Genellikle 15 Temmuz civarında, ancak yıllara göre değişebilir de…
Genel olarak ayçiçeği açma tarihi 1 temmuzdur.
İlk 3 - 4 gün bal özü akımı olmaz, yalnızca çiçek tozu için arılar konarlar.
-
gün başlayan bal özü akımı 9. gün ila 12. gün arası yoğun olarak bal özü akar.
-
gün iyice azalır.
-
günden sonra gezginci arıcılar hasat yapmaya başlar.
Ama bu tarihlerin şaştığı da oluyor.
Örnek geçen yıl…
Orta Anadolu buradan 15 gün sonra olgunlaşır.
Mesut bey ve Murat hocam teşekür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Bu gün tarlara baktım sanki ayçiçeği bu yıl biraz daha erken açacak gibi duruyor.
Boyları 1 metre olanlar var, çiçek taslakları 3 - 4 cm kadar olmuş.
Eğer bu arada yağmur yağmasza erken olarak 25 hazirandan sonra açacak gibi duruyorlar.
Hocam sizin orası baya erkenci bizim burda ayçiçekler bir parmak boyunda daha
bu ayın 25’ine döllenip gelen yeni ananın yumurtalarından çıkan yavrular bizim bölgede ayçiçeği balına yetişirmi acaba
size göre baya geç açacak burdaki ayçiçekler
ilk ayçiçek balı deneyimimiz bu sene olacak inşaAllah…tekirdağ dayız hayırlısıyla temmuz 1 de ![]()
Eminimki ayçiçek tarlaya ekilmese doğada az olan bir bitki olsaydı fiyatları uçardı ama ekilen tarlada çok olduğu kolay ulaşıldığı için millet önem vermiyor Türkiyeda ayçiçeği ekimi yasaklandı desen [emoji3] acaba bunu begenmeyen ayçiçeği balı üretenler arıcı ne yapardı buda ayrı bir konu Ama söyle dense ayçiçek balı diğerlerine göre üretimi daha kolay tarlalar ayçiçeği nektar bol bu fiyaat uygun deseler herkes derki eyvallah anlaşılır
Arzı çok olan Ürünün fiyatı düşük olur. Ayçiçek balının başına gelen budur. Ballar Arasında bence de en iyisi meşe balıdır. Bunlar izafi konular. Ürünün fiyatını üzerinde billulaşan insan emeği belirler. Pazardaki diğer Faktörler ikincildir. Balın fiyatına göre karar verip de yemem doğrusu, TADI damağıma iyi geliyorsa iyidir.
Aman Murat hocam erken açtırmayın
5 temmuzdan önce açmasınlar bi zahmet söyleyiverin kestanebalı hasadı uzayacak bu sezon ![]()
Sayın Zafer AKÇAY:
Bugün akşam üstü tarla kenarında genel değil ama 2 tane açmış ayçiçeği gördüm.
Genel açmaya başlaması dediğim gibi ayın 25 ini bulacak gibi.
Bal özü akımı sizin öngördüğünüz tarihten önce olacak gibi, yinede herşey hava durumuna bağlı yağmur yağarsa soğuk olursa biraz daha geçe kalır.
Geçe kalmasının nedeni: arpalar biçildi ama buğday daha biçilemiyor. aslında biçime başlanması gerekirdi, hepsi birbirine bağlı.
Teşekkürler Murat hocam
Eskiden buğday biçilir bizde biçilen anıza koyardık arıları
Son yıllarda buğdaylar biz arı getirdikten sonra biçilmeye başlıyor
Burgazda 2-3 gündür biçiliyor. Balyalar bile bağlandı.
Zaferrrrrrrrr
Vuu iyi iyi arı koyma yeri sıkıntısı olmaz o zaman buğday tarlalarına inecez demek ![]()
Efemmmm ![]()
http://i.hizliresim.com/La55qJ.jpg
Mayısın son haftası açmaya başlayan ayçiçeği yeni başlıyor bizde. Tam bir ay gecikti
iyi günler
Bu yıl planlamada ayçiçeğine gitmek vardı.Kovanlar çift ballıklı, ballıklar kalkmıyor.kovan nasıl kalkıp gidecek?
gidildi bakıldı yer işi tamamdır…tekirdağ…
http://i.hizliresim.com/7k3jzY.jpg
ayçiçeği ekim alan genişliği iyimidir ustalarım sizce…benden başka arıcı olmayacak yakında…20 kovan arım ile çalışacağım…fikirlerinizi bekliyorum…
http://i.hizliresim.com/g5May0.jpg
resimde görülen en alt kısımda derenin geçtiği noktada seçtim arılığı…arı orada daha rahat çalışır düşüncesiyle…
herkese selamlar hayırlı günler.
mersin tarsusta ayçiçeği sezonu kapandı.
ben ilk kez ayçiçeğine gittim.
döndüm sağım yaptım.
aldığım bal kovan başı 10 kg ortalama idi. bana yeter çok şükür.
ancak aldığım balın rengi koyu!
neden böyle oldu ayçiçeğini açık renk bilirdim. önceki bölgeden mi depolamaya başlamış arım acaba önceki bölgede okaliptüs vardı.
Ufuk bey hayırlı bereketli olur inşallah. Bende bu perşembe sağım yapacağım Karaisalıda