Teşekkür ederim.
Gencer bey bereketli olsun inşallah. Azda olsa kendi ürününüz. İlerleyen sezonlarda daha bol olur işallah.
Hayırlı olsun. Bereketli olsun.
Çok teşekkür ederim.
İlkokuldaki pamukta fasulye üretimini saymazsam hayatımın ilk zirai faaliyetim.
Bugün ikinci formik asitli kartonu koydum. 1 çay bardağı şerbet verdim.
Ve nihayet ana arı tekrar yumurtlamaya başladı. Nüfusta belirgin bir azalma var inşallah toparlar.
Polen gelişi yok yeni yavruları neyle besleyecekler ?
Bugün kontrol ve 1/1 oranında hazırlanmış şerbeti vermek için kovan başındaydım.
Manzara hiç iç açıcı değildi ! Kovandaki neredeyse tüm arılar ki iki çerçeve , kovanın dışında ve altında birikmişti. Anlam veremedim.
Sanıyorum formik asit (Formiset) uygulamasını erken yaptım. Bölgede sıcaklık 30 derece civarında. Bu arada düşen varroa yok.
Petekte güveyi de net bir şekilde gördüm. Arıları kovana tekrar sokmak ve çerçeveleri sarması için ne yapmalıyım.
KOVAN ÇÖKÜYOR geri döndürmek mümkün mü ? ![]()
Tavsiyeler için teşekkürler.
gencer bey geçmiş olsun.
ustalarımız daha net bilgiyi verecektir.
benim kovanlarımdan birinde güve problemi yaşamıştım. ben şöyle yaptım.
önce çerçevenin alt tarafında biriken güve ağını, kalıntılarını temizledim. çerçeveleri temiz bir kovana aldım.
eski kovanı pürmüzle temizledim.iki gün sonra çerçevelerde kalıntı kaldı ise onlarıda temizleyip tekrar temizlediğim kovana aldım.
boşalttığım kovanı gene pürmüzle temizledim.
ritim li besledim kolonim kurtuldu.
Merhaba.
Bu mevsimde 2 çerçeve arı zaten çökmüş demektir.Boşa zaman ve emek kaybetmeyin dağıtın gitsin.
Arı 2 çerçeveden fazla ise ve uğraşabilirim derseniz kovanı değiştirip iyice sıkıştırıp besleyin.
Petekler çok kötüyese imha edin.Tabi güve tahribatı çoksa ve diğer kolonilerinizden aynı sayıda destek alabiliyosanız.
Arı yoğunluğu artınca güveyle başa çıkabiliyor koloni.
Bugün ana arıyı değiştirme işlemlerine başladım. Cuma günü ana arı siparişi geçildi. Bu sabah kargoya verildi.
Mevcut yumurtlamayan ve yaşı belli olmayan ana arı kovandan çıkartıldı.
Çok geç alınmış bir karar. Umarım koloni kurtulur. Malum ilk göz ağrısı.
Gencer bey,
Hevesinizi kırmak gibi olmasında, bu mevsimde alacağınız ana arının kalitesi sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
İyi olur inşallah diyelim iyi olsun.
Arızasız günlerde kullanmak dileğiyle. ![]()
Cem Bey,
Koloni için yolun sonu göründü. Ana arı iş görürse ne ala ama aksi durumda zaten sonuç hüsran.
Bugün ana arım sağ salim elime geçti.
Anasız bıraktığım kovana yerleştirdim. 2 saat sonra kekin önündeki engeli açıp kovanı kapattım. 3 gün sonra kontrole gitmeyi düşünüyorum. Zaten bir avuç arı umarım kabul edeler ve toparlanırlar.
Hayırlı olsun.
Kabul ederde ,toparlanır mı?İnşallah toparlanır.
Kovan söndü ![]()
Baharda, bu sene kazanılan deneyimle baştan başlıyorum.
Sayın gencer,5 yıl önce benim hiç arım sönmezdi çünkü arıcılığa başlamamıştım ![]()
ama şimdi her yıl birkaç koloni ister istemez sönüyor,varki sönüyor.
bu koloni bahara çıkmış olsaydı bile zaten sürünecekti.
size deneyim oldu,bu koloni sayesinde arıcılığı daha sağlam yapacaksınız belkide.
üzülmeyin,hayatta hiç bişey sizin canınızdan ileri değildir.
gecmis olsun Gencer Bey
GT-S7562 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benimde birkaçkere arım tamamen söndü söndü derken arım hiç kalmadı kovanlar elimde kalakaldım ama bırakmadım en son iki kovan yeni arı aldım ve şu mevsimede tek katta 9 çerçeveyi bırakın 10. çerçeveye zorluyorlar inşaallh bu arılardan memnun kalacağım arı nın yanından sorunu erken tesbit edip müdahale çok önemli…
Çok geçmiş olsun .bende bugün 1 tane kaybettim .yağma kurbanı olmuş .umudunu kaybetme .yazın sağlıklı bir kaloni al sıfırdan başla