Bu söyledikleriniz kaç günlük bir süreç olacak?
Azami 2 hafta. pazartesi bal süzme makinemin siparişini versem. Çarşamba elime geçer. Perşembe balı alsam. Akşamına stok beslemesine başlarım. Cumartesi ve Salı teşvik beslemesi. Cuma günü durum netleşir. Bu benim kafamdaki yol. Doğa ana ne der ? Bilemem. ![]()
Yarın kısmetse linkteki ikili bal süzme makinem geliyor.
http://www.civan.com.tr/urun/40002-2li-paslanmaz-bal-suzme-makinesi/
İlk kullanımda dikkat etmem gerekenler hakkında bilgi alabilirsem memnun olurum.
Örneğin ilk kullanımdan önce yıkamalıyım. Temizleyici olarak ne kullanayım ? vs.
Teşekkürler
Gencer Bey, hayırlı olsun süzme makinanız.
Keşke 4’lü olanından alsaydınız 400-500 lira civarı fiyatlara satılanlar var.Sonradan pişman olursunuz 2’li aldığınıza
Bence de en ideali 4 lü olanı. Sonra pişman olursunuz.
Bende 2li bir makine almayı düşünüyorum, sadece 2 kovanım var. Bir tur süzme ( 2 petek) ne kadar zaman sürüyor? 30dk da süzülür mü?
Sev, sevindir, sevinirsin.
Bilmem bende birazdan süzeceğim. Süreyi bildiririm. ![]()
Petek gözlerindeki bal miktarına bağlı olarak maksimum 4-6 dakika bir tarafı yine aynı sürede diğer tarafını süzebilirsiniz.
Eğer kovan sayınız az ise yakınlarınızdaki süzme makinasına sahip arıcılardan yardım alabilirsiniz.2 kovan için kalkıp süzme makinası almak gereksiz bence, illa alacaksanızda 4’lü alın arada zaten 100 lira yok 2’li ile 4’lü arasında.
Süzme bitti. acemilikle 10 dakika bir yüz 10 dakika diğer yüzü süzdüm. ![]()
Sır alma işi biraz zahmetli ama oldu.
Kovan sayım artınca 304 kalite krom bir 4 lü alacağım. Kanımca 10 kovanın altında 2 yeter ama 4 olsun diyenlere de itirazım yok.
Şİmdi çerçeveleri yalatmaya götürüyorum.
Sıkışan arıya FORMİSET uygulayacağım. Sonrada diğer şerit ilacı.
Kaç kilo acaba meraktan çatlıyorum. ![]()
Gencer bey, çerçevenin bir tarafını süzmek için 10 dk. çok değilmi? 50 kovanınız olduğunu varsayarsak çerçeveleri süzmeniz her halde 1 yıl’ı bulur 10 dk. hesabıyla. Tabii bu arada 2. süzümde çerçeveler parçalanmaz ise.! ;D
Arılığınız hayırlı ve bereketli olsun.
Bereketli olsun....
Günün özeti,
Bal Süzme Makinem Geldi. İlgisinden ve gösterdiği özenden dolayı Civan Arıcılık Özlem Hanım’a teşekkürler.
Arıların asıl sahibi ve balın 1 numaralı tüketicisi teftişte. ![]()
Bunlarda süzülen çerçevelerden örnekler.
Sonuç süzülen 5 çerçeveden 5,260 gr bal elde edildi.
Allah bereket versin abicim. Ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.makinan hayırlı olsun.
Gencer abi makinan hayırlı olsun balınız bereketli olsun kolay gelsin
Hayırlı olsun, bende dörtlüsünü aldım geçen hafta. Bereketli bol hasatlar dilerim…
Gencer bey makinan hayırlı olsun ,
[quote author=yalçın meriç link=topic=11937.msg255448#msg255448 date=1440775871]
Gencer bey, çerçevenin bir tarafını süzmek için 10 dk. çok değilmi? 50 kovanınız olduğunu varsayarsak çerçeveleri süzmeniz her halde 1 yıl’ı bulur 10 dk. hesabıyla. Tabii bu arada 2. süzümde çerçeveler parçalanmaz ise.! ;D
Arılığınız hayırlı ve bereketli olsun.
Tüm iyi dilekler ve tavsiyeler için teşekkür ederim. Bu sene aldığım bal miktarı az olsa da edindiğim deneyim oldukça fazla.
Sırada arıyı kışa hazırlama, kış ve bahar var hayırlısıç
hayırlı bereketli olsun .1 çerçeveden 1 kg bal az değilmi??5 çerçeveden 10-15 kg arası olur sanıyodum…
Haklısınız elde ettiğim bal miktarı oldukça az. Bu sonucun tamamında benim tecrübesizliğimin çok büyük bir payı var.
Örneğin arının alım zamanından tutunda, sıkıştırılmış bir kovanın nasıl olaması gerektiğine kadar bir çok şeyi bu sene öğrendim ve hatalar yaptım.
bereketli olsun Gencer Bey