Yeni Arılığım (SON DURUMLAR)

Ana arı üretim sistemini oturtmak gerekiyor. Ana arı kutularında anaları kışlatıb sonra hazır yumurtlayan arılar ile bölme yapmak ve işlemi bitirmek gerekiyor erken baharda. Eğer bölme yapıp bölmelerin analarını beklersek çok zaman kaybediliyor. Dışardan hazır ana arı almakda ne derece güvenilir belli olmuyor ben hazır ana arılardan hiç randiman alamadım bu güne kadar yani bir sonraki bahara ulaşıp o dönem bala gitmediler. Kendi ananı kendi bölgende üretmek en mantıklısı geldi bana bence bunu bir düşünün.

Herkese hayırlı günler arkadaşlar. Kendi bölgemin arılarıyla çalışıyorum abi.An arıları kendim yetiştiriyorum. Son derecede memnunum.Dışaridan ana arı almıyorum. Fakat işin sırrı sadece farklı ırktaki ana arıdaymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.Her ırk her yerde olmaz.Bununda kolay kolay değişecegini sanmıyorum.saygılar.

Eğer hazır ana ile bölüm yaptıysan senin için sorun yok zaten kendi ananı üretiyormuşsun mükemmel bence haklısın bölgenin ırkından ilerlemek gerek orada kışlamış ve o bölgenin iklimini bilen arılar daha verimli oluyor. İnsanların aklını karıştıran farklı ırkların bizlere gösteren ve insanda merak uyandıran özellikleri mesela italyan cok yumurta atıyor diyorlar insanlar denemek istiyor vaya kafkas oğula gitmez deniyor cok sakindir deniyor hep bu özellikler nedeni ile insanlar farklı ırklara yönelmek istiyor. En iyisi keni ananı üretmek …

Aynen abi. İnşallah havalarda düzeliriz son yılların en kötü bahar sezonu abi bölgem için, umarım bir an önce havalar düzelir.

Allah Günlüne göre versin inşallah :slight_smile:

Sağol abi .Hayırlısı artık

Herkese hayırlı günler arkadaşlar. Malesef günlerderdir sert poyrazlı gunler arıları olumsuz etkiliyor.Çevremde bir çok arıcı beslemeye başladı.iklimler arılar için son zamanlarda olumsuz.ana nekrar zamanı ya yağmurlar yağar sık sık,ya gunlerdir bunaltıcı lodoslu günler yada günlerdir sert poyrazlı günler. Giderek zorlaşan bir arıcılik malesef.