Yalancı ana bütün gözlere iki veya daha fazla yumurta mı bırakır?

Kovan oğul verdikten 15 gün sonra kontrolümüzde yumurtalar tek tek diziliydi bazı gözlerde 2 yumurta vardı çoğunluk tek tek bırakılmıştı…yeni çiftleşmiş ana bunu yapabilirmiş(?) ama yalancı ana olma ihtimalide varmış(?) bu nedenle 15 gün önce çıkan oğulla bu kovanı birleştirdik.Ben ananın yeni çiftleştiği için bazı gözlerde çift yumurta olduğunu düşünmüştüm arkadaşım yalancıdır dedi ve araya gazete koyarak birleştirdik haftaya bakacağız sizce durum nedir?

Artık önemi var mı?
Birleştirilmiş kovanın davası olmaz…

Normal ana yumurtayı petek gözünün dibine ortaya bırakır.

Yalancı analar hedefi tutturamaz genelde gözün yanlarına yumurtlar.

Genç analar özellikle yumurtlama alanı sınırlı ve bakıcı işçi sayısı azsa, yumurta olan göze tekrar yumurtlayabilir.

Genç ana mı yoksa yalancı mı yumurtlamış diye ihtilafa düşerseniz petekler üzerindeki ana memesi başlangıçlarına bakın.

Yalancı ana durumunda bu gözlerin içinde onlarca yumurta oluyor.

http://3.bp.blogspot.com/_Rsc2Olzfxcw/RkdcZM2p9dI/AAAAAAAAAO0/fVnR709TFTI/s1600/Ç.jpg

Yukardaki resmi Ballı Baba’nın blogtan aldım. Daha ayrıntılı bilgi için linki aşağıda:

http://selahattinguney.blogspot.com/2007/05/yalanci-ana.html

ana memesi baslangiçlarindan nasıl anlarız

Yalancı ananın yumurtlama şeklini çok güzel resimle belirtmiş yanlız yeni çifleşmeden dönen bir ana sadece bi göze iki yumurta atar ,
onun da sebebi yumurta çıkan yerin ikiye bölünmesi

böyle durumlarda anayı elimize alıp o yumurta atan yerini kontrol edersek yumurtanın neden çift çıktığını anlayabiliriz…

:smiley:

Anayı elimize aldık, yumurta atan yerine bakıyoruz, nasıl anlayacağız?

Çift atanınkinde nasıl farklılık oluyor?

Ne çifti Kenan bey, yeni bir oğul gelmişti kendisi el kadar petek örmüş ve bazı gözlerde üç beştane yumurta vardı bunu nasıl izah adeçeğiz.

Sn.mustafa kemal alkoc

Sizinki yalancı ananın yumurtaları.

Benim sorum, çift yumurtlayan ananın anlaşılacağını yazan Sn.Mücahid Tiryaki’ye.

Anlaşıldı Kenan bey.Bu arada soruma bir ilave eklemekte istiyorum.Üçgünlük oğulda yalancı ana oluşurmu?

Anaarı memesi yapmış bir kovanımdan 4 çıtalık bir bölme yapmıştım.Bunun anası çıkıp yumurtlamaya başlayınca kimi gözlerde 2-3 yumurta gördüm ama ana arıyı görememiştim.Birkaçgün sonra yaptığım kontrolde yine ana arıyı göremedim ama düzensiz yumurtalar yine vardı.Peteklerdeki anamemesi başlangıcı olan gözlerin birkaçında 10-12 yumurta vardı.
Görüntü yalancı ana şartlarına çok uygundu.Bu kovanı biraz uzağa örtü üzerine silkeleyip yerine koyduğum kovana çıtalara başka bir kovandan ana memesi taktım.Yarım saat kadar sonra silkelediğim beze baktığım da bizim bulamadığımız ana arı oradaydı kelli felli anaarı.Tekrar işbaşı yaptırdım kovanına koydum taktığım memeyide almadım.2 gün sonra kontrolümde memedeki ana çıkmış bizim düzensiz anayıda yok etmişlerdi.
Merak ettiğim bu ana neden bukadar yalancı ana tariflerindeki gibi yumurtladı? Yada bu ana yumurtlamıyordu da kovanda bir de yalancı anamı vardı?

Eskiden modern tüfeklerin icat edilmediği dönemde dolma tüfekler kullanılırdı.

Serde avcılık ve atıcılık olduğu için eskilerin hikayelerini keyifle dinlerdik.

Öyle keskin nişancı atıcılar varmış ki, belli bir mesafeye bıçağı dikine saplar, karşısına geçip nişan alarak bıçağın ağzına ateş edermiş.

Ve hedefe varan kurşun kesilerek iki parçaya bölünürmüş.

Hakem heyeti bazen birinciyi belirlemek için zorlanır; bölünen parçaları alıp tartığında, ikisininde aynı ağırlıkta olduğu atışı yapan kazanırmış.

:smiley: :smiley:

Mehmet bey siz anlatınca aklıma Yeniköy'de ismini yanlış telaffuz etmeyeyim Gazi bir amca vardı. O da sizin 

anlattığınız gibi muharebe yıllarını ballandıra ballandıra anlatırmış, tabiri caizse “bir beş yanına eş” ekler, atıcılık

yaparmış. Belki de duymuş sunuzdur, tanırsınız rahmetliyi.

Ana arı kaç yaşında?

Yaşlanmış ve dölsüz kalmış olabilir.

Sayın Mehmet bey
Atıcılık işine gelince atmayı ve atanları hiç sevmem…
Bu yazıdaki cevabı kendim deil bir abiden aldım ve burada söyledim…
reklam yapmak istemem ama illa raklam yaptıracaksınız
sizlerin bildiğini sanardım bu anlattığımı ama duymadığınız için atıcılık oluyor :slight_smile:
bu cevabı aldığım kimse Giresun Şifa petek sahibi Veli Topçu dur giresuna yolunuz düşerse bekleriz çayımızı içmeye
Veli Topçu Kimdir…Sayesinde atıcılık mührü yediğim kimse…

Veli abimin 300 500 e yakın arısı senelik sattığı 1000 ile 3000 arı ve ürettiği 1000 ile 2000arası ana…
kovan üretiminden tutun da arıcılık mazemelerinin uygun fiyata satıldığı tek firmadır , arı nın içine bakmadan arının ne durumda olduğunu anlayan kimsedir…

Allah muvaffak etsin, işlerini rast getirsin.

Allah size olduğu gibi herkese onun gibi rehber nasip etsin, başarılar dilerim.

Ana memesi başlangıçlarından nasıl anlayacağız açar mısınız?Birşey daha ekleyeyim kovandaki ana arı yüksüklerinde arı sütüde vardı.

Mücahid, bu tür teorileri ortaya atarken kaynağını baştan belirtsene…

Sen hiç baktın mı ana arının kıçına… Pardon abdomenin bittiği yere…

incelemedim…