isteği onların mineral madde gereksinimi duyduklarını gösterir. Bu durumda su, şerbet veya keke mineral maddeler katılmalıdır.

Arıların tuzlu suya yöneldikleri zamanlar mineral gereksinimlerini karşılamak üzere insanlar veya diğer çiftlik hayvanları için eczanelerde bulunan vitamin mineral karışımları kullanılabilir.

SLM ABİLER TOPLUM OLARAK HER DUYDUGUMUZ SONUNDA KAFAYI ONA TAKAN Bİ MİLLETİZ ETMEYİN . BÖYLE FİKİRLERİ YAZMAYIN BU İŞİN DUAYENLERİ O kitaplarI BOŞUNAMI YAZIP GÖZDEN OLDULAR HOŞCA KALIN

Şerbet için sadece su ve şeker yeterlidir.

Konu başlığı da öyle diyor zaten.

Arıların yemek tuzu yerine metal tuzları arılar için gerektiğini öğrendik.

ama…

Artık günümüzde biz insanların bile daha tuz tüketmeleri gerektiği göz önüne alınırsa; şerbete tuz vermeye hiç gerek yok.

Şerbete kaşıkla tuz koymanın, eski zamanlarda pişmiş tavuk vermeyi aynı fikir ürünü olarak görüyorum.

1980 li yıllarda ilk bahar şurubuna bir miktar “10 litre şuruba” bir çay kaşığına yakın miktarda yemek tuzu koyardık fakat her şurup yaptığımızda da kristalize olmaması için de limon suyu veya suda eritilmiş limontuzu da koyardık.Artık şimdilerde bunları uygulamıyoruz. Yoksa bunun tıbbi bir tarifi falanda yok. ???

Hakan başlığı değiştir,ben hiç okumadan tamam dedim şerbete limon katmıyoruz :slight_smile:

şerbete tuz kattığımızda,geçen gün ileri atılan arılara kek verdiğimizde suya gereksinimlerinden dolayı dışarı çıkan arıların kovana giremeden öldükleri gerçeği ortaya çıkmazmı.

baslık degisti ama güzel bilgi edinme oldu saygılar

Merhabalar,
Cide’nin bazı köylerinde şerbete limon katmak yaygın mış. Ancak birisi şerbete limon katmak arıyı saldırgan yapıyormuş deyince limon katma olayından vazgeçilmiş. Kaşınıp deneyim dedim kafkas ırkı olan arılar kovana beni yanaştırmadılar. Maske telinde eve kadar, açsana fermuarı dercesine bakışları gözümün önünden hiç gitmiyor.
Belki tesadüftür, belki başka rahatsız edici faktör vardır ama yaşadıklarım korku filmi gibiydi vesselam.

Saygılarımla…

Kurstaki Hocama sordum arıların tuza ihtiyacı yok fakat minarellere ihtiyacı var dedi. Onun icin insan ve hayvan idrarının üzerine konuyorlarmış. Ayrıca ( sıkı durun) verdiği kekin icine Fanta koyduğunu söyledi! Abiler bu adam 35 senelik arıcı ama güvenimi sarstı. Arıya Fanta verilir mi ya

35 yıllık arıcı olduğuna göre vardır bir bildiği. Aslına bakarsanız "fanta"nın içinde neler var onu araştırmalı derim. ???

35 yıllık hocanız size şaka yapmış olmalı. :o :o

‘‘Şerbete limon katma’’ denilmiş başlıkta.

Daha ne diyelim ?

selamlar portakal mandalina kabuklarını kurutup tütsüye koyuyoruz limon katma diye basladık bu gidis le portakal suyuda sıkacaz :smiley: :smiley: