Sizin için üyelerin kimlik bilgileri önemli mi?

Eweeeet katılmıyanlar çok şey kaçırdılar maalesef!! :smiley: ;D

İnşallah bidahakine ama nasipse :stuck_out_tongue:

Bence ad soyad çokta önemli değil.İsmini merak eden , lazım olan özelden yazar öğrenir. ayrıca eğrenim durumunun da çok önemli olduğunu düşünmüyorum.Öğrenim durumu yüksek olana ayrı ilkokul mezununa ayrımı tavır takınılacak.Yazılan iletilerden zaten o kunuya ne kadar vakıf olduğu anlaşılır.Saygıyı sevgiyi zaten kazanır.Kimisi hiç okula gidmemiştir ama kendisini arıcılıkta geliştirmiştir.Mesleğin ve mezuniyetin yazılması istemeyerekte olsa bir kutuplaşma yada yanlış anlamalara sebebiyet verir diye düşünüyorum.(((((Kovan sayısı,kaç yıldır arıcılık yaptığı,yaşı ,memleketi,sadece adıda olabilir.)))))

Üye bilgileri bence çok büyük önem taşır…

Hitap önemlidir, istemedende olsa bazen kırıcı olunabiliyor… Bey, hanımefendi, abi, kardeş… ?

Özellikle yeni üyelerde tanıma açısından… 18 yaşındaki bir arıcı ile 40 yaşındaki arıcı okuyanda farklı yaklaşım uyandırır, ona göre cevap verilir…

Özellikle arıcılığı nerede yaptığı önemli… ? Arkadaşın biri soru soruyor acelede yardım istiyor… Bilgilere bakıyosun hiçbişey yok… bekliyor yokmu cevaplıycak… Samimi bulunmuyor…

Gerçekten arıcı olan ve arıcılığa önem veren ve bu forumdan feyz alacak kişilerin kimliğide açık olmalı ki forumun seviyesi düşmesin.

Rumuz kullanılmasına karşı değilim ama bazı rumuzlar hitap etmeyi zorlaştırıyor.

Sayın bilmem ne! dediğiniz zaman komik bir hitap oluyor. O yüzden cevap verirken alıntı yapıyorum.

Yukarıda yazdığım sebepten, bir kişi güzel bir rumuz seçemiyorsa kendi adını soyadını kullansın daha iyi olur.

Kimlik saklamak için sebepler de olabilir, o zaman sair bir isim kullanmak da hoştur bana göre.

Bu forum farklı olabilir farklıda olsa sanal bir alem.İsimlerin yaşın yaşanan yerin belki bu forum için önemi büyüktür.

Ancak sanal dünyada gerçek bilgilerin alenen ortada olması yaşanmış olan bir takım olumsuz haberler nedeniyle kullanılmasını zaman zaman sıkıntılı hale getiriyor özellikle bir takım faaliyetlerle uğraşanlar için kamu görevlileri için isimlerinin ve gerçek bilgilerin herkesçe görülmesi çok doğru değil.
başka sanalsayfalarda yazılan bir takım masum iyi niyetli paylaşımlar iş yerinde veya başka yerlerde o insanlara sıkıntı yaratmış olduğunu biliyorum.Özellikle kamu görevlilerinin 657 ye tabi kişilerin sosyal/görsel veya sanal medya kullanımını ve kanunları çok iyi biliyor olması onları bir çok sıkıntıdan kurtarır.

dostlar formu incelerken bu alana girdim.
          doğru başlıkmı bilmiyorum ama benim birşey dikkatimi çekti. bunu paylaşmak ve bu konuda ne düşünüldüğünü öğrenmek isterim;
           formda isim vs. ile ilgili oldukça basit şeyler isteniyor, bu isteklerin karşılanmasıda doğal olmalı.

benim dikkatimi çeken şu;
            forum bilgi paylaşım sitesi, incelediğim kadarıyla çok seviyeli ve doğru ilkelere sahip.

ticari kaygısı yok, amatör arıcılara yönelik. bunlar oldukça iyi şeyler.
9000 e yakın üyeye sahip olmasına ramen bilgisini paylaşan üye sayısı bana oldukça az geldi. oysa eğer amaç bilgi edinmekse bunun için üye olmak gerekmiyor. bende formu 6 aydır takip etmeye çalışıyorum var olan her yazılanı okuyorum.
yazılanları okumak, bilgilerini paylaşanların bilgilerine ulaşmak için üye olmak gerekmiyor.
bana göre üye olan, yalnızca yazılanları okuyan yaklaşık 8000 üye durumlarını gözden geçirmeliler.
adı üstünde ‘bilgi paylaşım formu’ eminimki bu arkadaşlarında çok değerli bilgi,deney ve tecrübeleri vardır. bu arkadaşlarda kendi bilgi,tecrübe ve deneyimlerini bizimle paylaşmalılar.
formda yazan emeklerini esirgemeyen arkadaşlar zaman zaman yazmayan arkadaşları özendirmeli,teşvik etmeli.
bu şekilde formumuzun dahada zenginleşeceğine daha kaliteli ve amacına uygun olacağına inanıyorum,
haydi arkadaşlar bilgi ve deneyimlerinizi bizden esirgemeyiniz.

saygılar

Musa bey,sizinde güncelleme yapmanız gerekiyor :slight_smile:

teknik olarak çok anlamıyorum, ancak ne demek istediğinizi gerçekten anlamadım.

daha açık söylerseniz gerekeni hemen yaparım.

saygılar.

Musa bey,soyadınız balcı ise sorun yok.

pardon
      internet sitem formda kayıtlı. tüm bilgiler mevcut..telefon adres vs. soyadım dahil. ULUSOYLU
      saygılar

Bence üyenin isminin kullanıcı adı içerisinde olması, ismi ile hitap açısından yeterli.

Canlı forum toplantılarıda popüler olduğundan kolaylık olur.

Soyisim özel ihtiyaç halinde ileriki samimiyetlerde ancak gerekebilir.

Nikah mı kıyacaz? Oldu olacak TC nüfüs cüzdanıda ibraz edelim :smiley:

Ali bey,

Sayın balcı musa,Abimiz durup dururken böyle bir serzenişte bulunmuş,

bende madem forumda üye bilgilerinin tam olmasını istiyorsanız önce kendi bilgilerinizi güncelleyin dedim,

durduk yerde hiç kimseden adını soyadını tc sini vs istemedim.

Ayrıca forumda aliyi tanıyan varmı diye sorsam,hangi aliyi soruyorsun demezlermi?

ileti yazmadan önce birkaç iltiyi yukarıya doğru okumada fayda var.

İbrahim abi, üzerinde durulacak önemli bir mesele değil demeye getirdim ( benim fikrim)

Önceki iletileride okudum, sadece size hitaben değil genel olarak fikrimi belirttim :-\

Lütfen üzerinize alınmayın.