Sizin için üyelerin kimlik bilgileri önemli mi?

işinden bahsetme senden kıramayacağın talepler gelir işini kötuye kullanmış olursun.Bu yuzdendir soyismimi gizliyorum

Herhangi bir korku vs sözkonusu olamaz. Birebir göruşmelerimizde ne iş yaptığımı gizlemiyorum zaten

okuyan da merkez bankasında müdür sanacak kadir bey :slight_smile:

Haklısınız İdris bey okuyan öyle zannedecek.

Kadir bey mesajlaştığınız kişiye sizde neden mesajla cevap vermiyorsunuz? 8)

Durum soyismi gizlemekten bir adım ileri gitti bence…

:slight_smile:
ben de soyadımı saklayayım bari ne yazsam acaba?
İdris ENÜSTÜN cık olmadı
İdris SEVİLEN cık bu da olmadı alkol ismi gibi ne bu yahu
İdris MÜTEVAZİ olsun :slight_smile:
en iyisi babamın soyadını kullanayım ben :slight_smile: nesebini devam ettirmiş oluruz :slight_smile:

Yalçın bey anlayamadım.

Kimlik önemli bir değerdir.
Sadece isim değildir bana göre.
Sadece tanımlamaz, aydınlatır.

Arkadaşlar Merhaba
Evet. Kimlik benim için önemli.
TDK Sözlük
Kimlik (İsim) ;
1-Toplumsal bir varlık olarak insana özgü olan belirti, nitelik ve özelliklerle birinin belirli bir kimse olmasını sağlayan koşulların tümü.
2-Kim olduğunu tanımlayan belge, hüviyet.
3-Herhangi bir nesneyi belirlemeye yarayan özelliklerin tümü.

Dolayısı ile kimliğin gizlenmesini şahsım adına çok samimi bulmadığımı yine bu forumda daha öncede belirtmiştim.

Çünkü forum, toplu tartışma alanıdır ve kimin ne söylediği kayıt altındadır.

Bilinmeyen birinin söyledikleri ne derece dikkate alınmalıdır ? İşin hassas noktası burası olsa gerek.

Ancak; Tüm bunlara rağmen, yinede müstear ( eğreti ) isim kullanmak isteyen arkadaşlar varsa kendilerine göre gerekçeleri vardır diyerek zorlama ile anlamaya çalışıyorum.

Kolay gelsin.

Kişinin yaşını, öğrenim durumunu bilirsek beklentilerimizi düzenleyebiliriz…
Niye antrparantez demedi de antiparantez dedi; neden maalesef demedi de malisef dedi diye düşünmeyiz… Ya hoşgörüyle karşılarız ya da ‘‘o belgeyi, belgeleri Çarşamba Pazarı’ndan mı aldın’’ deriz.

Çok doğru söylediniz Cahit Bey. Size katılıyorum.

Şahsen tüm üyelerin gerekli kimlik bilgilerini görmenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Yaşamış olduğumuz Dünyada isimsiz hiç bir somut varlık yok.

Varsada bizi ilgilendirmiyor, ismini bilmediğimizden dolayı.

İnsanlara hitap ederken yaşını, meslek grubunu, memleketini,

tahsil durumunu, bilmenin iyi olaçağını düşünüyorum.

Ayrıca, örf, adet, gelenek, görenek bakımından büyüğe saygıyla,

küçüğe sevgiyle ve insanın konumuna göre, hitap tarzlarıyla hitap,

edileçeğinin altını çizerek; çok önemli sakıncası yoksa, profilin doğru ve düzenli doldurulmasının

önemli olduğunu düşünüyorum.

Çok affedersini, haddim olmayarak nacizane fikrim.

Birde yazdığımız iletileri göndermeden önce şöyle ne yazdık diye

bir gözden geçirirsek, özelliklede Türkçe kelimeler kullanmaya özen

gösterirsek, forumun daha’da çok anlam kazanaçağını düşünüyorum.

Kimse yazdıklarımızdan yanlış ifade çıkarmasın, saygılarımla…

Ama face de benim bilgilerime ulaşmak için önce arkadaş listemde olması gerekiyor :wink:

Forumun asıl amacı arıcılık ile ilgili bilgi paylaşımı.

Üyelerin asıl adını ve soyadını kullanmaları tercih ederiz ama takma ad kullanmak istiyorsa, samimiyet ve içtenlik açısından bana da pek sıcak gelmese de kullanmalı.

Sonra, adı ve soyadı doğru mu diye herkesten nüfus kayıt örneği alacak durumumuz da yok.

Sen neden adını gizliyorsun, kaçak mısın, çok mu önemli kişisin gibi sözler söylemek de birbirimizi kırmaktan başka bir işe yaramaz.

Bırakalım isteyen istediği ismi kullansın. İsmini yazmıyor diye bilgi alışverişinden mahrum olmasın.

Yalnız, üyelerin isimlerini istedikleri zaman kendilerinin değiştirmeleri bana doğru gelmiyor. Hiç kimsenin haberi olmadan kullanıcı adını değiştirebiliyor. Bir bakıyorsunuz eski yazılardan alıntılar yapılmış ama isimler farklı.

Üye kimlik bilgilerini kendisi değiştirebilmeli ama adını yönetim uygun şekilde değiştirmeli.

Şimdi ben yazmışım hakkımda bir iki cümle,en azından kimdir ,tecrübesi nedir,

mesleği nedir ,nerelidir bir bakıldığında proğiline az buçuk bilgi sahibi olunsun.

Ha şuda değil bizimle özeliniz varsa paylaşmayacaksın tabikide

YAŞINDAMI ÖZEL be kardeşim,karşılıklı sohbet ediyoruz ,abi desek,kardeş desek

hatamı etmiş oluruz.

Yazılıyor çiziliyor, profile bakıyorum boş ,inmisin cinmisin ,

O zaman fikir de beyan etme ,ziyaretçi olarak gir çık.

Belki savunduğun görüşte UZMAN birisin ama hakkında bilgimiz olmadığı için

az bir fikrimiz olduğu konuda biz muhalefet edip ,karşımızdakine de saygısızlık oluyor ,arkadaşlarımızada

Bilmem ANLATABİLDİMMİ ?

PROFİLİ BOŞ olanlara ithafen…

Arkadaşlar kusura bakmayın bağışlayın beni insan kimliğini niye gizler anlayamıyorum. hırsızmıdır arsızmıdır yaptığı iş helalsa kutsaldır saygıduyulur herkes kendi rızkı çoluk çocuğunun rızkı için kendi imkanları nisbetinde çalışır diye düşünüyorum yanlış düşünürsem özürdilerim

Dikkatimi çeken şu…

Bu işleri eleştirenler nedense canlı foruma katılmayanlar…

Bakın katılanlar hiç dert ediyor mu?

Rastlantı sadece…

Canlıya katılmıyanlar kimliğini gizliyormu Benim şahsen hastam vardı katılamadım ama çok şey kaçırdığımın farkındayım :cry: