Yeni yakalanan oğulda ana arı...

iyiya genç ana 10 cu günden sonra yumurta atar

işaretlediğiniz için anayı kesmiş olabilir ana arıyı akşama doğru arayın bulamasanız yumurtalı çerçeve verin

Sayın ionya gördüğünüz gözleri yani çerçeveyle remini paylaşa bilirsiniz konuyla daha iyi yardım ala bilirsiniz bence kolay gelsin

Bugün akşam resimlerini paylaşırım teşekkürler

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/17d88041123470fd596d20c0d40d2efb.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/c064304efef0171d4791ff3e28b1bfbd.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/9604f7a37bc2cb9495d5cdc1b97195dd.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/d166ec24f0eae849c94f1960fce3fd58.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/25ba35558f0b75f945b61900b1389b55.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/3ad5a57f7bc78df0ac1ff75a920c4277.jpg

Resimlerde gördüğünüz ana arı çanakları boş meme yapar gibi yapıyorlar ama sonra düzeltiyorlar ham peteğin fazla olduğu durumlarda oluyor içi sütle dolmadığı sürece sorun olmaz yine de ustalarımız daha iyi bilir

Sayın ionya resim 2 , 3 bu resimlerde kovanın içinde bir çerçeve görünüyor gözler kapanmış gördünüzmü bilmem [emoji1] ve resmini çektiğiniz çerçeveya bakınca bana göre fazla yemlemişsiniz gibi geldi fazla yemlemede anayı kesiklerini duydum ustalar daha iyi bilir tabii onlarda konuya dahil olurlarsa daha net cevap alırsınız kolay gelsin

2 ve 3. resimde gözüken petek değil kovanın yan tarafı (strafor kovan) :slight_smile:

Sayın ionya 6 mayısta on gün önce oğulu yakaladığınızı yazmışsınız. Yani on iki gün olmuş. Peteklerde yumurta aramanız lazım. Eğer ana yaşlı ana ise (birinci oğul) ana birkaç gün içinde daha petekler daha tam kabartılmadan yumurtaya başlar. Şu anda gözlerdeki bu yumurtalar c şeklinde (kurtçuk) olmalı. Eğer böyle ise bu kez ana memesi içine bakmalısınız. Burada epeyce bir arı sütü ve ortasında c şeklinde kurtçuğu görmelisiniz. Bu durumda koloni yeni ana yapıyor demektir. Anaya ne olduğu ayrı bir konu. Eğer çiftleşmemiş bakire ana varsa henüz yumurtaya başlamamıştır veya yeni başlamaktadır. Ana memeleri sahte ana memesi olabilir. Ana memelerinin içi boş ise bu memelerin bir önemi yoktur. Ana ve yumurta arayışına devam. bir hafta sonra ana ve yumurtayı hala göremiyorsanız yeni ana vermeniz veya uygun göreceğiniz bir kovanınızla usulüne göre birleştirmeniz gerekecek. Kolay gelsin.

Sayın Güloğlu zaten yavru kurtçuk göremediğim için ana arı olup olmadığından şüphelendim ama kovanın genel yapısı gayet normal gözüküyor ana arı genç olmalı şuan için bu ihtimal üzerinde duruyorum.Ana arı olmasa daha durgun ve isteksiz bir koloni olmazmıydı?

genç analı kovan ana arısı döllenme uçuşundan dönmemiş olabilir fazla zaman kaybetmeden birtane günlük yumurtalı çerçeve verin o çerçevede ana memesi var ise ana yok demektir

bildiğim kadarıyla tek oğul arısı olan bir arkadaş.

yavrulu çerçeveyi komşu arıcıdan alıp vermesi gerekiyor.

Çiftleşme miş anayı görebilmen zor olur. Deneyimin yoksa bulamayabilirsin. Kovanın yeterli yiyeceği var gibi. Kovanı rahat bırak. Fazla kurcalama. Arıları tedirgin etme. Aldığın tarihten sonra 15-20 gün içinde yumurtla ya bilir.

Siz strafor kovandan bahsettinizmi.? resme bakınca öyle görünüyor böyle eften püften kovanlara yerine ahşap tercihimdir

Sayın mustan35 sizin için eften püften olan başkası için öyle olmayabilir bu iş biraz göreceli yani yinede ilgine ayrı teşekkür ederim saygılar .aynı zamanda yorum yapan arkadaşlarada teşekkürler bir hafta daha bekleyip sonucu yazacağım saygılar

Sayın ionya (kişisel bilginizi güncelleyin artık)

mümün arkadaşımız size bir tavsiyede bulunmuş, biraz bu koloniyi rahat bırak besleme kapağını 3 gün açma,

sonra günlük yumurta kontrolü yap,

göremediysen,acilen komşu arıcılardan açık yavrulu bir çerçeve bul 2 çerçevenin arasına koy,

3 gün sonra bu oğul sana ana arının var olduğunu veya olmadığını söyler.

sende buna göre hareket edersin.

Sayın İbrahim Tural kişisel bilgilerimi cep telinden güncelleme sıkıntısı çekiyorum ama kişisel bilgilerimden neyi bu kadar merak ediyorsunuz anlamadım merak ettiklerinizi özelden sorun bende cvplıyayım tavsiler konusunda da en son mesajımda teşekkür edip bir hafta gözlemleyip sonucunu yazacağımı söyledim bu sizce tavsileri dikkate almadığımı gösteriyor ?

Sayın ionya,

adınızı yaşınızı cinsiyetinizi,bilmezsek size nasıl hitap edeceğiz,

ayrıca hiç işimiz gücümüz yok sizinle özel ileti yoluylamı haberleşeceğiz.

neden bu kadar asabileştiniz anlamış değilim sadece yardımcı olmaya çalışmamıza rağmen.

bu tavırla forumda fazla kalamazsınız ve pişman olup özür dilersiniz ama nafile.

Sayın Tural birisine hitap etmek için onun adı yada rumuzu yeterlidir elbette ki işinizi güçünüzü bırakıp özelden yada genelden bana yazmak zorunda değilsiniz bende bunu anlatmaya çalışıyorum bana şahsınız yardımcı olmak zorunda değil. Herşey bir yana bir konuda sorun yaşıyorum yardımcı olan arkadaşlara teşekkür edip değerlendirmelerini dikkate alıyorum ve genel üslubumda bir saygısızlık görmüyorum ve sinirli değilim sadece sizin dik tavrınız pek hoşuma gitmiyor ama yinede saygılar(yine tekrar ediyorum bana herhangi bir konuda yardım etmek zorunda değilsiniz) forumda kalıp kalamıyacağım konusunda da eminim sayfa modörleri buna karar verecektir ki siz modorötörseniz kişisel algınızdan dolayıda beni çıkartmanız biraz haksızlık olur. Bu konuyu daha fazla uzatıp asıl konudan da sapmayalım. Son olarak diğer arkadaşlara bir saygısızlık ettiysemde affola iyi geceler…

sizin bana gönderdiğiniz kişisel ileti.

Slmlar foruma nasıl konu acacağımı bulamadığım için size yazma gereği duydum.İbrahim bey ben arıcılıkta çırak adayıyım.yaklaşık 10 gün önce bir oğul yakalayıp kovana aldım.ilk bir iki gün bazı petekleri kabarmadılar daha sonra serbet desteği yapmaya başladım ve peteklerin kabartma ya başladılar.bugün yaptığım kontrolde ana arı sanki yok gibi geldi petekde bal ve polen stoğu var fakat yavrulama yok ana arı olup olmadığını nasıl anlıyacağım? Şimdiden teşekkürler

yardımcı olmanın karşılığıda bu ileti,ALLAHIN selameti üzerinize olsun.