Arıcılık kursları:

hic bişey bilmiyorlarsa bu insanlar yaycepin arıcılık sidileri var hic olmassa yanlış deyil eski bilgiler iceriyor

bu hafta benim kurs da başlayacak.

önceden hazırlık yaptım: öncelikle forumun temel bilgiler bölümünü mümkün olduğunca hatmettim.

‘‘yaşamın temel kuralları’’ kitabından arılarla ilgili bölümleri fotokopi edip okudum. feshane’den

doğaroğlu kitabını da almıştım, onu da yedekledim…kısaca herşeyi kursa bırakmamak lazım, dolu

olarak kursa gitmek şart. :-\ :-\

varmış herhalde Cahit abi,
kurs sonunda broşürleri bizlere dağıtacaklarmış.
İsteyenlere de slaytları,videoları da veriyorlar.
bu sitede öğrendiklerim olmasaydı var halime…

Hüseyin Bey siz kursiyer misiniz yoksa öğretici mi?

Anlaşılan o ki, arıcılık kurslarındaki ‘‘eğitim ve öğretim’’ stratejisi yanlış…
Konu uygulamada sadece öğretime indirgenmiş ve o da tamamen rastgele.

Kursta yararlanılan doküman, kurs biterken verilecekmiş…
Diploma verilen/alan kişiye alfabe vermek gibi bir şey…

Bunda şaşılacak birşey yok Cahit abi… ben geçen yıl Kurs belgesini Veteriner ( sığır uzmanı ) den aldım arıcılık bilgisi sıfır…

80 saat boyunca ben anlattım 57 kursiyer 1 kurs hocası dinledi…

hepimiz mezun olduk… Belki Nebivs yadırgasa anlarım…

Başlıca sorunlarımızdan biri de bu… hoca olmayan hoca… yada eğitimcinin eğitimi…

2000 li yılların başında bir vcd player edinmiştik.Tarım il müdürlüğünde çalışan eniştemde yayçepin cdl erini bulup getirmişti

Haftada bir o cd leri izler dururdum.

Ey gidi ey bu yeni nesil arıcılar çok şans lı :slight_smile:

Karacabey, benim en son gideceğim yerlerdendir. :slight_smile:

Yağmurlu havada su yok derler ya, öyle…

Ama sizleri bekleriz bizim ilçe toplantılarına…

1 Mart’ta Koloni Yönetimi - 2 konusu var. :-\

Kursların kimin tarafından verildiğinin önemi yok…

Amaç algı yaratmaktır ki o kursları bitirip arıcı olunmaz ki…

Kim o kursu verirse versin bu böyle…

Kurstan sonra fiili arıcılığa başlayanlar ancak yeniden kursa tabi tutulabilirler…

Belki de bu işin en güzelini biz ilçemizde yapıyoruz.

Her ay güncel konuları işleyerek bilgi seviyemizi yükseltiyoruz.

Teşekkürler mümkün olduğunca katılmaya çalışacağım, ancak böyle etkinliklerin bizim ilçemizde de düzenlenmesinide temenni ediyorum.

Temenni etmek…

Hiç olmaz orada…

Karacabey = Umutsuz Vaka

ankaa ;D

standart bir kursun belge dışında bir faydası olmaz .karacabey=umutsuz vaka, aynen katılıyorum, bizim arıcılar her şeyi biliyor ,benim ve bir kaç arkadaşımızın dışında bilgiye ihtiyaçları yok ,olayı hemen kapmışlar ,bizler de kalın kafalı olduğumuzdan dolayı olmalı ki halen Halil Bilen hocamız çabaları ile devam eden eğitimlere katılıyoruz(kendilerine bizleri ilçe arıcılarından ayrı tutmayıp tüm arıcılık
faaliyetlerinden faydalanmamızı sağladığı için teşekkür ediyorum)

Kalın kafalı dedin de aklıma geldi…

Benimde kafa kalın…

Olay bilgi falan değil.

Çözemedikleri şey bu zaten…

Bizim bilgi falan verdiğimiz yok…

Bilineni tekrarlıyoruz. Yani bizim farklı bir bilgimiz yok…

Yine çözemedikleri şey ise dostluk…

Arıcı arıcıya dost mu olurmuş…

Arkasından konuşacak…

Onu kötüleyecek…

Hatta dönek olacak…

Bizim ilçe sanki kemik gibi birlikte mi hareket ediyor?

Hayır.

Ama bizim gruba gelmeyenlerde bizim bu eylemimiz hakkında negatif konuşmuyor - konuşturmuyorlar.

Yeni bir grup kurman için daha iyi şeyler yapmak lazım…

Eee adama sorarlar, zamanında niye yapmadın diye.

Bizim sayımız son toplantıda 112 oldu.

Ama ben eminim 200 kişi daha var dışarıda.

Çünkü toplamda 250 kişilik isim ve telefon listesi var ilçede…

Ayrıca fena mı oldu 2 otobüs İstanbul’a gittik…

Hele hele orda bizi karşılayan - ağırlayan dostları görmeleri…

Bizimkilerde bu durumu çözemiyor.

Diğer saçmalıklar ise işin daniskası…

Neymiş efendim Arı yetiştirici birliklerinin olmadığı - katılmadığı - desteklemediği - düzenlemediği hiçbir etkinliğe katılmama kararı varmış birliklerin.

Arıcının ayağını mı bağlayacaksınız gitmesin diye?

Ülkede tek yetkili biziz yaklaşımı…

Bu söylemekle olmaz, fiiliyata bak sen…

Böyle düşünen yöneticilerle bir yere varmamız mümkün değil…

Tekrar söylüyorum…

Desteklemeler için birlik üyesi şartı kaldırılsın 3-5 menfaatçı dışında birliklerde kimse kalmaz.

Bu mudur Birlik olmak?

Her İlçeye/İle lazım bir Halil Bilen :-\

Abi bence konu bireysel değil…

Küçük bir çabayla oluyor.

Siz Ankara gibi büyük bir yerde her ay 1 akşam toplanamaz mısınız?

Herkes 1 ay boyunca ne yaptığını anlatsa gece bitti…

Çok doğru söylüyorsun ve yine de önderlik yapacak birine ihtiyaç var.
Ben çok yeniyim bu işte ancak tanıdığım kadarı ile biz de de var önderlik edecek insanlar.
Umarım bu temenniniz vesile olur ve biz de başarırız orada yaptıklarınızı …

aslında varya bu arıcılığa iki yönden bakmak lazım bir gen tr den önce yani birelin öbür ele göstermeden ilac yaptığını
beyaz köpeğin pamukcuya zararı var mantığını birde günümüz olam gen tr den soraki arıcılık olarak bakmak lazım
kendimden örnek vereyim benim cep tlefonumda hic arıcı tlfon nosu yoktu şimdi en az 50 tane arıcı tlefonu far gerisi ortada dün fesane yarın ankara önce yalava
sonra su uctu derken yaşayıp gidiyoruz gen tr sen öncemi gen tr den sonramı

katılıyorum bende enver bey.

Sen biliyosun zaten çektiğimiz zorlukları. İlçede arı ile ilgili bilgiyi bırak bi sohbet edecek iki insan bir araya gelemiyo,
bu kopukluğun sebebi nedir anlayamadım.

Derdimizi Halil beye yanıyoruz bizde, ancak benim gördüğümde her arıcı her şeyi biliyo
fakat uygulamalardaki farklılıklar, zaten arıcılığında güzel tarafı bence, birçok seçenek var ama iş varroa gibi topyekün yapılması
gereken mücadelelerde birlikte hareket etmezsek attığımız taş ürküttüğümüz kurbağa değmiyor.

Eski arıcı abilerimiz kusura bakmasınlar ama birbirini tanımayan o kadar arıyla uğraşan insan var ve hepsi birbirini rakip görüyo
gibi. Halbuki üretim aşamasında olsun pazarlama aşamasında olsun malın üretiminin artması aynı zamanda talebi getirir,
ve nice zahmetlerle elde edilen ürünümüzün değeri üzerinden fiyatlandırılması ve elden çıkarılması daha kolay olur. Gerçi
bu görevi yerine getirecek kurum belli ama henüz üye olmadığım için bi yargıda bulunmak istemiyorum. Yakında asil üye
olup oy hakkımız olursa onlarıda dile getiririz.

Arıcılık hayatımı arıcılık gn tr öncesi ve sonrası diye ikiye ayırıyorum.Artık arıcı dostluğu denilen bir kavram var.Bundan 4 yıl önceydi bir araçla yolculuk yapan 3 arkadaş fakat farklı dünya görüşüne sahip ,farklı sendika üyesi ama hepsi birbirinin fikrine tahammüllü ve kişiliğine saygılı.Bu arıcılık dostluğu sayesinde oluyor

Hakan abi bugün derste ne işlediniz… :slight_smile:

He He He…

Oy hakkı olsa ne olur…

Menfaat grubu ve onların etkilediği koyunlar sayesinde senin ve benim oyumun önemi yok ki…