Herkese hayırlı günler dilerim.
http://img580.imageshack.us/img580/7695/dsc00835a.jpg
İşte yeni arılığım.
Herkese hayırlı günler dilerim.
http://img580.imageshack.us/img580/7695/dsc00835a.jpg
İşte yeni arılığım.
Bu da ana yetiştirmedeki 9 çıtalı kovanın 8’inci peteği
Son olarak bala yönlendirilmiş 15 çıtalı arıdan görünüm.
Cihat bey Allah bereketini arttırsın.
Yeni arılığınız hayırlı olsun.
Küllerinden yeniden doğan bir arılık…
Hayırlısı olsun bakalım…
sağolun arıcı kardeşlerim
hayırlısı artık
Hayırlı olsun yeni arılığınız…
Yeni yeni başarılı çalışmalar.
Hepsine maşallah. Sağlıkla yetişirler işallah.
Yeni kovanların hayırlı olsun kardeşim. bereketli kayıpsız bir sezon diliyorum
Herkese hayırlı akşamlar dilerim. Hayırlısıyla ortalama 5 çıta kışa girdi arılar.son kez 2 aralık pazar günü amitraz ilaç uyguladım. Dikkatimi çeken yoğun bi polen gelişi idi.Artık hayırlısı bakalım.
Yapılan uygulamalara göre Ülkemiz için uygun kışlama sıkışık 4 veya 5 ÇERÇEVE sıkışık arıdır. baharda gelişimi hızlı olur.
:evet murat abi. Bugün güzel bir arıcılik yapıyorsam sizlerin sayesinde sağolun varolun abi iyiki varsınız.
Herkese hayırlı günler. Bugün yine hava çok güzel olması nedeniyle bir tur daha amitraz uyguladım ,ilaçlama sonrası hareketlenme yüksek oldu.
Elinizi çabuk tutmuşsunuz.
Yarın hava soğuyacak ve yağışta var.
evet murat abi iyi denk geldi. Bugün bizde hava böyle bi tarihte 23 dereceye kadar çıktı.arılar bahar ayı gibi aktifdi.artik hayırlısı.
Herkese hayırlı akşamlar. Nihayet kış moduna girdik hava buz gibi 3 gün öncesine kadar yoğun polen getiren arılar acaba şimdi ne haldeler yavruyu açanlar nasıl koruyacaklar bu soğuklarda merak ediyorum doğrusu.
Bugünlere ve önceki günlere bakarak en çok sıkıntı duyduğumuz bu yavru durumları.
Yumurtayı kesin olarak sonlandırmış olabilirler.
Yavrulara bakamazlarsa ölür, dışarı atarlar.
Hele hijyenik bir ırk olursa sıkıntı olmaz.
İnşallah en az zararla geçirirler bu günleri murat abi.3 gün içinde +23 den eksi 6 önemli bir ısı farkı .değişen iklimler arılarıda zor durumda bırakıyor. Artık hayırlısı abi.