Arıcı Gözüyle Varroa

Arkadasim, hazira konmak diye birsey yok, bizler bilgi devsirmeye calisiyoruz ve buda cok dogal,Forum un bir islevide bu
degilmi zaten, yani bilginin daha genis bir tabana yayilmasi.
Basarilar diliyorum.

Muzaffer bey öncelikle teşekkür ediyorum.

“hazıra konmak” deyimini mecazen kullanmıştım: Yapılmış denenmiş ve sonuçları belli olan birşeyi tereddüt etmeden uygulayabilmek

anlamında. Tabiki burada muazzam bir bilgi alışverişi yapılıyor. Ve bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Ne mutlu bizlere.

Varroa hakkinda yazilacak ne varsa yazilmis,Halil beyin ve emegi gecenlerin ellerine saglik.
insallah okunur da Aricilarimizin,Arilarimizin isine yarar.
kücük bir ekte ben yapmak istedim,buda ne demeyin lütfen.
-Varroa 1904 senesinde Java Adasinda görülmüs.
-18 farkli genetik typ tesbit edilmekle beraber,baslica iki farkli cinsi belirlenmis , (Varroa Jacopsoni) Asyada.(Varroa destructor) , Kore kökenli olani bizim basimizin belasi,bu cins ötekinden daha zararliymis, Avrupada.
Japonya/Tayland kökenli olani Amerikada yayilmis.daha az zararliymis.
linkten bir sayfa:
http://www.ages.at/fileadmin/_migrated/content_uploads/Varroa_Lebensweise.pdf

Varroayı biraz daha tanımaya başladık.Çiftleşmesi,doğumu,çiftleşme şekli,yapısı,hareketleri,verdiği zararın boyutu,üreme hızı,  savunmada 

akıllı olduğu,sömürmede akılsız olduğu ve bir çok şey.Neden bu konuya bu şekilde yaklaşıyorum.Bu kış günü varroayı daha iyi tanıyıp,

biraz daha bilmek ve sonrası,birileri ilaç buluyor veya çeşit çeşit ilaçları var diye ,biz bir şey yapmayalım mı ?Kafa yormayalım m ı?

eeee diyende yok mu ? :slight_smile:

Tam ben diyecektim.
Eeeee… Gerçekten bu varoa önemli. Hastalıkları taşımada da etkili olduğunu düşünüyorum.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kavanozdaki pudra şekeri testi ile düşen varroalar neden ve nasıl düşüyor,tutunma özelliğini nasıl kaybediyor ?Basit bir tutunma gücü varsa

Arıların giriş deliğine yapılacak püskül vs bir sistemle varroa düşmesi mümkün mü?

Moderatörler bu soruları okumuyor mu ?

Arının üzerinde ki varroalar kan emerken sürekli emiş durumundalar mı ?

Arının üzerinde ki acık yara sürekli acık mı ?

Sayın mustafa kemal alkoç:

Arada atladığımız olabilir.( alo yöneticimiz uyuyor mu diye bir reklam vardı)

Kan denilince arıda kan yok, biz ona vücut sıvısı diyoruz, kan denilince aklımıza kırmızı bir sıvı geliyor, arının ki renksiz.

Arının üzerindeki delik sürekli kalıyor arı onu tamir edip kapatamıyor.
Bir çeşit zırh.

Hocam uymuyormuş :slight_smile:
Kavanozdaki pudra şekeri testi ile düşen varroalar neden ve nasıl düşüyor,tutunma özelliğini nasıl kaybediyor ?Basit bir tutunma gücü varsa

Arıların giriş deliğine yapılacak püskül vs bir sistemle varroa düşmesi mümkün mü?

Hocam bu sorularda vardı :slight_smile: :slight_smile:

Mikroskop altında yara görüntüleri.

Makalede yaraların iyileştiğinden bahsediyor yanlış anlamadı isem.

[b]http://www.funpecrp.com.br/gmr/year2005/vol3-4/gmr0160_full_text.htm[/b]

http://www.funpecrp.com.br/gmr/year2005/vol3-4/images/gmr0160fig2.jpg

İki - üç adet boş çerçeve al. ( Erkek gözlü tercih sebebidir )

İki taraflı gözlerini un ile doldur.

Arılı çerçeve aralarına koy.

Bir - iki saat sonra dökülen varroaları say. :slight_smile:

Mehmet Bey önce teşekkür ederim özellikle kapanan yara bilgisi için.

Pudra şekeri yada unlu varro döktürme modelinde nasıl oluyor nedeni nedir varroaya ne oluyorda Arıya tutunmayı bırakıyor.

Fakat bu soruda aranan cevap kavanozdaki işlem yoksa kovandaki işlemde Arıların birbirlerini temizlediklerini biliyoruz.
--------------------------

Teknik olarak nasıl düşüyor bilmiyorum.

Ayaklarda vantuz özelliği olduğuna göre ince toz türü maddeler emme işlevini köreltiyor olabilir.

http://www.montybees.org.uk/sites/montybees.org.uk/files/crab%20like.png

Kenan Bey,kullandığı hortum delici bir özelliğe mi sahip yoksa başka delici bir kolumu var ?

Kenan kim abi

Arıların dış yüzeyi kitin tabakasıyla kaplı.

Kitin yapı olarak bizim tırnak malzemesine benziyor.

Tırnağımız delinince tekrar aynı yerde kapanıyorsa arının zırhı da kapanır herhalde.

Varrao belli yaştan sonra gezinmeye başlıyor.
Arının sırtında varrao görüyoruz, a bak derken kayboluyor.

Pudra şekeri ile dökülenler ancak gezenlerin bazıları.

O yüzden bulduğumuz varrao sayısını şunla çarp, bunla çarp, derken yaklaşık varrao sayısını buluyoruz.

Vay beeee :slight_smile: ihtiyarlık başlamış demektir.

Biz bu bilgileri hep Kenan Gİşan kardeşimden alırdık alışkanlık mı oldu ne.

Murat hocam.

Ben “Google çeviricinin” yalancısıyım.

Makalede “Healing of the wounds” başlığı altındaki bölüm tercümesinde onarıldığı anlamı çıkıyor.

Towards the end of the pupal phase, the wounds increasingly scarred and healed. Complete closure of the integument was usually observed by the time of the imaginal moult only in pupae infested by a single Varroa mite. However, when there were large perforations, as found in multiply infested pupae (Figure 2), this process was evidently delayed. The large wounds were often still incompletely healed a few days prior to emergence of the adult bee (Figure 2b). This was in particular observed in drone pupae.

[b]http://www.funpecrp.com.br/gmr/year2005/vol3-4/gmr0160_full_text.htm[/b]