Sizin için üyelerin kimlik bilgileri önemli mi?

Forumda üyelerin bir kısmı kimlik (profil) bilgilerini tam dolduruyor, bir kısmı yarım dolduruyor, bir kısmı da kullanıcı adını yazarak hiç bir şey yazmadan üyelik formunu gönderiyor.

Kimlik bilgileri kısmına hiç birşey yazmayan üyelerimiz bir zaman sonra konulara yazı da yazmaya ve karşılıklı yazışmaya başlıyor. Yazıyla da olsa bir nevi karşılıklı konuşup bilgi paylaşımı yapılıyor.

Her ne kadar karşımızdakini görmesekte, yazısına cevap verdiğim veya karşılıklı yazıştığım birini ben tanımak istiyorum.

Bazı üyelerimiz, belki de yaptıkları işler nedeniyle adı ve soyadının görünmesin istemeyip takma ad kullanıyorlar bunu bir derece anlıyorum ama diğer bilgileri niye yazmadıklarını, bir sakınca varsa ne gibi bir sakıncası olduğunu anlayamıyorum. Sizi kısaca tanıyalım kısmına üyelerin biyografilerini yazmaları beklenmiyor ama bir satırla dahi olsa bir şey yazılabilir. O bir satır yazı bize bazen çok şey anlatır. Bu konuda çoğu üyemiz yeterli özeni gösterirken bir kısım üye gerektiği gibi özen göstermiyor.Nasıl olsa böyle de olsa foruma üye olunabiliyor (gel, ne olursan ol yine gel, misali) düşüncesi de var her halde.

Bu durum için forum üyelerinin düşüncelerini öğrenmek istiyorum.

Sizlere yardımcı olmak ve bir sonuca daha kolay varabilmek için seçenekler hazırladım. Seçenekler arasında sizin düşündüğünüz yoksa fikrinizi dilediğiniz gibi yazabilirsiniz.

a-[b]Eski üyelerin kimlik bilgilerini doldurması ve kimlik bilgilerini doldurmayan adayların üyeliğinin kabul edilmemesi iyi olur.

b- Kimlik bilgileri eksik olan adayların üyelikleri kabul edilsin daha sonra doldurmaları için rica edilsin.

c- Eski üyelerin ve yeni üye olacakların kimlik bilgileri eksik olsa da olur.[/b]

d-

d-Uye olacaklar benim gibi işi dolayısıyla kendini gizlemek zorundaysa isim kısmını doğru yazıp soyismini yazmayabilsin

sadece isimle yapılan başvurular kabul edilsin ama nick`lerle yapılan başvurular kabul edilmesin.Aynı isimle birden

fazla uyelik problem olacağından ismin sonuna bazı karakterlerin ve rakamların konulmasına izin verilsin.

Yahu o kadar kabul etmediğim var ki…

Bu kabul ettiklerim yoldan beri olanlar…

Acemiliğin dışında kimlik bilgilerini eksik yada çarpıtılarak yazanları samimi bulmuyorum :-X

**Ayrıca sitenin güvenliği için de üyelerin kimlik bilgilerinin doğru girilmesi önemlidir.Smf tarzı hazır kodlarla yapılmış web sitelerini sırf hacklemek için sahte üyelik açan kişiler tanıyorum.

Google amcaya sorunca adım soyadımın çıkmasını istemiyorum.

Bu yüzden soyadımı doğru yazmıyorum.

Bunun sorun olacağını sanmıyorum.

Face’te gümbür gümbür ama…

Peee… Bizde arılığımızın yerini bile uzaydan çekilmiş foturafta bile işaretleyip paylaştık ???

Ne uzayı be…

C-130 Kargo uçağından çektim… :wink:

Cehaletimi mazur görün.Üyelerimizi işi dolayısiyle ismini gizlemek zorunda bırakan işlere bir örnek verebilir misiniz?Bu işler neler olabilir diye düşünüyorum hiç bir şey aklıma gelmedi.Cidden merak ettim. :frowning: :frowning:

korkusu olan girmesin internete pardon foruma

Hiç kimse alınmasın.

İsmin+soyad , hele hele yaptığı işten dolayı gizlenmek.

Düşünüyorum ve kendime soruyorum.

Yaptığı iş ne olabilir diye.

Kendi kendime cevap veriyorum.Arkasından da gülüyorum.(Bu arada yengeniz karşımda oturuyor ve neden kendi kendine gülüyorsun diye de bana soruyor)

Bazı arkadaşlarım , kendi isim+soyad ve mesleklerinden dolayı gizlenmelerine "kendileri için kıssadan hisseler"çıkarıyor gibi.

Bu konu için sayfalar yazabilirim!!!

Sonuç : “Kişinin kendine öz güveni” konusuna geliyor.

a-Eski üyelerin kimlik bilgilerini doldurması ve kimlik bilgilerini doldurmayan adayların üyeliğinin kabul edilmemesi iyi olur.

Bence arkadaşlar,
üye kendini niçin gizler ,demek bir korkusu var.
Yada hani birileri bilgilerimi alıp kötü amaçlı kullanabilir diye mi düşünüyor bilmiyorum.
Üye tüm bilgilerini yazmalı bence, Bekir ARSAN gibi Bekir arkadaşımız kan gurubunu bile yazmış.Bizler ayıdan da korktuk maymundan da…(Halk arasında korkunun ecele faydası yok, her şeyden de korkulmaz anlamında kullanılır)
Bilgilerin tam girilmesi gerekir diye düşünüyorum.

CIA -FBI-MİT vb. olabilir bence başka açıklaması yok :slight_smile:
e- ad ve şehir doğru yazılsın.Yaptığı işi yazmasın. eski üyelere belirli bir süre tanınsın bu süre içinde tamamlamayan forumda ileti yazamasın.yeni üye olacaklar da ana kurallara uygun üye olsun.
Bence bu forum dürüst iyi niyetli samimi içten kişilerin oluşturduğu sanal bir topluluk(aile desem daha doğru olacaktı. klavyede yanlış yazılanı karalama tuşu niye yok yavvv). sanal çünki ben henüz toplantılara katılamadım.
samimi olalım yeter.saygılarımla

Arkadaşlar kişiler kimliğini gizliyor kişiliğini değil.Evet ulkemizde ifade özgurluğu var ama iş ifade özgurluğu ile

Admin arkadaşlar, kimliğni tam olarak yazmıyanları ikaz etmeli bence. Bazı arkadaşlar işim gereği yazmıyorum demişler,bizim işimiz arıcılık olduğuna göre! ? Eğer CİA den kaçan var ise zaten burada işleri yok onlar zaten kırmızı bültenle aranıyorlardır.! Birde mail adreslerini zorunlu kılmak gerekiyor ki forumda hakaretleri önliyebilsinler Adminler. >:(
Birde devlet dairelerinde çalışan arkadaşlara Arıcılık yapmak yasak değil herhalde!

bitmiyor.Ben kamu görevlisiyim ve bağlı bulunduğum kurum bana diyorki içinde bulunduğun sosyal gruplarda mumkun olduğnca