Bulunduğumuz ya da haber aldığımız bölgelerin durumlarını paylaşalım

bu başlığı yavaş yavaş harekete geçirmek gerek :slight_smile:

bugun arılarla hasbihal ettik biraz ve 2011 sezonunu resmen açmış olduk.

geçen hafta tüm yurtta etkili olan soğuklar bittikten sonra bugun mersinde 23 derece bir sıcaklık vardı geceleri de artık eskisi gibi 4 5 dereceye düşmez oldu

arılarımın da genel durumu gayet güzel oldukça sakindiler güzelce sıkıştırdım besin ve ana arı kontrolleri tamam
tüm kovanlarda tam ortalardaki 2 petekte karşılıklı olarak avuç içi büyüklüğünde yavru var

ara ara polen geliyor henüz bademler çiçek açmadı ama tomurcuk vaziyetteler sanırım yakın bir zamanda açar bu arada hardal her tarafta yavas yavas açmaya başladı

geçenlerde oksalik asit ile varroa mücadelsi yapmıştım yarında tekrar perizin verip ardından 1:2 oranda şuruplamaya başlayacağım inşaallah

http://img15.imageshack.us/img15/6059/060220111172.jpg

http://img141.imageshack.us/img141/295/060220111173.jpg

Bugün hava güzel olunca arıları dolaşmadan olmaz dedik düştük yola.

10.30 gibi arılığa vardım, güneş yeni vurmaya başlamış, arılarda da hareketlnme başladı.

Isı arttıkça ilerleyen zamanda hareket daha da arttı, polen getirme faaliyeti yanı sıra, yavru uçuşuna da şahit oldum.

Bütün koloniler hareketli, şimdilik hiç kayıp görünmüyor.

Bir iki gün sonra açıp bakacağım, koloni durumu, yiyecek stoğu daha net bir şekilde o zaman ortaya çıkacak.

Bu arada blog asahipleri arasına bende katıldım, bazı paylaşımları orada yayınlıyacağım.

Daha işin acemisi olduğum için, eksiklerim olabilir, kusura bakmayın.

Yapıcı eleştirilere de her zaman açığım.
<<http://mgencunal-mgencunal.blogspot.com/>>

Vay beee…

Hayırlı uğurlu olsun blogunuz.

Birileri nasıl yapıldığını anlatsa da bizlerde yapabilsek…

Adres zor olmuş yalnız…

aslında benim bir fikrim var

burada bir bölüm açılsa her abinin kendine ait bir başlığı olsa ve gelişmeleri o başlıktan duyarsa resimler videolar vs herşeyi herkes kendi başlığında yayınlasa nasıl olur

yani kişisel blog ayrı bir şey ama herkesi takip etme adına sonra yapılanları görme adına bir yerde olsa nasıl olur

her abide kendi başlığına bir isim verir tek forumda topluca takip etme imkanı olur

admin abiler ne der acaba

İşi bilenler gel abi bir blog kuralım dedi de biz mi hayır dedik. ;D

Kayıt girerken o ismi kabul etti ne yapalım idare edeceğiz artık.
:smiley:

Kendi adınıza Google hesabı alın. Büyük ihtimalle vardır…

@gmail.com uzantılı olacak Google hesabınız…

Sonra bu hesapla Google Reader’a girin.

Takip etmek istediğiniz blog adresini Google Reader’e girin.

İlgili bloglar güncellendiğinde anında hesabınıza düşer güncelleme…

Ben öyle takip ediyorum.

Hatta daha ötesi de var.

Ben blogumda güncellenen bloglardan okunmaya değer olanları paylaşıyorum bir uygulama ile…

Birçok blogta bu tür uygulamaları görebilirsiniz.

Yok bu takipleri forum aracılığıyla yapalım dersek, siz curcunayı o zaman seyredin.

Çünkü arıcılar 3 satır yazı yazdıklarında bloglarında dünya arıcılık camiasının ayağa kalkmasını bekliyor.

Ben hayatta 1 kez hata yapmayı düstur ediniyorum…

Zamanında bir blog yaptık…

Epey çalışmam gerekecek galiba.

Mehmet abi, eğer konu blog ve bununla ilgili konular ise siz rüzgarın akışına bırakın kendinizi…

Fırtına çıkınca, bizler buradayız.

Mehmet Bey, yeni bloglarınız hayırlı olsun. Her işin bir acemiliği vardır. Zamanla düzelir elbet. Sorun çıkarsa forumda blogsitesi olan onca arkadaş var. Kolay gelsin.

Başlık: Bölgelerin durumlarını paylaşmak. Bolkar arkadaşımız güneyden durumları yazmış. Buradakiler de aynı paralelde gidiyor.

1 Şubat günü arıların yanına varınca arıların hiç uçmadığını gördüm. Arkadaki su birikintisini görünce durumu anladım. Suyun üstü buz donmuştu. Arıların hepsi içerideydi.

“Ustaların oksalik asit için tarif ettikleri gün bu gün olsa gerek.” dedim kendi kendime. “Sanırsam benim arılar bu gün kış salkımına girmiş.”

Önceden 10 arıda bir deneme yapmıştım. Olumsuz bir sonuç görmedim. Hemen gerekli karışımı hazırlayıp arıların tamamına oksalik asit damlaması yaptım. Mantık, asitli bileşiğin bütün arılara bulaşması ise tam zamanında oldu. Damlatma yaptığım sürede fazla dışarı çıkan olmadı.

Güzün arıların bir kısmını daraltmıştım. Ama arısı 10 çıta görünen ve kapanmamış balları olanları 10 çıtada bırakmıştım. Bu daraltılmamış arıların yoğunluğu azalmış, kapanmamış petekler boşalmış. Kovanlar hazır açılmışken bu boş petekleri de alıp kovanları daraltıp böldüm. Hazır açılmışken dondurulmuş polen katkılı hazırladığım kekten de verdim. Kekin etkisiyle olsa gerek bazı arılardan dışarı çıkanlar oldu ama fazla durmayıp içeri girdiler.

Varova ilaçlaması,
Kovanları daraltıp sıkıştırma,
Kek verme…
Şimdilik üstüme düşeni yaptım sanırsam. Gerisi arılara kaldı. Şubat 15 ten sonra da durum uygun olursa sıvı besleme gündeme gelir.

Bloğunuz Hayırlı olsun Mehmet abi.
Bende bugün arıları şöyle bi gezdim. Her tarafta kar vardı güneyler eridi biraz. Havalar yinede soğuk 7-8 derece ama arılar dışarıya çıkmış güneşi görünce dağda çalışacak bişeyde yok.
Bazı arıların önünde ölümler vardı 5-6 tane kadar nedenini bilmiyorum aklıma açlık geldi.
Havalarda soğuk olunca açamıyorum havalar birazdaha ısınırsa ALLAH izin verirse ilk olarak yiyeceği olup olmadığına bakıp kek vermeyi düşünüyorum.
Bazı arılar da kovanın önünde kara değmiş orada ölmüş o karlarıda temizledim. Dış görünüşe göre şimdilik bişey yok gibi bakalım ne olur ne biter Hayırlısı artık. Sevindirici tarafı karın eridiği yerlerde çiğdemler görünmeye başlamış.

Arı açmak denilince ne anlıyoruz?

Hava şartları ne olursa olsun, şöyle kıyısından sadece açıp bakmanın mahsuru olmaz ki?

Kalkıp çerçeve çekmeye tabi ki gerek yok ama arının yaşadıklarına dair kontrolleri mutlaka yapılmalıdır.

Yoksa ölen arılarınız varsa ve bunların uçuş delikleri de açık kalırsa, iyi bir havada uçan arılar tarafından yağmalama başlar.

Yağmalama ölen arılarla biterse iyi…

selam bende bugün arılarıma gittim körümü yaktım anamın kuruttuğu potakal kabuklarından koydum körüğün icine dumanda iyi havada cok iyi önlüğün icinde kazakla terledim kovanları actım cıtaların üstüne el yapımı sade şeker ve bal ile yoğurduğum ve sarpaklan sardığım kekleri koydum yaz bakımı gibi arılar cıtaların üstündeydi biraz duman kekin altını delip koydum itina ile kapattım son birtane roşet kovanım vardı son oğul balıda azdı ama onu biraz fazla beslemiştim actım ölmemiş verdim kekini birde yedek koydum cuvallan kapak arasına bitirince bi topil daha yapıcam ona birde sepetim var üretme ciftliği diyorum ben ona bana zararı yok ondan oğul alıcam kısmetse ama bir hayvan der takıl oldu sıvadığım yerleri eşip petekleri düşürüyor aşşağı onada teneke kestim etrafını cevidim bakalım nasıl olcak ama arılarım iyi maşallası var allah sizlerede arılarınızada sağlık afiyet versin bizim bandırma bölgesi gündüz cok sıcak gece cok soğuk oluyor

Bekir abi, sizin klavyede . (nokta) ya da , (virgül) tuşu yok mu?

Sizin yazıyı okurken nefessizlikten gideceğim birgün…

nereye koyulucanı bilsen vardırda

Abi, yazını okurken kısa nefes aldığın yere , (virgül) uzun nefes aldığın yere . (nokta) koyarsanız olur biter…

“Sarpak” ne demek?

valla. nsıl anlatayım. ince bir .poşet rulo halinde satılıyor.yani .arılar cok rahat deler.nasıl olmuş noktalarım … virğüller sonra bakıcaz .onu bulamadım bu alette .

O kadar çok uzun nefes alma.

Arada nefeslerden sonra Enter’e de bas.

Bekir kardeşim; bildiğiniz gibi yazın. Gönül güzelliğiniz tüm noktalama işaretlerine bedel.

halil bey bozuk atıyo arcılığı öyrenmeden siteden atar valla