Alternatif tedavi yöntemleri, hastalıklarla mücadelede tercih edilebilir/edilmeyebilir. Kişinin kendi bilir.
Ancak hiçbir zaman esas tedavi yöntemleri, RUHSATLI İLAÇLAR’la yapılan terk edilmemelidir.
Alternatif tedavi yöntemleri, hastalıklarla mücadelede tercih edilebilir/edilmeyebilir. Kişinin kendi bilir.
Ancak hiçbir zaman esas tedavi yöntemleri, RUHSATLI İLAÇLAR’la yapılan terk edilmemelidir.
Doğal varroa ile mücadelede yaşli bir amcadan aldığım tekniği bu yıl kendim denedim körük yakımında kurumuş ceviz ağacını inceleyerek körüğe katıyoruz kovan kotrollerimde sürekli uyguladım ilk baharda hic bir şekilde varroa mücadelesi yapılmayan kovanlarımda hasat sonu inanın numunelik varroa bulamadım fakat tedbiri elden bırakmamak için arı salkıma gimesiyle oksalik asit uygulaması yapacağım
Arkadaşlar bu kekik yağı konusuna kanmayın hele hele aktarlara sakın ha çünkü benim annem kekik suyu yapar konu komşuya akrabaya vermek için ama inanınki tam olarak bilmiyorum belki 50 kilo kekikten 10 ml saf kekik yağı anca çıkar buda astarı yüzünden pahalıya gelir diyelimki kekik yağı varroa ya 100/100 etki ediyo 50kilo kekik kilosu 2 liradan 100 lira eder 100 liraya 10 ml kekik yağı 10 ml kekik yağı tek kullanımlık senede 5 kez varroa mücadelesi yapsak 10 ml kekik yağından 50 ml yapar 50 ml saf kekik yağı 500 lira yapar kabaca bu hesap 3.5 kovan kolonisi olan için geçerli bide 50 100 kovan arısı olan için milyarları bulur ki saf kekik yağı nerden bulup güveneceksin
Mehmet şerbete katarsın Kekik çayı yaparsın olur biter.
Birde Kekiğin kurutulmuş kısmının dumanıda faydalı .
Merhaba.
Kekik yağı konusu ege bölgesinde çok konuşulmaya başladı.
Lütfen dikkat edelim.
Kekik yağı kullandık her şey tamam demek çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Kekik yada diğer bitkilerin yağları varroa konusunda çok sınırlı bir etkiye sahip.
Bu tür mücadele yöntemleri çoğu kez arıcının gönlünü ferahlatmaktan öteye geçmiyor.
Arıların çok fazla yavru yapamadığı bölgelerde , çok fazla arı giriş çıkışı olmayan bölgelerde bir nebze umut varmış gibi görünsede kesinlikle öyle değil.
Dikkatli olunmalı.
Hala arılarda varroa tespiti için bir yöntem kullanmıyor çoğu arıcı.
Varroanın hasarını görmediğinde sorun yok.
Ancak varroa sadece yavruya hasar vermiyor. Sadece kanatsız arıya sebep olmuyor ki.
Mesela ceviz ağacı yakmayı öneren yaşar bey, numunelik varroa bulamadım demiş.
Ama nereye bakmış acaba.
Nasıl incelemiş kolonilerini.
Ceviz ağacı dumanı uygulanmadan önce varroa bulaşıklık seviyesini biliyormusunuz?
Uygulama öncesi yada sonrası varroa görmemek ölçü değil asla.
Unutmayın varroa hafife alınacak bir düşman değil.
Mustafa kemal alkoç abi biri kekik çayı faydalı dese oda uygulanacaktır eminim
Şundan kesin eminimki şu kekik yağına kimse kanmasın kurutulmuş kekik faydalıdır buna şüphem yok ama nekadar organik diye sadece kekik dumanı ne derece doğru bence diyil 5.10 varroa yı öldürebilir kekik dumanı ama bizim kolonilerde 5.10 varroa yokki
Benim görüşüm kurutulmuş kekiği normal kovan kontrollerinde kullanmak
Kekiği sıcak demleyin
Kaynatmayın yeni okudum Timolün etkisi kayboluyor kaynatınca.
Varoa mucadelesinde kimyasal ilaclarin amitraz flumetrin vb kullanimi icin zaman problemi soz konusu olmasi hasabiyle bala Yakin yahut bal zamaninda bu tip dogal yollar denenebilir hatta muspet sonuclarda alinabilir .zira sagim sonrasi kis ve erken ilkbahardan sonra cogu arici kalinti olmamasi icin yada iclerinin rahat olabilmesi adina mucadeleyi birakiyor bu gibi durumlarda ise varoanin tekrar hizla uremesi soz konusu oluyor yilin her vaktinda bu dogal cozumleri kullanmak belkide Varoa nin yasam standartini bozabilir rahatsiz ve huzursuz varoanin uremesini negatif etkileyebilir bu baglamda kimyasal ruhsatli mucadele dogru ve ozamaninda arts kalan zaman diliminde ise dogal yontemler denenebilir kullanilabilir ancak bu yontemler asil mucadele sekli olmamak kaydi ile
Yeni bir Organik ilaç çıkmış
yüzde 75 i Kekik,sonrası okaliptüs ,şerbetinizde Kekiği eksik etmeyiniz,Kekiğin kalın kırıntılı olanı olsun 20 tl den fazlada vermeyin kilosuna.
20 tlmi bizim köyde kuru kekiği 5 tl satıyorlar kilosunu murat abi
şimdi buralarda arıcılar adaçayı kullanmaya başladı çok övüyorlar adaçayını varroa bir tane bile bırakmıyormuş falan
Acaba diyorum bu sene 2.3 ton alıp stokmu yapsam bu gidişle adaçayınında kilosu tavan yapacak
zengin olması bişiy diyil yavv
Mehmet bey Ada cayi nin kullanimi nasilki?
Bizde elimizden tutaçak adam arıyoruz,5 tl çok iyi Mehmet kargoyla kolay gelir adresimize ![]()
Mustafa abi tamam oldu bu iş ![]()
Muzaffer abi şaka bi yana kimseyi yanlış yönlendirmek yanlış bişey demek istemem malesef çoğu arıcı arkadaşlar ne duyuyorsa yapıyo bilinçli bilinçsiz
Adaçayı görüp ve duyduğuma göre kayık şerbetliklerin içinde şerbetle beraber veriyorlar kovana bilimsel hiç bi yanı yok sadece varroa adaçayının kokusunu sevmiyor ve düşüyor veya ölüyor inancı var nekadar doğru ve yanlış bilen yok veya arıcı abilerim kendini avutuyo nasıl desem uyguluyanı görmesem inanmazdım
Varroayı nekadar etki eder bilinmez adaçayı ama kovanın içi çok hoş kokuyo en güzel yanı bence buydu
Mehmet Bey, cevab icin tesekkür ederim,
ben böyle denemeleri (Arayislari) faydali buluyorum. Bir kac sene önce yakinimda Ernst adinda bir Arici, Bira` yla Varoa lari öldürdügünü
Söylemisti, gülüp gecmistim. Bu Sene Bizim Dernekteki Bir sunumda ve daha sonrada aylik cikan Ari Bakimi dergisinde, Hopfen diye türkcesi
Serbetci otu ymus bir Bitkiden Varoa ya Karsi yeni bir ilac üretimi calismasinin oldugunu ögrendim. ilac 2016 yilinda piyasaya verilecekmis.
Bu bitki burada yillardir Bira uretiminde kullanilaniliyor.
Polen tuzaklarına döktüğüm bir avuç kuru çay kekik üç gün sonra 25 otuzar adet varroayı düşürmeye başladı bilginize.
Abi sende benim gibi varroa yetiştiriyon sanki ![]()
Bende deneyim bari ![]()
bende bugün dağ kekiği aldım kurusunu,
biraz ezilmiş halde,öylece tuzaklara koyayım mı yoksa ıslatıpta mı koyayım?
Hakan koku yoğunsa aynı şekilde koy ancak arılar ulaşamasın kovan içi propolis tuzağı üstü yada polen cekmecesine koy.
Origanum dubium adlı anamur alanya civarında yetişen kekik türünü varroa mücadelesinde kullanan var m? ya da aynı kekiğin yağını kullanan?
Kemal bey,siz varova için doğal mücadele yolunumu tercih ediyorsunuz.